Dodaj komentar

Što je do sada iznjedrio Hrvatski narodni sabor?

ljubuski.info

Po kojoj strategiji Hrvatski narodni sabor čuva Hrvatske nacionalne interese? Kako je Draganu Čoviću uspjelo da to savjetodavno nacionalno tijelo označi kao zaštitničko okrilje hHrvatskog naroda unutar Bih?

Među ljudima je oduvijek postojala šarolikost u širini i sofistifikaciji shvaćanja i poimanja životnih realnosti.Drugim riječima svi mi imamo svoja gledišta ma kakva ona bila.

Oni koji su po ovim prostorima vladali i vladaju,nikada tu činjenicu nisu niti prepoznali, a kamoli je uzimali u obzir. To je naša tragedija i osnovni razlog povijesnih stradanja.

Čović i njegova klika, narod sagledavaju kroz monolitnu prizmu, kao nešto što je u jednom komadu i što se dade usmjeravati principima koji važe za ovčija stada. Zapravo su zbunjeni kako netko, koga oni nisu obilježili kao takvog, može biti Hrvat i katolik.

Asimilirati vjeru i njene formalne činovnike u organizaciju koja ima poslužiti kao instrument očuvanja prethodnih i budućih vlastodržačkih stečevina,grozan je grijeh.

Što je do sada iznjedrio Hrvatski narodni sabor? Samo političke manipulacije unutar Hrvatskog naroda.

Hrvati su narod kojem je katolička vjera njihov univerzum strogih crkvenih zakona, u kojem će biti odbačeni ukoliko ih se ne pridržavaju. Ta činjenica je vješto i bezobzirno iskorištena i primjenjena na izbornim fundamentalističkim propovjedima iz političko-crkvene kohezije koju je osmislila HDZ-e oligarhija. Cilj je da nam HNS postavi temeljnu kulturu življenja i učini od nas dobre Hrvate i katolike.

Takav koncept stvara njihov najveći grijeh a to je izopćenje ljudi koji se usude biti Hrvati i katolici na svoj način, svojom religijom i svojim pogledima i razumijevanjima života i vjere. Ova nesretna regija postaje njihov mikrokosmos s njihovim pravilima igre u njihovim granicama. Nevjerojatno je njihovo zanemarivanje onih koji koji svoje spoznaje crpe iz šireg svijeta-makrokosmosa, gdje egzistiraju mnoge druge različite životne filozofije, ljudi, kulture... gdje se neprestano preispituje, širi saznanje o svijetu.

I tako uzme čovjek knjigu evanđelja i čita, pamti Isusovo učenje na kojem počiva katoličanstvo, Crkva, pa i Hrvatski identitet.

"...ako imaš dvije halje,daj jednu onom tko nema..."

U HNS-u sjede Hrvati koji imaju desetine tisuća halja i ne pada im na pamet da koju daruju potrebitim... Hrvatima.

Kako jednog Hrvata, HDZ-eovca, člana HNS-a, državnog uhljeba... nije baš nimalo sram uzimati deset i više tisuća maraka u ovom vremenu, okolnostima i situaciji u kojoj Hrvati životare ili bježe odavde?

Pustimo tu individualnu Hrvatsku moralnost i povežimo taj fakat sa onom katoličkom. Nije li onda taj Hrvat u izravnoj suprotnosti s Isusovim naukom, a time i s katoličanstvom?

Jeste, itekako.
U tom slučaju političko-katolička kohezija unutar HNS-a je u kanonskom zločinu. Onda nas ne mora zbunjivati činjenica, da čovjek koji nije u HDZ-u, HNS-u, koji ne visi pred oltarom ima daleko razvijeniji osjećaj za katoličku moralnost nego katolici koji su rutinski na misama.

Dakle ta činjenica u potpunosti negira HNS kao političko-kulturni supstrat Hrvatskog naroda u BiH.

Ta organizacija nema nikakav političko-vjersko-kulturni mandat za definiranje nacio identiteta, niti sebi, a pogotovo drugima.

Dragan Čović je HNS iskoristio bez ikakvih otpora baš po činjenici da je u njega utrpao vrh crkvene, akademske i izvršne vlasti znajući da ta organizacija s takvim sastavom odašilje strah prema većini Hrvata koji prepoznaju taj manipulativni mikrokosmos.

Pojedinci koji slijede HNS manipulaciju su interesno analitički iskusni, egoistično zbrinuti,psihološki integrirani ali su duhovno atrofirali.

Taj Čovićev projekt političko-dogmaskog monopola, moći i privilegija je ipak na izdisaju.

Ponajviše iz razloga što ga je razotkrilo vrijeme.

Žarko Nižić
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
4
7
7

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari