Dodaj komentar

Mreža zla

ljubuski.info

Što kada se na zaslonu pojavi prikriveni broj? Ignorirati poziv?

Treba se javiti, mada s druge strane, loše odglumljeni duboki glas izriče novu, staru prijetnju zbog HDZ-a i pisanja. Čovjek, poput svakog drugog živog bića, ima urođeni obrambeni refleks kojeg prati emocija straha i nagon za samodržanjem. Sada nakon pedeset i pet proklinjem svaki trenutak tog vremena, u kojem sam osijećao i mrvicu straha.

"Mafiozo", koji me je već odavno trebao ušutkati s "uskraćenim brojem", po tko zna koji put, zaprijeti: "dosta kolumni o HDZ-u, ili...".

Ne želim biti, niti mala, antiteza toj zloj organizaciji, nego tek mali zapis o njenoj manifestaciji pohlepe, zlobe, mržnje i nadasve iskonskog grijeha, lijenosti. Oni su u proteklih dvadeset godina učinili baš sve da zaštite integritet svoje lijenosti, svog bolesnog bića.

Izbornim inžinjeringom, partija HDZ-e je u tom vremenu postala unutarnja nacionalna elita koja se izjednačila s nacionalnim identitetom i tako stvorila svojevrsnu opsjenu o sebi kao jedinim i isključivim čuvarima Hrvatskih nacionalnih interesa unutar BiH.

U tom vremenu, hrvatski narod u BiH, je brojno prepolovljen s ubrzanom egzodusnom tendencijom.

HDZ-eovom političkom dinamikom hrvatski narod u BiH je razbaštinjen i demografski iscrpljen.

Iz naše riznice povijesnih činjenica, koje su na razne načine istrijebljivale katolički narod, partija HDZ prednjači u tom učinku. To ne tvrdi autor, nego neumoljivi statistički fakti.

Partija je u listopadu još čvršće zgrabila pozicije gospodara života i smrti. Ništa neočekivano i čudno, sem toga da im je vrlo ozbiljno zaprijetila Raguževa politika uljuđenosti, normalizma i blagosti. I pored silne krimi-izborne mašinerije Čović se jedva" provukao".

Sav HDZ-eov izborni trijumf se svodi na glasačku i kradljivu aktivnost partijskih uhljeba i to je posve dovoljno, jer nas je malo i malo nas glasa. Dakle, partiji je dovoljna jedna petina od ukupnog Hrvatskog glasačkog tijela. Točno onoliki broj strašljivaca, čiji životi ovise o odanosti toj partiji.

Egzodus mladih Hrvatica i Hrvata. Odlazak sa stoljetnih ognjišta, tamo negdje u tuđinu...trbuhom za kruhom. Što s tom činjenicom nestanka? Tko je njen uzrok?

Partijaši, pritisnuti tom žalosnom činjenicom, u zadnje vrijeme izbacuju floskulu koja vrijeđa do neizdržive mentalne boli. Parafrazirano, te guzonje alibiraju: "što tu ima loše...svijet se globalizira i normalno je da fluktuacija radne snage zahvaća i našu mladost...neka mladi odlaze tamo gdje će se usavršavati, pa će se onda vratiti!?..."

Čudovišne izjave!

Tamo gdje nema mladosti, nema ni života. Što će ostati ovdje? Starački domovi, hemodijalize, palijativna skrb, samrtni hropci umirućih staraca koji nemogu prepoznati unuke, jer nisu tu.

A gdje idu njihova djeca? Olako završavaju fakultete i ostaju ovdje preuzimajući stiliziranu gramzivu taktiku stvaranja sindroma više klase po matrici negdašnjih Patricija. Izvan partijska klasa se preobražava u Plebejce.

Partija kontrolira sudbenu vlast. Suci, tužitelji, pa čak i odvjetnici prolaze rešeto odanosti i tajnih prisega. Procesuiranje je inkvizitorskog obilježja.

Partija je u potpunosti preuzela sustav obrazovanja. U tako brutalnoj mjeri, da ne preza polomiti kosti pedagozima koji ideološki iskoče iz tračnica poslušnosti. (Kukić, Milić...).

Partija suvereno vlada i zdravstvom. Tko se to može kvalitetno liječiti? Zna se.

Tko može biti uspješan poduzetnik? Samo onaj tko "posluje" s partijom.

Tko se to može zaposliti u javnu ustanovu, pa makar na mjesta čistačice, portira...ako na neki način nije odano povezan s partijom?

Partija je raskolila i katoličko svećenstvo odrezavši njegov viši hijerarhijski dio od strogo odanog, hercegovačkog, te preuzela i same oltare.

Čović kod pape? Baš zbog navedenog. Samo je njemu uspjelo napraviti dva kardinala-fikusa.(Puljić, Komarica). To je zaprepastilo i papu Franju dok mu je veliki vođa, klečeći balio po prstenu.

Partija HDZ-e, sada je zapravo grupacija zlosretnih "mačista" u bezosjećajnim tvrdim oklopima. Grupacija koja ubija psihologiju ljubavi, stvarnih vrijednosti i duhovnog razvoja. Sila koja odbija drugačije međutonove i kompromise, jer za njih je sve to samo izdaja i slabost. Kod njihove percepcije uvijek je ili-ili: ili si im podčinjen ili si im neprijatelj. Partija je interesna čoporativna skupina koja i dalje njeguje onaj naš tradicionalni užasni polaritet: "tko god nije za nas, taj je protiv nas".

"Uskraćeni broj" me ponekad izrafala. Naravno da počme s "komunjaro", a onda ide: izdajniče, probalijo, islamisto, halal pederu...ma tko će to sve zapamtiti.

Pošto spavam s Biblijom nadohvat ruke, nađoh u njoj usporedbu za njegovu partiju:
"U nekom gradu živjela dva čovjeka, jedan bogat, a drugi siromašan. Bogati imade ovaca i goveda u izobilju... A siromašan nemaše ništa osim jedne jedine ovčice... Hranio ju je, i ona rasla kraj njega i s njegovom djecom. Jela je od njegova zalogaja, pila iz njegove čaše, spavala na njegovom krilu i bila mu je kao kći... I dođe putnik bogatom čovjeku, a njemu bijaše žao uzeti od svojih ovaca ili goveda da zgotovi gostu koji mu je došao.. On ukrade ovčicu siromaha i zgotovi je za svog pohodnika. Kada ču ovu priču, plane gnjevom i reče Natanu: 'Tako mi živog boga, čovjek koji je to učinio zaslužio je smrt, i nadoknaditi će ovcu četverostruko'. Natan mu odgovori: 'Ti si taj čovjek'! (2.o Samuelu12:1-7).

U ovoj priči prorok Natan predstavlja Davidovu istinitu savjest koja funkcionira kroz slojeve obmana, baš onako kako funkcionira partija HDZ-e.

"Uskraćeni broju", sretni ti blagdani s napomenom da sam, već odavno, sam sebe kaznio.

Zasluženom kaznom... a vi?

Žarko Nižić
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
6
1
3

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari