Dodaj komentar

Umreženost

ljubuski.info

Vječni KUD "Napredak" s vječnim predsjednikom Topićem, koji je do sada bio vječni, apolitični anđeo i koji nikada nije izrekao niti jednu riječ s političkim konotacijama, odjednom postade politički goropadnik i zavapi HDZ-e slogane...o ugroženosti, uglavnom. Baš sada!? Sveti heroj, sa postolja poziva plebejsku masu, koja ga prisluškuje iz žablje perspektive...političkim poslanicama? Baš sada.

Poziva sloganom o slogi. Narod mu dade svetost na zemlji...besplatno. Kada je nasjeo Čoviću i Dodiku, primio komadić krvavog željeza (orden Republike Srpske), Komarica je prodao takvu besplatnu svetost. Koga sada u Komušini i na preostalim Ljetnim oltarima blagosivlja naša druga sveta uzoritost? Očito, ZNA SE.

A on, iz te superiorne pozicije, oplete HDZ-eove reklamne krilatice! Riječima straha i zebnje po ubogom narodu koji, ionako zbunjen i preplašen, očajno traži svoju djevicu spasiteljicu, koja im je nakon HDZ-a, jedina nada. Kao da iz mutnog jezera, samu sebe izvlači neoznačena mreža u koju smo oduvujek ulovljeni...mreža koju SKHDZ-e, mora što hitnije pokrpati, jer je dotrajala i mnoge umne ribe izmigoljavaju. A vremena je malo, manje od dva mjeseca.

"sve nas je manje jer smo nesložni"! (kladim se da mu je tu posložio Ljubić). Premila i predraga uzoritosti...pa najviše nas je istrijebio HDZ.

A toliki narod došao, tako složno, skrušeno i ponizno poput krvne braće i sestara. Eto baš po svim Marijanskim svetištima, nagrnulo i staro i mlado...tisuće i tisuće. Pa kud veće sloge!?

Ali to je katolička i ljudska sloga. A što je s onom koju kompanjoni kampanje traže?

Onom, koja bi sve BiH Hrvate, složila pod nastavak životarenja u režiji SK- HNS-HDZ bande.

Eh moj kardinale, moj pastiru dragi, pa zar i ti usmijeravaš svoje ovce, mjesto u božji, u onaj u kojem su vječno gladni vukovi, iste ćudi i prepoznatljive dlake.

Dakle imaš slogu svog stada, koje te, eto kako si vidio, poslušno slijedi. A tekst, kojim pitam kardinala, u čemu on zapravo vidi neslogu Hrvatskog naroda, mora biti idiotski tekst jer zadire u zonu apsolutizma izmješane vjerske i svijetovne vladavine.

HDZ-eovo stado se razdvaja...hvala ti bože. Veći dio hoće (u listopadu) na bolju pašu...na pašu života.

I ne žele više... ni biti političke ovce.

Prvi put, od kada je ovdje čovjeka i naroda, imamo mogućnost izbora vlasti na način da smo nekim čudom dobili alternative jednoumlju.

A koje li ironije, paradoksa...napokon smo spasonosno nesložni.

Na jednoj strani smo mi, otjerani sa svojih posjeda, pokriveni smokvinim listom, s drhtavom slutnjom budućih dana naše djece, koja izrastaju na zgarištima temeljnih vrijednosti i koja tako prerano traže opijate.

"Tata imaš cenera?" - muk, pognuta glava..."imaš li bar petaka?!"-muk, glava u slici Moonkova "krika".

Mi koji smo danas odahnuli, jer nije isključena struja do petnaest sati, kada je kraj radnog dana.

Mi kojima je radno mjesto i plaća nešto što postoji tamo daleko...tamo da putujemo, skupa s djecom i djecom od svoje djece.

"Kako nemaš dvi marke, mama?!"... "pa što se ti i tata ne učlanite u taj jebeni HDZ"!! Mi koji smo ugroženi ponajviše od HDZ-a, nekako se nikako ne možemo složiti s HDZ-eom. To je jedina hrvatska "nesloga".

Još od Bobana, Jelavića do doživotnog Čovića, SKHDZ-e je postao exspertno umrežena organizacija i bijele i sive i crne laži. To je razrađeni i Balkanu prilagođeni sustav klasifikacije koji nadmašuje i onu udbašku, agitprop indoktrinaciju.

Te su laži, kroz vrijeme poprimile oblik političke fuzije i prevazišle sabijenost i Pandorine kutije.

HDZ-eova kutija zla se otvara.

I to će biti dobar sukob. S jedne strane očajna želja nesložnih, za istinom. S druge strane očajni potezi da se spriječi otvaranje kutije.

Kutija će se otvoriti. Nabavljajmo maske...smrad će biti neizdrživ.

Žarko Nižić
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
1
7
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari