Dodaj komentar

Nihilizam ili provokacija

priča

Profesor Mile Lasić prejudicira političku namjeru (koaliranje), lidera hdz 1990 na način koji bi trebao biti provokacija s ciljem da se on sam uvjeri je li Raguž kao njegov politički favorit još u akciji najboljih političkih namjera. Gospodin Lasić, najprije tvrdi da je Raguževa politika uzdrmala Čovićev monopol i jednoumlje, potom istu naziva "pustolovinom i avanturizmom", da bi nihilističkim bljeskom, Ragužev rad izjednačio s dosadašnjom praksom kalkulantskog jurišanja na vlast po svaku cijenu.

Čovjek na kraju defetistički obara pogled, netom spoznavši da će nakon izbora opet biti sve isto.
Što se to u međuvremenu desilo i u kojim potezima je Raguž razočarao profesora Lasića?

Od cijenjenog i umnog čovjeka, kao što je profesor Lasić, čovjek bi u ovom slučaju očekivao potpuno razumijevanje Raguževih napora i možebitnu frustraciju zbog nerazumijevanja onih zbog kojih se upustio u te sve opasnosti kojima je izložen onaj tko narušava političko-mafijaški monopol.
Kad je već, kako reče, doživio i progone zbog podrške njegovoj "pustolovini", onda bi trebao biti svijestan na koliku je razinu, Raguž uopće digao, politiku ove scene, od čije smo se podmukle učmalosti svi dokotrljali do ivice ponora.
Shodno tome profesor je u biti Ragužev nedeklarirani intimus, koji je ipak nečim razočaran, dok tako olako lijepi etiketu karijerizma političaru-ekspertu, a kojeg je i on čekao, da se više jednom pojavi na ovoj nesretnoj kontaminaciji.

Po meni bi se, tako rijetko široki um, trebao zabrinuti za opasnost političke usamljenosti, kojoj je Raguž izložen samom činjenicom što je oformio, isprofilirao državotvornu stranku, te joj i udahnuo snažan vjetar originalne, prepoznatljive politike kojoj se narod svakodnevno priklanja iz samo jednog razloga: jer je normalna a samom, tom činjenicom i spasonosna.

Ljudi poput profesora Lasića itekako imaju tu svijest, kojom mogu razumjeti ono za što se netko istinski trudi. A ako se, taj netko, trudi za preokret politike prema dobru, onda ga mudri jednostavno moraju slijediti. To je imperativ akademskih ljudi.
Jer takvi nose ogroman teret koji se ne može nositi bez navedene podrške.

Pa i ako nema podrške, onda ne treba niti intelektualno bleferski provocirati takvog čovjeka, jer ne može on baš sve demantirati niti svakome ponaosob odgovoriti.
Kako god... meni se čini da gospodin Raguž, politički-expertno,... ide dalje. Ne vidi se nikakav juriš, sem na političko sivilo. A to je dobar juriš.

Žarko Nižić
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
6
9
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari