Dodaj komentar

Brže do Makarske - opet se prometuje kroz tunel Stupica

ljubuski.info

Nakon gotovo četiri mjeseca ponovno je u promet puštena državna cesta 512, Makarska-Ravča, preko Stupice na Biokovu. Stanovnici Vrgoračke krajine i makarskog primorja, te brojni putnici napokon su odahnuli.

Podsjetimo kako su radovi na drugoj fazi počeli 10. veljače ove godine, a uključivali su postavljanje sekundarne betonske obloge tunela Stupica, te rješavanje pitanja odvodnje, kao i stavljanje zaštitne mreže na potencijalnim klizištima. Ukupna vrijednost radova prve i druge faze iznosi 47.045.719 kuna (bez PDV-a), a izvođač radova bio je "Viadukt".

U četiri mjeseca, koliko je cesta bila zatvorena, višemilijunske štete imali su vrgorački građevinari, poljoprivrednici i ugostitelji, a dodatne troškove i stotinjak onih koji su na posao morali putovati po stotinu i više kilometara na jednu ili drugu stranu Biokova.

Ostaje dvojbeno jesu li najnoviji radovi riješili problem Stupice i sigurnog odvijanja promete preko tog strmog i opasnog dijela Biokova. Mnogi su uvjereni kako se to jedino moglo riješiti probijanjem tunela u punom profilu od zatvorenog deponija smeća pa do prvih kuća u Gornjoj Podgori. U nadležnom ministarstvu kazali su kako za to nema novca.

Pored tunela Stupica, u dužini od 230 metara, bila su planirana još dva manja tunela, kako bi se donekle premostili i ostali opasni dijelovi, za što treba čekati malo bolja vremena. U Hrvatskim cestama kažu kako misle i o tim stvarima.

"Razmatramo razne mogućnosti sanacije i preostaloga dijela, i nakon odabira optimalnog tehničkog rješenja pristupit ćemo izradi projektne dokumentacije. Kad će to biti, u ovom trenutku ne mogu reći. No, radimo na tome" - kaže Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Slobodna Dalmacija
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
2
7
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari