Dodaj komentar

Vlada prosvjetarima voljna povećati plaće za 5 posto

sjednica

U srednjim školama ZHŽ-a pojavila se najnovija verzija sporazuma između Vlade i Sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ-a o visini i rokovima isplata plaća i materijalnih naknada. Riječ je o prijedlogu Vlade za koji vladini dužnosnici vjeruju da bi mogao biti prihvatljiv za prosvjetare.

Što Vlada predlaže?

Županijska Vlada sporazumom predlaže da se trenutačno važeća osnovica za izračun bruto plaća poveća za 5 posto, da se naknada za regres za 2013. godinu u iznosu od 500 maraka isplati u dva obroka; prvi od 400 maraka najkasnije do 30. lipnja, a drugi dio u iznosu od 100 maraka bi se, ukoliko Sindikat pristane na ovakav sporazum, isplatio skupa s regresom za 2014. godinu koji iznosi 200 maraka, to jest ukupno 300 maraka do 31. kolovoza 2014. godine. Također, Vlada predlaže da se naknada za honorarni rad i rad vanjskih suradnika od listopada do prosinca 2013. godine isplati do 30. lipnja, a za siječanj, veljaču i ožujak 2014. godine isplati do 31. srpnja ove godine.

Ukoliko Sindikat prihvati sporazum, neisplaćene jubilarne nagrade iz 2013. godine isplatit će se prema osnovici od 936,25 maraka do 30. lipnja 2014., dok bi se jubilarne nagrade, otpremnine i naknade za slučaj smrti i bolesti za 2014. godinu isplaćivale također prema osnovici od 936,25 maraka.

Sindikat se nije oglasio

Razlika plaće za mjesece siječanj, veljaču i ožujak 2014. godine bila bi isplaćena najkasnije u roku od 6 mjeseci od dana potpisivanja sporazuma, a naknada za topli obrok isplaćivala bi se u visini od 9 maraka po radnom danu. Naknada za topli obrok i troškove prijevoza za protekli mjesec isplaćivala bi se redovito najkasnije do 15. u mjesecu, a plaća i naknade za honorarni rad za protekli mjesec, redovito najkasnije do 25. u mjesecu.

Za naknade za troškove prijevoza na posao i s posla Vlada predlaže iznos od 0,25 maraka po prijeđenom kilometru, s tim da maksimalni iznos ne može biti veći od 300 maraka. Na sve ovo Sindikat zaposlenih u srednjim školama se još nije oglasio. Podsjetimo, sličan sporazum Vlada je predložila Sindikatu zaposlenih u osnovnim školama, koji su oni, nakon prvotnog negodovanja, prihvatili i potpisali.

Mirela Tučić [ Dnevni list ]
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
1
9
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari