Dodaj komentar

Bankama kazne za podizanje kamata

ljubuski.info

Povećanje kamatne stope u velikom broju banaka u Bosni i Hercegovini je prekršajno djelo, te će se nakon utvrđivanja stupnja kršenja Zakona o zaštiti potrošača utvrditi mjere kojima će banke biti sankcionirane, zaključeno je na jučerašnjem sastanku između direktora Uprave za inspekcijske poslove Ibrahima Tirka i ombudsmana za zaštitu potrošača BiH Dragana Doke.

Bankari krše zakon

“Tvrdim da postoji zakonska osnova da bankari prave pogrešku i također postoji zakonska osnova za sankcioniranje toga. Sve ćemo učiniti da dokažemo da smo u pravu, međutim, nećemo raditi na rješavanju pojedinačnih slučajeva, nego ćemo probati naći kolektivno rješenje”, istaknuo je Tirak. Dodaje kako će se idućih dana sastati i s direktorima inspekcije RS-a i Brčko Distrikta. “Tražit ćemo način kako ovo riješiti, a stav je jasan - kamate se ne mogu povećavati na način na koji to kod nas rade banke”, ističe Tirak.

Građani zakinuti

Naglašava kako se radi o ogromnom problemu, jer je ovakvim radom banaka velik broj potrošača zakinut. Isto mišljenje dijeli i Dragan Doko, koji je ovom prilikom naglasio kako je Ured ombudsmana za zaštitu potrošača BiH već zaprimio dvije žalbe potrošača. “ U oba slučaja je povećanje kamata obrazloženo s otežanim pribavljanjem sredstava na svjetskom tržištu i, s druge strane, poskupljenjem domaćih izvora sredstava”, ističe Doko.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
6
4
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari