Dodaj komentar

HSP BiH: U ime lažnoga HDZ-ova hrvatstva nudi se destrukcija i daljnje siromašenje

zastava

Hrvatska stranka prava (HSP) BiH osudila je način djelovanja HDZ-ova koji, kako se navodi u HSP-ovom priopćenju za javnost, podvalama, stvaranjem konfuzije i destrukcije te ucjenama žele iznuditi bolju političku poziciju za sebe.

U HSP-u BiH smatraju kako je takav način djelovanja bio karakterističan, kako u vrijeme dok je postojao samo jedan HDZ, tako i danas kada postoje dva, te da se intenzitet djelovanja uvijek pojačava kada se primaknu izbori.

"Iz toga jasno proizlazi kako ih se tiče samo osobna pozicija na izborima, a nikako narodna politika koju bi trebali voditi", stoji u priopćenju te se dodaje kako postoje mnogi dokazi za to poput manipuliranjem Hrvatskom Republikom Herceg-Bosnom, hrvatskom samoupravom te danas Hrvatskim narodnim saborom BiH.

HSP BiH dalje tvrdi kako u tom procesu manipulacije visoko mjesto pripada i službenom Zagrebu.

"Tako su manipulirali i Tuđmanom i Šuškom, a u novije vrijeme i Sanaderom, a evo sada i Karamarkom. Sjetimo se uloge Sanadera kada je pomagao Ljubiću da skine Čovića, ali i kada je pomagao Ragužu da skine Ljubića. Pa dokle? Kada je prošlo vrijeme kriminalca Sanadera evo sada na djelu Karamarka obavještajca. Sada Karamarko kao promotor Čovićeva hrvatstva zastupa tezu kako je jedini spas za Hrvate u BiH da svi stanu pod Čovićevu kapu", poručuju iz HSP-a BiH.

HSP BiH je opredijeljen za beskompromisnu političku borbu ideja i programa, navodi se dalje u priopćenju, koje će doprinijeti općem dobru, a ne taktiziranja i gledanja tko će koga prevariti na bazi podvala i čuvanja monopola pod maskom hrvatstva koje u sebi nema ničega ni hrvatskoga, ni katoličkoga, ni ljudskoga.

U toj stranci smatraju kako takav način djelovanja HDZ-ova gura u propast hrvatski narod u BiH i da graniči "s primitivizmom i izopačenom sviješću što će nas sve skupo stajati i što će se vrlo teško moći ispraviti na normalan i demokratski način".

"Pozivamo i jedan i drugi HDZ, pozivamo i Karamarka kao i sve hrvatske stranke na političku ozbiljnost i konstruktivnost. HSP BiH neće pristati na bilo kakve podvale i prinude ali želimo čista obraza zajednički raditi za sveopće dobro. Manipulacije Hrvatskim narodnim saborom, tobožnjim zalaganjem za hrvatski interes ili bilo kakvo drugo podmetanje naići će na našu oštru osudu", poručuju iz HSP-a.

"HSP BiH se ne boji ni samom ostati na političkoj pozornici unutar hrvatskoga korpusa ako je uvjet za to istina, pravda i poštenje usuprot podvala laži i prevara od strane HDZ-ova. Smatramo kako hrvatski narod bez obzira što se nalazi u nezavidnome položaju nužno mora imati alternativu ako mu se u ime lažnoga HDZ-ova hrvatstva nudi destrukcija, opstrukcija i daljnje siromašenje", stoji na kraju priopćenja za javnost HSP-a BiH.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

2
7
6
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari