Dodaj komentar

Udar na zdrav razum

ljubuski.info

Nacija je svjesna njene izjave ali gospođa Vesna Pusić očito nije. Sloboda misli, riječi, daje mi za pravo da parafraziram njene riječi koje su pomalo jezive a izrečene su u HTV-ovoj emisiji NU-2: "...mi političari sa ovih prostora, mi koji vladamo već dva desetljeća, mi učimo... učimo se na vlastitim greškama... mi nismo imali prethodni politički pedigre koji, iskristaliziran iz razvijene političke svijesti višestranačja, pa stoga moramo učiti u hodu, dok vladamo...". Praviti greške na narodu i učiti!?

Odmah sutradan se na tu političku bakicu u fazi katarze, nadovezao, s još većom političkom idiotarijom i naš dr. Božo Ljubić, čiji intervju imade još snažniji udar na zdrav razum svakog čovjeka pa i Hrvata. Po njima bi nam, životni vijek, valjda trebao trajati tisuću godina da bi u svojoj jednoj životnoj fazi poklonili barem trideset godina i njihovim političkim eksperimentima, te da bi se na našim odveć sumornim životima politički isprofilirali.

Ama, evo njega! Nije ga dugo bilo. Ma neka ga, bog mu dao zdravlja... bog mu dao svega osim vlasti. Nije vrijeme za nikakav humor, pa ni za onaj crni ali nemože se čovjek ne nasmijati Ljubićevom TNT stajlingu, Montipajtonovskom izričaju i Čkaljevskoj retorici. Uvijek govorim i ponavljam: doktorima treba, najvišim zakonskim aktom zabraniti bavljenje politikom, jer liječnik-političar je gubitna kombinacija. Niti imaš hećima, niti političara.
Doktor Ljubić se pokušava vratiti, na mala i na velika vrata ali na način koji zaslužuje da se protiv njega podnese kolektivna, svehrvatska tužba zbog vrijeđanja, i nanošenja psihičke boli hrvatskom narodu u zamišljenoj državi Bosni i Hercegovini. Nakon što je u ljeto prošle godine politički potpuno poražen, te je i dao svoju političku oporuku u smislu analogije sa čuvenim nogometašom Zinedinom Zidanom, doktor pokušava u ovoj politički najvažnijoj godini, preko jadno providnog agitpropovskog, koncepta preuzeti izgubljenu političku važnost.

Lik nas plaši vanjskim i unutarnjim neprijateljem koji rovari, ne spava, podriva i na svaki način prijeti hrvatskom narodu. Kao da kaže... i kaže: "...oprostite evo, ja i Dragan bi vladali..., ma more preko HNS... do kraja života... jeste da mi niti znamo, niti hoćemo, niti možemo poboljšati vaš život ali eto dragi hrvati mi bi još da vladamo... pa eto u tome će proći i vaši životi ali ćete imati odškolovane, ispraksirane političare, mene i Dragana".

S Martinom Ragužem na čelu stranke u Bosni i Hercegovini je počeo kraj suicidno-brđanskog, političkog amaterizma i u konkretnom slučaju počela je i toliko željena transformacija hrvatskog etno naroda u politički narod, misleći narod sa evolucijom opće, civilizacijske i političke svijesti.

Ovo je 2014-a godina u kojoj hrvatski narod ima pred sobom posve razvidan zbir svih zabluda, a zbog kojih:odoše nam dica. Zašto?

Devedesetih je mladost opravdano prekinula život i s oružjem krenula u svrgavanje onoga što je trebalo svrgnuti. I oni koji su tada tek rođeni sada su ljudi. I kako to biva nakon vremenske distance i rezimea svakog rata zaključak je oduvijek isti:netko je dobio metak, netko imetak. I u ratu i nakon njega desilo se uobičajno: hijene u ljudskom obliku su profitirale. A danas, 2014-e, odoše nam dica a Ljubić nas pokušava vratiti u njemu i Draganu, očajno potrebitu, hrvatsku umrtvljenost i to na razvodnjenim, imaginarni, idiotski način... način koji je uvreda našeg uma. Kao da mi ne znamo:moramo postići stvarnu jednakopravnost sa drugim narodima, moramo preobraziti ekonomiju iz uvozno-trgovinske-potrošačke u proizvodno izvoznu, moramo instalirati "domaću" finansijsku instituciju, krvotok demo-ekonomije, moramo uspostaviti najjači konstitutivni medij (TV), moramo početi živjeti životom kojim zaslužujemo da živimo.

Najvjerovatnije će osovina Čović-Ljubić u skorom vremenu Ragužu pokušati imputirati veleizdaju. Međutim ovaj zna gdje je i što radi a svijestan je onog najvažnijeg:devedesetih su i Hrvati i Muslimani i Srbi shvatili (većina) da bog postoji, da je samo jedan, i da je baš njihov taj jedan a da je ostalo sve nevjera. U takvoj konstelaciji vjerskih odnosa najbolje su profitirali psi rata i posljeraća. Njihove pozicije su aktualne i polucementirane. Trenutno najviše naplaćuju preostali Lagumdžijini ateisti na centimetrima asfalta i hladnim energetskim BiH vodama. Naplaćuju i ostali ali preostale mrvice.

Raguž je pred izazovom a doktor Ljubić će, nadajmo se u bolnicu... kao doktor, jer bog mu dao svega osim vlasti.

Žarko Nižić
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
6
3
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari