Dodaj komentar

Uhićen udbaš Josip Perković

u šeširu

Josip Perković uhićen je danas u u 10 sati i priveden u policijsku postaju. Potvrdio je to njegov odvjetnik Anto Nobilo. Perković je iza podneva prevezen u zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo

"On mora biti priveden Županijskom državnom odvjetništvu gdje bi trebao dati izjavu protivi li se izručenju. Slijedeći korak je sudac istrage Županijskog suda koji treba odlučiti ima li elemenata za određivanje pritvora i nakon toga, vjerojatno sutra na prvi radni dan, Županijsko državno odvjetništvo cijeli spis dostavlja Županijskom sudu u Zagrebu koje formira svoje raspravno vijeće koje bi u roku od 8 dana trebalo zakazati sjednicu i donijeti odluku o izručenju", pojasnio je Nobilo proceduru kasnije za Media servis.

Perković će se protiviti izručenju Njemačkoj koja je raspisala europski uhidbeni nalog zbog ubojstva Stjepana Đurekovića 1983.godine.

"Tako ćemo ovih dana elaborirati i zastupljati pravno mišljenje da je nastupila zastara i da je ona apsolutna zapreka za izručenje", rekao je Nobilo.

Bivšeg čelnika jugoslavenske, a potom i hrvatske obavještajne službe Josipa Perkovića njemačko pravosuđe tereti da je sudjelovao u organizaciji ubojstva hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića.  Tijekom dana Perković će biti odveden na ispitivanje u državno odvjetništvo.

Uhićen i Zdravko Mustač

Jutros u 10 sati u svojoj kući u Svetoj Nedjelji pored Zagreba uhićen je i Zdravko Mustač, nekadašnji šef Službe državne sigurnosti bivše Jugoslavije. Mustač je Perkoviću bio nadređen u jugoslavenskoj tajnoj službi.

Prema propisanoj proceduri državno odvjetništvo treba ispitati uhićene i pitati ih pristaju li na izručenje. Potvrdan odgovor proceduru izručenja učinio bi pukom formalnošću no Nobilo ističe da će se Perković usprotiviti izručenju.

Nobilo očekuje da će tužiteljstvo za Perkovića zatražiti i određivanje istražnog zatvora pa bi nakon Županijskog državnog odvjetništva trbao biti odveden i pred suca istrage koji će odlučivati o tom zahtjevu.

Po propisanoj proceduri, policija bi Perkovića trebala privesti županijskom državnom odvjetniku, koji će ga ispitati i upitati pristaje li na izručenje.

Njemačke pravosudne vlasti traže i poznatog pripadnika Udbe Ivana Lasića iz Širokog Brijega, izvijestio je HTV. Hoće li on biti dostupan hrvatskim vlastima ostaje vidjeti u danima koji dolaze.

index.hr
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
4
5
4

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari