Dodaj komentar

Iz tiska izišao 46. Kršni zavičaj i Džepni kalendar 2014.

naslovnica

U nakladi Franjevačkog samostana na Humcu iz tiska je izišao hercegovački informativni zbornik 46. Kršni zavičaj i Džepni kalendar Kršnog zavičaja 2014.

U 46. Kršnom zavičaju ima mnoštvo prigodnih priloga sa slikama. Na početku su vijesti o starom i novom papi, zatim u sva tri dijela svetopisamske poruke i poruke Drugog vatikanskog sabora o vjeri.

U Prošlosti osim obljetničkih priloga čitateljima se nudi opširan stručni prikaz o hrvatskoj ćirilici, jer je u svijesti većine najškolovanijih ljudi to nepoznanica. Potom slijede životopisi pokojnog svećenstva i redovništva te obljetnički prilozi vezani za Domovinski rat.

Sadašnjost obiluje vijestima o važnijim zbivanjima u našim župama, koje su poslali dobrovoljni suradnici. Mali zavičaj je posvećen djeci, a Budućnost svima, koji ozbiljno razmišljaju o najvažnijim sudbonosnim pitanjima osobnog, obiteljskog i narodnog života.

Prilog o Međugorju prije kratkih vijesti o ovogodišnjim događajima u toj župi današnjim čitateljima nudi pojedinačna osobna svjedočanstva međugorskih župljana snimljena godine 1983.

Na kraju je Kalendar KZ 2014. s imenima i hrvatskih mučenika od najstarijih vremena do danas.

U Džepnom kalendaru Kršnog zavičaja osim imendana svetaca i mučenika nalaze se naše svagdanje molitve, poruke naše vjere te adresar hercegovačkih crkvenih ustanova.

Franjevački samostan na Humcu
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
7
5
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari