Dodaj komentar

OV Ljubuški: Prihvaćen stečaj JKP Ljubuški

glavni stol

Nešto malo više od dva sata trajala je trinaesta sjednica Općinskoga vijeća Ljubuški na kojoj je "najzanimljivija" točka bila "Prijedlog Odluke o pokretanju stečajnog postupka JKP Ljubuški".

Prije te točke na dnevnom redu bio je "Aktualni sat" koji je trajao ni manje ni više nego sat vremena. Više od polovice vijećnika uputilo je tridesetak pitanja, prijedloga i sugestija općinskom načelniku na koje je on odgovarao.

govor

Pokretanje stečajnog postupka JKP-a usvojeno je sa 14 glasova za, 8 protiv i 3 suzdržana. Detaljnije izvješće o stanju u ovom poduzeću te informacije o pokretanju stečaja nazočnim vijećnicima predočio je v.d. ravnatelja Josip Brkić.

"Nakon što je u svibnju u JKP-u djelovalo 55 djelatnika, danas je u poduzeću zaposleno 20 djelatnika manje. Međutim, računi poduzeća i dalje su blokirani i to od mjeseca svibnja 2012. godine. Po mom dolaženju na funkciju v.d. ravnatelja računi za neizravno oporezivanje bili su blokirani za iznos od 150 tisuća maraka. U razdoblju kada račun nije bio blokiran isplaćivane su minimalne plaće djelatnicima dok danas imamo slučaj da djelatnici potražuju razliku između minimalnih plaća i plaća po kolektivnom ugovoru, što dodatno opterećuje naš račun. Trenutačno se vode sudski sporovi za neisplaćene plaće djelatnicima za 2012. i 2013.godinu", kazao je između ostaloga v.d.ravnatelja JKP-a Ljubuški Josip Brkić.

Iako se cijeli proces slučaja ovog poduzeća otegao na pune četiri godine u nadi da neće doći do stečaja te da će se iznaći neko rješenje, po svemu sudeći, stečaj je bio neminovan. Na adresu OV-a Ljubuški povodom ove točke dnevnog reda pristigao je i dopis Neovisnog sindikata zaposlenika u JKP-u Ljubuški koji je najavio kaznenu prijavu protiv svih uprava poduzeća i svih tijela uprave, uključujući i OV Ljubuški.

Jučer se po prvi put na dnevnom redu Općinskog vijeća našao i prijedlog odluke o postavljanju videonadzornog sustava na području općine kojega su vijećnici objeručke prihvatili s obzirom na porast kriminalnih radnji na području Ljubuškog.

Većinom glasova prihvaćeni su i prijedlozi vezani za Poslovnike o radu Nadzornog i Odbora za reviziju, te Etičkog kodeksa JP "Parkovi" kao i "Prijedlog Odluke o postavljanju video-nadzornog sustava na područje općine Ljubuški".

Poslušajte zvučni zapis 13. sjednice Općinskoga vijeća Ljubuški.

Poslušajte izjave nakon sjednice koje su dali: Radoslav Radišić, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a 1990, Bojana Bukmir, ispred NS Radom za boljitak i Tihomir Kvesić, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a BiH.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

8
7
5
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto