Dodaj komentar

Počeo "predizborni" prijelazni rok

prazne stolice

Skoro u svim političkim strankama kreće kadrovsko prestrojavanje pred početak kampanje i krojenje kandidacijskih listi za državni, entitetske i županijske parlamente.

HSP BiH ovih dana intenzivno radi na konsolidaciji stranke a značajne su i aktivnosti SPP-a Živka Budimira u kojeg su već "prebjegli" neki lokalni vijećnici na području Hercegovine.

Prebjezi su također mogući na relaciji SDP BiH (Zlatko Lagumdžija) - Demokratska fronta (Željko Komšić).

Oni koji ispadnu iz igre vjerojatno će potražiti politički spas u okrilju neke druge stranke. Na lokalnoj razini, kao što je to slučaj u već spomenutim gradovima, mogu se očekivati i masovniji transferi, dok će se na razini stranačkih rukovodstava vjerojatno dogoditi samo pojedinačni prelasci.

Da će prelazni rok biti itekako dinamičan, potvrđuje podatak da je samo u dva doma federalnog Parlamenta desetak zastupnika i izaslanika koji su već istupili ili planiraju istupiti iz stranaka na čijim su listama ušli u zastupničke klupe. Neslužbeno se doznaje kako se neki od njih već nude novim strankama, a navodno su u tijeku i pregovori o cijeni prelaska. Zbog toga ne čudi informacija da nekoliko stranaka već priprema vrlo precizne predizborne ugovore o pravima i obvezama za svoje kandidate na predstojećim izborima.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

6
7
2
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari