Dodaj komentar

Poticaji poljoprivednicima: 80 maraka po dulumu

Poticaji za primarnu poljoprivrednu proizvodnju za prošlu godinu poljoprivrednicima u Zapadnohercegovačkoj županiji trebali bi biti isplaćeni u ovom tjednu, kazao je Žarko Karačić, ministar gospodarstva ZHŽ-a.

“Prošli tjedan je bio zadnji rok za podnošenje dokumentacije za poticaje za prošlu godinu svima koji to nisu stigli obaviti na vrijeme, trenutačno je u tijeku obrada dokumentacije nakon čega će se krenuti s isplatom”, ističe Karačić.

Za poticaje 7 milijuna

Dodaje kako bi nakon isplate poticaja za 2008. uslijedila isplata poticaja poljoprivrednicima za tekuću godinu.

“Iako još uvijek nije na Vladi donesena odluka o visini i raspodijeli poticaja za ovu godinu, mislim da se s isplatom istih neće oduljiti kao prošle godine, te da ćemo to uspjeti završiti do kraja idućeg mjeseca”, kazao je Karačić.

Valja spomenuti kako je Vlada ZHŽ-a iz ovogodišnjeg proračuna izdvojila 7 milijuna maraka za poticaje u gospodarstvu kako bi se u što većoj mjeri smanjile posljedice recesije, te pomoglo gospodarstvenicima koji zapadnu u krizu. Iz ovih sredstava trebali bi biti isplaćeni i poticaji za prehrambenu proizvodnju što prošle godine, unatoč odluci Vlade, nisu podržali zastupnici u Skupštini ZHŽ-a.

Spriječeni prosvjedi

Podsjetimo, budući da je Vlada Zapadnohercegovačke županije prošle godine kasnila s isplatom poticaja za poljoprivrednu proizvodnju Udruga poljoprivrednika u BiH je u više navrata najavljivala prosvjede, te je resorni ministar obećao isplatu nakon usvajanja proračuna za ovu godinu. Kao što je rečeno u odluci koju je Vlada donijela prošle godine, a koja se odnosila na isplatu poticaja svaki poljoprivrednik će po dulumu za zasađeno povrće dobiti 80 maraka poticaja.

Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
5
9
8

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari