Tužiteljstvo nije preciziralo o kakvim dokazima se radi

ljubuski.info

Tužiteljstvo BiH je, u nastavku suđenja za ratne zločine počinjene u Ljubuškom, predočilo materijalne dokaze i iznijelo odgovore na prigovore Obrana.

Prilikom predočavanja u sudnici, tužiteljica Remzija Smailagić nije precizirala o kakvim dokazima se radi.

Za zločine počinjene u Ljubuškom optuženi su Ivan Kraljević, Mate Jelčić, Slavko Skender, Stojan Odak, Vice Bebek, Vinko Radišić i Dragan Miloš.

Prema optužnici, Kraljević, Jelčić i Skender su u različitim razdobljima od rujna 1993. do ožujka 1994. godine bili upravnici Vojno-istražnog zatvora (VIZ), koji se nalazio u zgradi policije u Ljubuškom a u kojem je bilo zatvoreno više od 100 osoba bošnjačke nacionalnosti.

Ostali optuženi su bili stražari.

Optuženima se na teret stavlja da su zatočene civile i ratne zarobljenike držali u neuvjetnim prostorijama, dozvoljavali njihovo maltretiranje, davali im vrlo malo hrane te ih odvodili na prinudne radove.

Suđenje u ovom predmetu će se nastaviti 7. rujna.

BIRN

Glas naroda

Nikom nije pala dlaka s glave a gdje su suđenja za tisuće logora u BiH

Žuti drži se kad te oslobode sve kaži a znam da imaš šta reći o nekima koji sada prosipaju silu i glume mange

Jedino što sve treba da zanima je istina....ljudi se nisu sami poubijali niti su se sami zatvarali ma kako se oni zvali....znamo samo da ij janjicari neće spasiti jer su upravo janjicari ti podržavaju sanirane centre tipa jablanica i sl. Drugo i bitnije nek svatko odgovara za svoje grijehe što mi imamo odgovarati za grijeh drugih tipa janjicari reketasi ubojice lazovi klevetasi kupljene diplome ratni zlocini terorsti a ne muzicari kako veli jedan tamo neki iz zlatne kasike....neka svatko odgovara za sebe bez konstrukcije laži obmane i podmetanja posebice od strane janjicari i njihovih nalogodavaca....a ovi momci posebice Skender drz te se.
Potpis za sve one koji sumnjaju u istinu Selo Ravno je nekad bilo selo u Bih a danas je općina zar ne?

Ljubuški je primjer za Hrvatsko Bošnjački sukob nije pala mrtva glava nitko nije opljačkaan niti mu imovina stradala ali neka svak odgovora za nedjela ako ih je bilo ali u čitavoj državi

Zuti je samarao tko je god nesto napravio i eto vraca mu se,ma neka ga osude radi mene 10 godina nakrao se za vrime rata zbijao je pod brkove,sa Bosnjacima nije trebao biti rat za sve je kriva banda udbaska koja je ubila pok Blaza Kraljevica da bi danas vlala i povukla potrcke zasobom

Tužiteljstvo nije preciziralo o kakvim dokazima se radi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari