Odgovorite na ovo gospodine ministre!

ljubuski.info

Ministre želim Vas ovim putem izvijestiti i podsjetiti na neke događaje koji su se odvijali između MUP-a i Sindikata sa ciljem otklona određenih nejasnoća koje potencirate. Budući da svojim istupima u javnosti i na sastancima ustrajavate na osobnom obračunu, to ću vam prenijeti kratku kronologiju vašeg postupanja i reakcija Sindikata na isto.

Ožujak 2016.

U ožujku 2016. godine održali smo sastanak u kojem je sindikat tražio izjednačavanje naših neovlaštenih djelatnika s drugim korisnicima proračuna. Na tom sastanku je Naletilić je kazao kako je kod nas osnovica veća a kod prosvjete je veći koeficijent te da je riječ o nekih 20-tak maraka razlike. Sindikat je tražio izračun i postavio prijedlog ili će sindikat angažirati financijskog vještaka ili će to uraditi MUP. Vi ste na to naredili šefici odjela za potporu u MUP-u da izračuna razlike u plaćama s rokom do početka travnja 2016.
Također ste tražili da se za sva pitanja obraćamo upravo Vama, a ne Vladi. Ukoliko mi ne postignemo dogovore onda tek da nastupamo prema Vladi, a ujedno ste tražili da u toj godini ne bude tužbi. Mi smo to objeručke prihvatili.

Travanj 2016.

Početkom travnja Kolobarić i ja smo došli kod šefice koja nam je uručila tabelu usporedbe i bili smo prezadovoljni. Mislili smo da je to pitanje riješeno, odnosno da se sada možemo posvetiti poslovima u sindikatu. Tek u lipnju smo imali ponovni sastanak na kojem ste galamili i vikali na nas, skoro da niste ni spomenuli realizaciju koeficijenata, praktički ste nam dali do znanja da od toga nema ništa. Doista smo bili potreseni tim sastankom i odlučili smo ne raditi ništa jedno vrijeme dok se sve ne ohladi. Odmah iza toga Vaša služba kojom rukovodite je nezakonito odbila našim članovima 52 KM od plaće zbog prekoračenja telefonskog računa. Obratio sam Vam se osobno pismenim putem da je takav način ovrhe nezakonit, te da reagirate i utvrdite o čemu je riječ. Od Vas nije bilo niti glasa.

Je li ovo zakonit ili nije odnos prema svojim uposlenicima? Ovim svime ste zapalili naš odnos, međutim nastojali smo sve hladiti.

Rujan 2016.

Tek 21.09.2016. Sindikat je postavio utemeljene zahtjeve Vladi ŽZH, jer smo se i dalje držali dogovora, na koji ni Vi osobno a ni nitko iz Vlade nikada nije odgovorio. Nitko nas nije pozvao, nitko nije sjedao i razgovarao, nitko se nije oglašavao.

Studeni 2016.

U studenom 2016. imali smo sastanak na kojem smo odlučivali ili krenuti u akciju ili se povući. Odlučili smo se za akciju. Podnijeli smo protiv MUP-a kaznenu prijavu zbog nezakonite ovrhe, te smo postavili datum organiziranja prosvjeda.

Podsjetit ću Vas da tada nije bilo zahtjeva za doprinose.

Podsjećam, od 21.09.-30.11. nitko nije sjeo s nama nitko nije potencirao ništa, nitko nije odgovorio na zahtjev.

Održali smo prosvjed na kojem nije bio jedan policajac, dobro znate koliko nas je bilo. Mediji su nas popratili punim kapacitetom, narod također. Odmah potom ste ponovno svojim utjecajem pokušali vršiti pritisak na mene da se očitavam na podršku koju sam dao obitelji Soldo i tražio sam kao i svi drugi istinu za njih. Ne samo meni, nego svima koje zastupam je žao da netko trpi i da netko tako "malen" bude ponižen, to je bio naš obol pritiska da se što prije utvrdi istina. Ni jednom riječi niste spomenuti, niti Vas je tko prozvao. Iako se nakupilo nitko nije tražio Vašu smjenu.

Prosinac 2016.

Nakon mjesec dana, pred Božić 2016., prosvjed je u svoj svojoj punini uspio jer smo, sjećate li se, sjeli s Premijerom, Ministrom financija, Vama i Vašim suradnicima. Na kraju sastanka je krenulo oko plaća i platnih lista koje su neovjerene i nepotpisane pa ste na to naložili hitni sastanak da to otklonite. Niste ni dan danas. Govorio sam Vam o danima godišnjeg odmora i razlici između ovlaštenih i neovlaštenih djelatnika. Ni liste a niti dane za godišnje odmore niste riješili, to je zaboga besplatno (jedna Vaša mizerna odluka).

Svi zajedno ste odbili sve naše zahtjeve.

Ožujak 2017.

Od tada, do ožujka 2017. Sindikat je šutio i nije poduzimao ništa jer smo mislili da će se netko sjetiti da postojimo, da ćete reagirati, da ćete nuditi kompromis, no nije se desilo apsolutno ništa. Tada smo sjeli s novim ravnateljem i Vašim kolegijem i tražili su pristupanju kolektivnog pregovaranja, međutim to smo odbili dok se ne riješe naši prethodni zahtjevi. Odbiti pregovarati je legitimno, nije osobno, nije ništa loše, nego na to imamo puno pravo. Riječ je samo o stavu. Tada je Bruno Kraljević odgovorio na moj upit da je sve po pitanju doprinosa uplaćeno, pa sam mu postavljao pitanja pojedinačne uplate, on je sve odgovorio "Uplaćeno". Odmah nakon sastanka smo otišli u Poreznu upravu gdje smo dobili pismeno da ništa od toga nije tamo gdje bi trebalo biti, odnosno da ništa nije uplaćeno od 2013.-2017. godine. Po vama možda mi ne trebamo i ne smijemo otići i provjeriti tvrdnje vaših suradnika. Možda bez Vašeg pitanja ne smijemo ni govoriti, kažem možda. Ipak se radi o našim dobrinosima.

Odmah po sastanku, dakle 06.03.2017. godine Sindikat je ponovno postavio zahtjev Vladi i Vama, gdje je na prvom mjestu uplata doprinosa. Taj zahtjev je postavljen sa ciljem da se utvrdi što je s time, gdje je to, tko je zapeo, do koga je. Od 06.03.-05.06.2017. nitko nije niti pokušao odgovoriti na to pitanje, nitko nije pozvao da se razgovara, nitko, ama baš nitko nije reagirao. Je li tada tražena Vaša smjena? Nije Ministre.

Svibanj 2017.

Poučeni ranijim iskustvom, da moramo povući potez da bi se reagiralo, pa smo Vam 26.05.2017. godine dostavili Odluku i Najavu o štrajku upozorenja, te prijedlog i inicijativu za donošenje prioritetnih poslova s naznakom da će važiti naši predloženi poslovi ukoliko Vi ne reagirate. Opet ništa. Nema odgovora, mir i tišina kao da je sve idealno. Ultimativno postavljate termin za sastanak i to zadnji dan u tjednu, na koji doista nismo mogli pristupiti pa smo tražili drugi termin. Niste ga odredili a isto tako niste niti odbili prijedlog poslova. Je li tada tražena Vaša smjena? Nije.

Lipanj 2017.

Održali smo štrajk upozorenja 05.06.2017. godine u koji ste Vi upetljali svoje prste, Naredbom da nitko ne smije štrajkati te da će svatko onaj koji bude štrajkao biti kažnjen. Dobro znate, da Ovlaštenoj osobi ne možete izdavati naredbe te da za proglašenje štrajka nezakonitim treba nekakav postupak. Ako je nezakonit onda je zbog toga što ste Vi napravili propust a ne Sindikat. Vi ste metodom uzurpacije ovlasti napravili štetu Sindikatu, te ste svojim principom moći otpočeli progon protiv onih koji nisu niti naši članovi a isto tako i protiv onih članova koji nisu sudjelovali jer su obavljali prioritetne poslove, pa ste bez opet ovlasti podnijeli prekršajnu prijavu protiv Sindikata.

Cijeli tekst bi vam trebao biti jasan da ste Vi povlačili određene poteze, a da je Sindikat reagirao jedino onako kako je mogao. Odnosno svako Vaše ophođenje, nastup, reakcija ili potez nas je udaljavala od dogovora.

Služili ste se oružjem kojeg mi nemamo, dakle napadate slabijega dok su mu ruke vezane, to ni izbliza nije bila fer borba. Vaš odnos i isključivo vaš odnos nerazumnog silnika nas je doveo to toga da kao jedinu moguću opciju zatražimo Vašu smjenu. To smo i učinili, jer Sindikat mora ustrajati u zaštiti svojih članove a u interesu nam je postizanje dogovora, a s vama je to nemoguće.

Sad vas pitam - jeste li se ikada stavili u naš položaj? Da jeste znali bi da smo reagirali kako smo mogli - u datom trenutku. Ovaj zahtjev se mogao povući jer sam naglašavao svima neka on napravi cenat mi ćemo metar. I to je stav i to je odluka. Prizemljiti se, emocije ostaviti, te sjesti i pričati pa ako treba svaki dan.

Opet svojim akcijama, Sindikat je napravio rezultate. Sišli ste s kata u prizemlje a mi smo odustali od zahtjeva i došli smo u MUP. Otpočeli smo mukotrpne pregovore oko poslova. Nije bilo lako ni ugodno kako Vama tako i nama, no za zaštitu od lažnog Zapisnika smo ponijeli diktafon koji Vas je ljutio. Na početku sastanka sam se obratio svima da niti jedan glas neće završiti u javnosti niti kod članova, te da se slobodno izražavate. Zašto je to Vama smetalo, ne znam?

Na drugom sastanku ste reagirali emotivno a tu ste zastupali cijelu Vladu i MUP. Izbacili ste emocije u prvi plan i poslali čovjeka u bolnicu. Je li to povod da povučemo zahtjev za smjenom? Nije Ministre.

Takvim ponašanjem ponovno tražite od nas akciju. Vi ste svojim utjecajem tražili lažiranje zapisnika sa sastanaka i lažiranje podataka o sudjelovanju u štrajku. Znam, reći ćete da niste, međutim ja imam pravo nevjerovati vam. Zatim smo zatražili odobrenje za izlazak u štrajk ispred postaja, opet ste Vi to zabranili, iz razloga da se ne vidi koliko nas ima. Zatim ste pustili kroz stanice informaciju da će svatko, tko je sudjelovao u štrajku, biti kažnjen. Nastala je rasprava i kolebanje, pojedinci su padali pod utjecaj i sl. Potom ste zatražili od svakog zaposlenika izjašnjavanje je li sudjelovao u štrajku. Normalno je da većina kaže kako nisu. Dakle, na lažnom prikazivanju stanja, Vi djelujete. To je vjerojatno legitimno. No za nas nije, kod nas ništa nije lažno i uzdamo se samo u istinu i čistoću svoju namjera. Nismo se služili nelegitimnostima da nekome napakostimo, nismo radili ništa nelegalno, a Vi ste prikazivali da jesmo. To je Vaš izbor, naš nije.

Zar opet ne vidite da ovime svime ponovno tražite našu akciju, koju ćemo sigurno poduzeti. Kod nas nema natrag bez razloga, i u tome ćemo ustrajati. Naoružali smo se idejama i podići ćemo naše akcije na višu razinu. To je Vaš poziv na koji ćemo se odazvati.

Gdje je u ovome Crna kronika, politika, osobni obračun...?

Sad Vas pitam, gospodine Ministre, gdje su u ovom do sada iznesenom stupci Crne kronike, gdje je u ovome politika, gdje je u ovome svemu osobni obračun, gdje je u ovome nešto skriveno. Ja to ne vidim, a neka ostali članovi Sindikata i javnost procjene.

Smeta li Vam netko u ovoj pripremi da nudite, da govorite, da reagirate? Hoćete li se opet odlučiti na šutnju sve do naše akcije kao i do sada? Uvijek ste reagirali kada mi nešto poduzmemo. Tko vam je branio da kažete ovo što ste kazali u članku FENE? Da ste ovako pričali, ne bismo došli do ovoga sigurno.

Postupak protiv mene

Kako uporno inzistirate na našem osobnom obračunu, koji kod mene osobno i vrlo iskreno ne postoji, želim se kratko osvrnuti na članak FENE, u kojem me prozivate za uzimanje nečega što mi ne pripada. Demantirati članak ne želim jer doista nema svrhe, nego Vam želim odgovoriti da ne mislite kako se skrivam i upitati Vas neke stvari da vam ne ostanem dužan.

Pa evo ovako. Dobro znate da je MUP protiv mene provodio kazneni postupak zbog Pronevjere u službi koji je trajao od 2013. do sredine 2016. godine. Nakon toga je uslijedio Sudski proces i dobro znate što je u njemu dokazano. U središtu svega je dokazano da je čitavi MUP radio i poduzimao onako kako sam i ja. Po usmenom naputku rukovoditelja odnosno komesara. Niti jedne izdvojene moje radnje nije bilo, kao posebnost od nečega ustaljenog što je trajalo punih 5 godina. Onako kako mi je naloženo, tako sam i radio.
Međutim, mene je moj MUP izdvojio kao posebnog i progonio po načelu jeste, uzeo je pare, pa su se tek nakon te konstatacije tražili dokaze. Umjesto da su po pravilima službe i etike postavili stvar po načelu: Od sumnje do tvrdnje - oni su to radili obrnuto: od tvrdnje do sumnje.

Na ovom mome slučaju svi skupa se trebamo učiti, da se nikada nikome ne ponovi. Taj proces i to vrijeme istrage ne bi volio da itko prođe, a isto tako ću raditi da ta mukotrpnost ne bude uzaludna.

Moja pitanja Vama:

Budući da sam morao odgovarati na puno pitanja, pa dopustite Ministre radi korektnosti da i ja Vama postavim neka pitanja:

Jeste li verbalno i fizički napali policajca Franu Kraljević i tražili da lažira prometnu nezgodu?
Jeste li potjerani iz Policije?
Jeste li u službenom vozilu vozali Ukrajinke i Moldavke?
Jeste li uzeli novac od drage nam Hrvatske?
Jeste li udarili Tihomira Bradvicu i lagali na sudu pa ste dobili još jednu kaznenu prijavu, jeste li dokazali njegovu navodnu lažnu prijavu?
Jeste li vršili pritisak na Tužiteljstvo da se protiv mene podigne optužnica, a kasnije i na Sud da me osudi?
Jeste li dobili moju oslobađajuću presudu, pa vam sad krivo?
Jeste li verbalno i pokušali fizički napasti policajca Željka Kolobarića?
Jeste li se udružili s automafijom i švercali ukradena vozila?
Jeste li krali grožđe?
Jeste li zapalili službeno vozilo ispred PU Ljubuški?
Jeste li tukli brata da vam prepiše imanje?
Jeste li pripadnik HV-a?
Jeste li dobili vojnu mirovinu kao 70-postotni ratni vojni invalid?
Jeste li se liječili u bolnici Vrapče i s tom dokumentacijom dokazivali invalidninu?
Jesu li Vam odredili terapiju?
Uzimate li tu terapiju?
Jeste li s tom dijagnozom postali Ministar?
Jeste li proganjali Sindikat i sindikalce?
Jeste li uzurpirali ovlast i proglasili štrajk nezakonitim?
Jeste li vršili utjecaj na ljude da ne štrajkaju?
Jeste li degradirali sindikalne vođe?
Bojite li se i čuva li Vas policija?
Koga se bojite?
Znate li možda gdje je moje auto?

Na ova pitanja se traže odgovori, kako u MUP-u tako i u javnosti. Ova pitanja su produkt događaja koje sam ja doznao iz medija i koje nitko nije demantirao.

Također, ova pitanja nemaju veze s našim zahtjevom za smjenom jer sam ih ranije objasnio, vi ih potencirate i vi ste tražili da Vas ovo upitam.

Imate pravo ne odgovoriti, a ako odgovorite i sve što kažete, može se upotrijebiti protiv vas na nekom Sudu.

Srdačan pozdrav!

Vjekoslav Markota

Komentari

Markoti se mora priznati da ima m u d a

Bizon još uvijek šuti

Da svi imaju m..a misevi jadni stalo bi se na rep ministru i njegovu ktiminalu a i coravim pored svojih ociju.Fujjjj

A što volim kad godina izda
Sve poskupi pojeftini pi...

Markota ti ti nisi normalan, ali si me zadivio, šta bolan sve ovo nabroja, imali pola istine od ovoga?

Oni hoće da se odcjepe, mi im ko fol ne damo.

E moj Markota, kako si zaboravio tko je krivotvorio i potpisa ,, činove ,, za pokojnog Šimunovića. Sva se braća pošutila, to nije procesuirano, eto štrajk su proglasili nezakonitim, a krivotvorenje potpisa je zakonito, e to ti je mup. Žzh. Šta si poduzeo Boras po tome, sakrije to pod tepih ? To je KD prikrivanja!

Eto posla za komesara, bar to da riješe, počinili su u mupu, ko krivotvori potpis za činove? Jeli to po zakonu ???

Sta ste ministre poduzeli oko djelatnika koji su kriminalcima dali pistolje.
Ima li tu elemenata kaznene i stegovne odgovornosti.
Je li bahati stvore, jesu li to teze stvari od strajkanja, a strajkase se progoni.

U njih je normalno to davanje pistolja cak kad nekoga prebiju i tomu dadu pistolj

Mozda prazan ili ga prebiju da ne moze drzat nista u ruci

ranjena psa svi šutaju na[ * neprimjereno * ] si ministre
kuda sada da se krene jedino na istok zapad je blokiran

i lažno prebivalište je kazneno djelo. žandarmerija i političari su zahtjeve predavali u hrvatskoj da se ne zna koliki su to silni invalidi.

Slučaj za policiju njoj ministar di to ima

E pa MARKOTA stvarno si bezobrazan jesi li se ikad prkrstijo jesmo li se dogovorili što se tiče gorućih problema po jedno rješavat a ti ga zapetlja nemogu se snać u ovome buvljaru bija sam zaboravija pola ovog biznisa a negdi do upitnika ti priključija i po dva pitanja pa će naletilić složit to dok vi dođete jukić je zauzet kreči iza mire imamo i viroze neki se ukakili a ima ovi oće za načelnike a i zaslužili su koliko su prdenjaka oblizali TAJNIČEsloži der pitanja po starini

molim vas gospođo tajnice pejčinović odma razrešit ovog markotu nemože ovo bogamu ovako ja se ovde pitam ja sam ministar ko sme bre da mi se suprostavi

bizon je ovih dana dobio stres od markote i medija a i preždera se na koćuši

MLOIM objasnite jeli ovo na slici osobna LIČNA KARTA od tog BIZONA slabo vidim sliku a i ROGOVI mu onda spali dajte ovo u boji

Odgovorite na ovo gospodine ministre!

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto