Čović: Federalne vlade neće biti, ako SDA i DF ovako nastave

ljubuski.info

Hrvatski član BiH Predsjedništva i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je u subotu da se koalicija treba raspasti ako se ne može provoditi dogovor o promjenama na čelu kompanija sa sjedištem u Mostaru kojima prijeti uništenje.

HDZ BiH traži smjenu direktora javnih poduzeća sa sjedištem u Hercegovini jer tvrdi da su te tvrtke gotovo uništene, a smjene osporava Demokratska fronta (DF) Željka Komšića.

"Napravili smo precizan dogovor da ćemo, prije svega, riješiti kadrovska pitanja", rekao je Čović.

Prošlu vladu optužio je za loše upravljanje.

U vrijeme mandata vlasti koju je predvodio SDP BiH uništeni su Hrvatski telekom iz Mostara, Aluminijski kombinat i Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne, rekao je Čović.

"Onima koji misle da će nešto uloviti u mutnom, a prije svega razgraditi institucije u Hercegovini, uništiti agencije i poduzeća koja se dominantno vežu za hrvatski narod, poručujem da neće uspjeti", rekao je.

"Vrijeme tolerancije je isteklo"

Hrvatski ministri iz HDZ-a BiH odbili su sudjelovati na zadnje dvije sjednice vlade Federacije BiH sve dok se na dnevni red ne uvrsti smjena uprava javnih poduzeća, što je premijer Fadil Novalić iz Stranke demokratske akcije odbio.

"Vrijeme tolerancije je isteklo i vlade Federacije BiH više neće biti ako se nastavi raditi na način kako su zamislili SDA i DF", rekao je.

Ako nema dogovora na jednoj razini "ne može se očekivati drukčije ni na drugoj razini, pa ni u Vijeću ministara BiH", rekao je.

"Zbog teške socijalne i ekonomske situacije u Federaciji BiH koalicijski partneri moraju se dogovoriti ili se koalicija mora raspasti i mora se tražiti novi dogovor drugih partnera", zaključio je Čović.

HINA

Glas naroda

evo nam našeg al Dragane

Dragane Čoviću koliko si para drpio od Hrvatske države preko Hercegovačke banke i ti da držiš govore ovaj DF je pametno predložio prvo financijska policija u te firme pa onda promjene

Svaka čast čoviću Ljubuški si uništio svojom politikom a vidim tvoj Široki je dobio statut grada a firmi si doveo nema nezaposlenih...ko nas j.be mi će mo u njemačku raditi...samo mi nije jasno jesu li Ljubušaci toliko glupi mislim onih 6000 tisuća što glasa za njega.

Imate li priledlog dajte ga ,a od blaćenja nema ništa-zavadi pa vladaj - ponudite rješenje za hrvate u bih ako ga imate ,sa sdp.=df =platformaši = sda .zar itko od predstavnika hrvatskog naroda može na kraj,očito je cilj istrebljenje hrvata ,svim sredstvima i u bih nova islamska država u srcu evrope -i njena suradnja sa regionom-uvlačenjem turskih firmi u bih i srbiju

Nas u ljubuškom jedino čović istrebljuje i njegova politika vidim sad rade treću traku puta Široki--Posušje jesi li ti slijep ili da ne vrijeđam gl.p vidiš da sve gori odvuče mi smo ostali guba koja nemože naći posao prije inostranstva nagura je on u Širokom firmi samo podržaji dalje biće nas sve manje i manje.muslimani su bolji od njega i HDZ uvik su na vlasti i samo pljačkaju narod.

Čovjek se drži one: Nakon mene potop! Udri Dragoljube, dok ke ovaca bit će i vune.

Čoviću Zaustavi Propadanje Ljubuškog,Skidaj Barbarića.... iako je već kasno!.

Sve je kriv Tuđman zemlja kosti izbacila proda HB. mi iz. Herceg Bosne Tuđmanu kosti čekićem tući raseli Frano HB 200 bogati

eto dođi ti pa ih stuci, tokmače jedan

Bojvnice dolazi vrime ubrzo da puk stuce kosti Tuđmanu

vama treba oduzet hrvatsko državljantvo i protjerat vas u gornju maoču

Isti vrag RH i BiH

Vratio bi se prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman odmah u grob kad bi vidio tko mu stranku vodi u 2 naše države

a tek mrtve ustase na bleiburgu

Koji ste vi hoštapleri lajete na čovika koji se bori za vaše [ * neprimjereno * ] more vas sramota bit. ni u vlast neće poda svaku cjenu, a vaše vođe su trkon u platformu i unda sve sebi a narodu ništa. Oni su tili osiromašit.ovaj kraj a samo nas je hdz i čović i nevenko spasili bog ji poživija. Da nji nije davno bi vaši političari ovde narod zatrli a vi ji birate, ali vi ko konji samo gledate naprid a gluvi i slipi kad je načelnik i ministri kazivali šta nam radi federacija. Samo vi zubajte ta nemorete dobit nikad na izborin, dobijete dva tei glasa ovden ali zato na državnoj razini van pomignu glasovi iz maoče

ne vidis ti dalje od nosa hebo te on da te hebo

Šta imaju reći veljaci UDBA i OZNa

Momak iz Veljaka otiđi u Mostar pa vidi šta ti je vožd napravio od SOKO-la to će isto od Aluminija Pošte Eroneta Elektroprivrede iako vjerujem da je u svim ovim firmama bilo velikog kri.inala

Progovara vila Ravijola,
Za Draganom moje srce vene
Kad će mene siromašnu vilu
odvest u svoju mostarsku vilu.

i sanader je nosija vake cvike i ima ovakav cicniöni osmijeh

Čović: Federalne vlade neće biti, ako SDA i DF ovako nastave
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari