Osnovano Vijeće mladih općine Ljubuški

ljubuski.info

Općina Ljubuški od sinoć ima svoje Vijeće mladih, krovno tijelo mladih na području naše općine.

Naime, sinoć je u svadbenom salonu "Ohio" održana Osnivačka skupština, te je utemeljeno Vijeće mladih općine Ljubuški.

Ovim činom Zapadno-Hercegovačka županija je potpuna kada su u pitanju lokalna Vijeća mladih.

Za predsjednicu Vijeća mladih općine Ljubuški izabrana je Marija Kordić, koja je kazala kako će im prvi korak biti registracija Vijeća mladih kod nadležnog ministarstva, a potom će krenuti s radom na konkretnim projektima.
Prvi projekt kojeg smo mi zamislili bio bi kulturni centar u Ljubuškom, najavila je Kordić, dodavši kako su zamislili da će u tom centru biti organizirane edukacije, tečajevi stranih jezika, glazbeni tečajevi...

Ona je navela kako će za uspješan rad Vijeća mladih u općini Ljubuški biti nužna kvalitetna suradnja sa lokalnim i županijskim razinama vlasti, te je dodala kako je Općina dužna izdvajati određena sredstva za financiranje Vijeća mladih, te da očekuje podršku općinskih, ali vlasti s viših razina.
Očekujemo njihovu podršku, podržali su nas pri osnivanju, bili smo s načelnikom Nevenkom Barbarićem, on je rekao da će napraviti sve što treba da se Vijeće mladih formira, izjavila je Kordić, pohvalivši dosadašnji angažman lokalnih vlasti na formiranju Vijeća mladih u Ljubuškom.

Glavni problem mladih - pasivnost

Kao glavni problem mladih, ona vidi pasivnost te je dodala kako će jedna od zadaća Vijeća biti omogućiti mladima da izraze svoje talente i bave se stvarima kojima žele.

Vijeća mladih zamišljena su kao organizacije čiji je cilj kroz partnerski odnos s vlastima sudjelovati u razvoju javnih politika za mlade.

Osnivačkoj skupštini Vijeća mladih općine Ljubuški u dvorani svadbenog salona Ohio nazočili su općinski načelnik Nevenko Barbarić, predsjednica Skupštine Vijeća mladih Nives Batista, predstavnik Vijeća mladih ZHŽ-a Frano Sosa, te predsjednik Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine Mate Lončar.

U novoosnovanom Vijeću mladih, predsjednica Skupštine postala je Nives Batista iz Udruge mladih Agape, a za njezinog zamjenika izabran je Josip Ramljak iz Biciklističkog kluba Ljubuški. Za tajnika Vijeća mladih Ljubuškog izabran je Patrik Bilić iz Biciklističkog kluba Ljubuški, dok je za dopredsjednicu Vijeća mladih Ljubuškog izabrana Marijeta Akmadžić iz Odbojkaškog kluba Libero.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Radio Ljubuški

Komentari

ajde jade kod sponzora kradezea

Kakav sponzor HDZ, ova nvo klika iz AGAPE su opozicija HDZ-u, mašalah već su poklopili biciklistički klub i vijeće mladih, a eto imaju i par svojih "fotostudija" šire se po ljubuškom ko skalabci...još malo skinut će HDZ s vlasti, ako to na vrijeme ne skontaju HDZ-ovci

Ohoho krvi ti pogledaj tko im je sponzor pa sve ti je odma jasno baraba kradezeovac i baš ono pravo ljubuško prezime Batista haha slično kao onaj Vizentaler koji se predstavlja da je sa Humca i da je on Ljubusak mnogo jako...sve neki anonimusi i klimoglavci, a Batista to je ko neki latinoamerički diktator i Hondurasu ili Nikaragvi haha i Kim Jung Čović nema većih diktatora.

Ako ovo ne zadrži mlade ja neznam što bi drugo moglo.

U pravu si, Batista nije diktator iz Nikaragvi ili Hondurasa nego sa Kube koji se borio protiv revolucionara Fidela Kastra ali ga je Kastro na kraju pobijedio pa je morao pobjeći.
Ljubuskom treba neko poput revolucionara Kastra da svrgne nenarodnu korumpiranu pljackasku vlast a ne diktator Batista.

Čuvajte se kradezeovci kad vam dođu protjerani ljubusaci iz emigracije.

Batiste su Hrvati iz srednje Bosne - Busovača i Zenica. Kakve ima veze odakle je tko došao? Podrška mladima mada, koliko sam upoznat s njihovim djelovanjem zadnjih godina u susjednim općinama, to je kao nešto, ali u biti ništa - pre(malo) rada, a malo više (samo)promocije pojedinaca.

Jesu li ovo sve mladi što je ostalo u ovoj vukojebini,ili su samo podobni bili pozvani na ovaj veličanstveni skup?

Jel ovo nasa omladina . haha

Jel ovo nasa omladina . haha

Ako su ovo svi mladi onda svaka čast i Barbariću i svima vama.
Sreća pa se pokazase kroz agape sto su i sto zele.
Al i to je Ljubuški

Jedina udruga koja je nesto cinila i bila blijeda točka u crnilu ucmalog grada- Agape, ovim činom i ulaskom u Vijeće mladih izgubila je svoju izvornu djelotvornost. Kratko rečeno prodala se lokalnom Hdz i jos jedan izvor pranja i izvlačenja novca za stranače moćnike.
Marija, ovo ti nije bilo potrebmo obzirom na kvalitetu svoje diplome. Upala si u ralje nepotizma i korupcije, laznih i podobnih diploma. Oni odlučuju kada i kako će te sazvakati i ispljuniti kad iscijede Vijeće mladih i osnuju neko novo vijeće vijeca.
Samo lani je iz ljubuskog iselilo preko 70 mladih s VSS. Ja sam jedna od tih i zato ne možeš tvrditi da su mladi pasivni jer su u stvari nepodobni. .pogledajte vlast u gradu. Tko je u vlasti sa posteno stečenom diplomom osim načelnika ? Tko je regularno zavrsio fakultet uz god dvije produžetka? Stvarno me zanimaju imena.. i do koje dobne granice su mladi mladi? Mlafez hdz redom svi pteko 30, hsp također...

Baš me zanima si si poduzeo ili poduzela zadnjih godina za ovu općinu osim što samo gunđaš i huškaš udbaškom taktikom zavadi pa vladaj

Sta sam poduzela? Nista jer nisam bila podobna sa završenim fakultetom i 4god na birou. Nitko mi nije dao priliku jer nisam htjela iskaznicu hdz, jer sam odgojena u obitelji koja nine mogla prosperirati ni u proslom sustavu ni u ovome. Ti si sigurno iz udbaske obitelji dok spomi jes hudkanje i udbu.

Nek sidode joj rekla sta je sljeduje..

Mali Ramljak ako je i 1% naćaću mora bit LJUDINA.važi i za Bilića.za ostale neznan.

Hahaha, mladi Ramljak u mladeži HDZ- a , kao i Marija Šego koja je na slici, a da ne govorim o Marijeti Akmadžić. Ovo je samo produžena ruka mladeži HDZ- a. Kome oni misle maglu prodabati

Najdrazi su mi ovi mladi koji griju svoje hemeroide na koznim stolicama u cacinoj kuci viseci za laptopom i pametnim telefonom koji je pametniji od njih, i koriste vrijeme za trollanje i pametovanje po portalima komentirajuci ljude koji ipak nesto rade. Sad kad je osnovano vijece mladih i kad se napokon imamo kome obratiti, radje te svoje misli i uredjaje usmjerite na nesto korisnije, smislite prijedloge koji bi mogli pomoci svima nama i ako niste znali mozete i mail poslati ovim ljudima o svojim idejama. Podrzite njihov rad, volju za promjenom jer oni to rade koliko toliko. Napokon u nasu "vlast" ulazi i obican narod, pa sve i da jesu mladez HDZ-a bitniji je njihov kvalitet koji bi mogao doci do izrazaja ako ga svi mi podrzimo. A sta ocekivati kada pljujete po ljudima koji se bore za promjene na bolje. Zato iduci put kad budete imali nesto pametno reci, napisite to njima da znaju gdje sve mogu djelovati. Ovako vasim frustracijama ne pomazete nikome.

Mozda si donekle u pravu ali u konacnici misli. Da nisi. Prije svega ti mladi koji sjede u tatinim koznim foteljama su osigurani i zbrinuti u tatinij firmi, eronetu, centralosiguranju ili elektroprivredi. Oni ne tipkaju po portalima jer "rade". Jedino tko je mogao i cinio nesto za ovaj grad je Agape. Sad ce isplivati na povrsinu je li ta udruga pokopana osnivanjem ovog Vijeća. Za par mjeseci ce se vidjeti je li ovo Vijeće stranačko ili nije. Ja osobno mislim da jeste. Mladima ne trebaju toliko neke glazbene , knjizevne ili ine manifestacije koliko mogucnosti zaposljavanja i rada. A dta Vijece nudi na tom planu? Nisam nigdje cula u razgovorima sa izabranom strukturom neku konstruktivnu ideju i realizaciju zapisljavanja i ostanka mladih. Budimo realni..sve su to buduci uhljebi koji kroz vijece osiguravaju sebi ostanak. Ako je Vijece nestranacka organizacija proistekla iz raznih udruga , kako su onda clanovi vijeca pripadnici stranačke mladeži?

Prvenstveno smatram da je ovo vijece svih mladih, od nestranackih do stranackih. Jedinstvo jedino moze nesto napraviti. Agape je stvoreno od strane ljudi koji su htjeli nesto promjeniti, malo po malo je doslo na ovo sto jeste danas i vrlo je bitno da su, sta su god radili, bili vecinom popljuvani.
Tatini sinovi sigurno nisu poduzeli nista u vezi zaposljavanja mladih, a vjeruj mi da ih vecina ovdje komentira. Imaju kad jer rade u tatinim firmama. Tj.drugi rade za njih. Pored ovoliko problema u nasem (baziram se samo na opcinu) mjestu ovo je velik korak prema promjenama. I to treba podrzati a ne ih prozivati. Ne manjka ovim ljudima ni ideja ni motivacije a niti zelje da se situacija sredi, nego im manjka podrske od strane vlasti i naroda. Podjednako. Sta ce biti, to nitko ne zna, ali sam trud je vec veliko djelo. Jer odavno se ovdje nitko ne trudi za dobrobit zajednice. Svak gleda svoje dupe i da njemu bude dobro ili jos bolje. Hoce li tako i ova mladez, ostaje na njima. Ja vjerujem da nece jer su kroz rad udruge Agape pokazali, u ovih 4-5 godina, svoja lica koja s ponosom mogu nositi.

sve su to nasi hdzovci, agape je samo podvala.

Osnovano Vijeće mladih općine Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto