Praznik demokracije u Općinskome vijeću Ljubuški

ljubuski.info

Demokracija u Ljubuškom cvate u svoj svojoj veličini, punini i pojavnosti. Tako se može reći prateći jučerašnju, sadržajno i radno iznimno bogatu 9. sjednicu OV-a Ljubuškog.

Pljuštala su pitanja vijećnika, ne samo na aktualnom satu, nego i na drugim točkama, ravnatelji javnih ustanova i poduzeća - Viktor Grbavac, iz Dječjeg vrtića, Jozo Barišić iz Centra za socijalni rad, Vedran Markotić iz JP Parkovi, ali i Ante Markić, direktor županijske Agencije za privatizaciju, imali su pune ruke posla odgovoriti na sva postavljena, ugodna i neugodna, pitanja vijećnika. Oporbeni vijećnici neke su istupe ocijenili "prepotetnim i s visoka" i kritički im dali do znanja tko je zakonodavna vlast, a tko je od Vijeća postavljeni rukovoditelj, koji mora otrpjeti i dati odgovor.

Kao gotovo uvijek, i načelniku Nevenku Barbariću postavljena su brojna pitanja, na koja je suvereno odgovarao, a po logici njegove uloge i mjesta uključivao se u tekuće rasprave.

Ante Markić, v. d. direktor županijske Agencije za privatizaciju objašnjavao je što se uradilo ili nije uradilo na privatizaciji ljubuških poduzeća: Vodoprivrednog poduzeća, Tkaonice, Agroproma (Duhanske stanice), Famosa, Sokola, hotela Bigeste, JKP Ljubuški, Veterinarske stanice, Radio Ljubuškog i drugih, i naglasio da sve ovisi od odluka županijske Vlade i završilo je tako što su vijećnici informaciju uzeli k znanju.

Viktor Grbavac je istaknuo da je u prošloj godini u uređenje i opremanje Dječjeg vrtića uloženo oko 300.000 KM, a u protekle tri godine oko 500.000 KM.

Vedran Markotić je priopćio da je u 2016. godini JP Parkovi imalo 1,136.000 KM ulaganja, a posebice je naglasio uspješno gazdovanje i odlične financijske rezultate na vodopadu "Kravica". Izvjašća o radu u 2016. i programi rada za 2017. Dječjeg vrtića, Centra za socijalni rad i JP Parkovi su usvojeni.

Vijeće je usvojilo i odluku o izmjeni i dopuni odluke o općinskom proračunu, kojom se osigurava 200.000 KM pomoći poljodjelcima za štete od mrazova i niskih temperatura, zatim odluku o izmjeni i dopuni odluke o načinu naplate parkiranja, ulasku posjetitelja i korištenju sanitarnih čvorova na vodopadu "Kravica", kao i odluku o osnivanju Zdravstvenog vijeća Ljubuški.

Ivan Kaleb | Večernji list

Komentari

kad jedna partija ima mogućnost odluke to se ne zove demokracija, ni izdaleka to nije demokracija, to je komunistički jednopartijski sustav koji je preživio samo je promijenio ime u hdz. Dobri ste glumci kao domoljubi kradoljubi, komunisti vjernici kao vaš vožd draganče.

Razlika izzmeđu Bandića i Barbarijeća je u tome da Bandić svaki dan kaže idem u grad delat,a Barbarić idem u Vitinu Belat
Raditi i kartati nije isto i to j erazlika između njih dvojice

Sličnosti imaju, obadvojica vole hapit.

nemere bandić u zagrebu krast jer tamo je hrvacki mozak naroda a ovi naši kradu a narodu ne dadu -bandić je najbolji gradonačelnik iza holjevca i zato glasamo za bandića on nije stranački nego nerodni čovik ide bez ptatnje i stalno je sa narodom i neljuti se ako ga kudite bio sam sa njim nakavi prosto je pristupaćan koda je čoban i čovik nelaže svakog prima u ured ko sat svakog od [ * neprimjereno * ]a do rektora

bravo kradeze pokrali su keruma ko paponju pazi 11% nevažećih listića kerumovih a poparini zanemarivi mislim matematička glupost i zašto se listići ne broje pred kamerama ja jedino uto vjerujem ostalo je prevara

Praznik demokracije u Općinskome vijeću Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari