Ne blijede sjećanja na hrabre ljubuške vitezove

ljubuski.info

U mjestu Krivodol kraj Mostara obilježit će se 25. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja, nezaboravnih ljubuških vitezova: Nedjeljka Bandura, Žarka Miličevića, Slavka Macana, Ante Tolića i Adisa Mujanovića.

Komemoracija i sveta misa održat će se na mjestu pogibije, u utorak, 23. svibnja s početkom u 11 sati.

Thompsonov koncert

Povodom ove tužne obljetnice bit će održana i "Večer sjećanja" u Ljubuškom. U večernjim satima, točnije u 20 sati, na Centru malih športova nastupit će Marko Perković Thompson.

Ivan Iko Čolak, jedan od sudionika i zapovjednika bitke na Krivodolu, ujedno i član organizacijskog odbora obilježavanja 25. obljetnice pozvao je sve branitelje koji su u mogućnosti da dođu na misno slavlje te da nipošto ne propuste Thompsonov koncert.
U stvari, ovo je pilot projekt, kako bi iduće godine mogli obilježiti obljetnicu brigade/postrojbe. Svaka općina u bližem okruženju, pa i u srednjoj Bosni i Posavini obilježava Dan brigade, osim u Ljubuškom. Želja nam je da to zaživi i u našem gradu te da se u ovakve manifestacije, osim obitelji poginulih branitelja na Krivodolu, uključe i sve ostale obitelji stradalih branitelja, kazao je Čolak.

Istaknuo je kako su im u organizacijskom dijelu pomogli čelnici općine Ljubuški, sve udruge proistekle iz Domovinskog rata, kao i inicijativni odbor Radiško-probojske satnije.

Dostojanstveno sjećanje

Posebno bih se zahvalio Milanu Šumelju. On je najzaslužniji za organizaciju predstojećeg Thompsonovog koncerta. Vjerujem i nadam se da će posjećenost biti dobra, a i cijena ulaznice je prilagodljiva svima. Mislim da tih simboličnih 10 KM neće biti prepreka za dolazak na koncert i da ćemo dostojanstveno obilježiti ovu obljetnicu, poručio je Čolak.

Podsjetimo, i povodom 20. obljetnice pogibije petorice ljubuških branitelja, u prepunoj Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, pred oko 250 nazočnih upriličena je "Večer sjećanja".

Tom prigodom prikazan je autentični film "Otrgnuto od zaborava - Ratnici".

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Ako Bog da dolazim dolje na 25-tu godišnjicu.

more li ostvarit ikakvo pravo učesnik krivodola

mogu ovi koji nisu bili nigdi

Mogao se neki drugi datum uzeti za koncert a ne ovaj kada se treba odati počast poginulima obići mjesto stradanja i groblja.Ovako vi slavite pogibije branitelja a mi obitelji tugujemo.

Nije to slavlje,koncert je u njihov spomenik a jedino Thompson može probuditi nacionalnu svijest. Kad se bude pričalo budućih dana,svatko će reći da je bio na koncertu u čast poginulih na Krivodolu. Svjedok sam da prošlih godina gotovo se i nije znalo za godišnjicu,budu obitelji stradalih i par ovih luftiguza iz udruga i političara,pa to je bilo za plakat.

Ispravak,,u njihov ,,spomen"

Ima li još članova organizacioskog odbora IMA LAŽNI PUKOVNIKA koje sve objavi LAŽNJAKE uvjek se kriju iz IKE

uz dužno poštovanje pa i pozvan je u sklopu obilježavanja godišnjice, nije on odredio datum

Puno vas je heroja a ja prijatelja adisa još sanjam.
Samo vi poene dobivajte

Milan Sumelj Sto je isao pjeske Titi Na grob ti mu se zahvaljujes e moj Colace
Zarsi zaboravio onu sliku da butorovice znaci kommunistischen vladaju fuj fuj

eto je, ali je u ratu bio pravi, ja znam da su neki komunisti i poginuli u ratu a ti eto nazovi ustaša silni pa živ , aje nemoj pametovat, ej Thompson je Šumelju kum ,čovjek se obratio i štaćeš sad istina zahvaljujući njemu tu je

Eto ti ga na ,,pa ti su SUMELJI crtali i visali titu po buturovici .

dajte nemojte negativnosti na ovome članku ,kakvi ste vi ljudi?

Uz dužno poštovanje prema poginulima na krivodolu,drdnovcu, vakufu, Mostaru, buni, čepikućam, bokševici i svim mjestima po cijeloj domovini od prevlake do Vukovara?!
Nek se politika odmakne od njihove žrtve i žrtve njihovi obitelji !
Davno su oni dali sve što su imali za domovinu?
Sad ste se sjetili? Ili neko kupi gdje nije vijao i žanje gdje nije sijao?
Vidi se što bi dobili od vlasti koja branitelje rastjerava represivnim aparatom? Za što su dali sve ,? za ovo sigurno nisu?
Oprostite.
Dragi moji suborci pokoj vam duši?

Tocno tako... Svaka cast na komentaru.

Mirisu ljudski-skidam kapu.

Hoćeli doći oni koji su pobigli kad je se desilo ovo stradanje. Kako se sijećam kad su vitezovi pali, bilo je biježanije do Ljubuškoga. Ostalo ih je 12 hrabri koji su izvukli iste. Zašto ne poziovete tih 12 heroja koji su hrabro išli u izvlačenje mrtvi suboraca ne gledajući na svoj život, dok su pojedini koji su sad u organizaciji pobijegli. Svim hrvatskim vitezovima pokoj vječni i koncert nije primjeren za taj dan.

Ma tko je bježao, da nije taj što ti je pričao?

Meni niko nije pričao ja sam ostao odnosno nas 12 koji smo izvlačili naše poginule a ostali. Neka ih je stid i sram znaju oni koji su bili tamo, tko je ostao a tko je biježao.

Nije jarane 12 već nas 11_4 poginula 7 ranjeni mali mujanović je na 2 koti i dan prije pogino e sad nakon 25 godina pitam sam sebe šta je meni ovo trebalo što misam pobjegao u njemačku danas bi mi bolje bilo imo bi makar 70%

nećo to bit klasičan koncert, preovladavat će pjesme tipa bijeli križ,prijatelji itd. ma tko bi vama ugodio, slabo vi pametnjakovići odajete počast ikome samo kokate za svoju guzu i krivite drugoga za sve

Kad bi došli njihovi suborci gdje bi bili,slikali se, naslikavali,feštali ovi koji " imaju"obraza sve ovo radit sada što nam rade?
Pzz. Braniteljim ma gdje bili.

sada toji štosu bježali imadu mirovine pukovnika i hr mirovinu po dvije a ovi štasu ostali nemadu ništa

Dajte imena heroja i imena onih koji su bježali.Sva druga priča je suvišna.A Iko Čolak je dosta potpisa stavio za lažne branitelje da ga nije potrebno ni spominjati.On je nula.

nije za lažne branitelje već lažne invalide

zar ovo nije organizira oni prijatelj kravice sudski milicajac što voli kupit mise

Taj više voli ženskice bolan..

pa eto netreba postrojavanje ko je bio doće na koncert mislim da će bit komotno bez gužve

ajmo svi majice sa natpisom ZB i na Krivodol odati počast našim suborcima.

Poštovani zaboravljeni branitelji mi bi odnosno vi bi trebali obući majice sa natpisom svih zapovijednika koji su potpisivali lažne mirovine jer su oni najveći krivci skupa sa Dunjom Boras... [ * neprimjereno * ]CI pa njihova imena Drago Herceg, Željko Šiljeg, Tomo Tomić, Stanko Primorac,Keža,Iko Čolak i svi ostali koji su napravili zločin prema nama braniteljima.

malo je vas iz ZB bilo gori podikoji, većinom ste treća bojna ( janjci gubavica) i mobilizirani to je na moranje i tamo neki pozadinci druga liga ,naravno ima i ljudi što su bili od početka , na Krivodolu i općenito na linijama tj u 4 i 5 misecu 92 su bili dragovoljci pravi a biti dragovoljac to je moj izbor za to mi netreba naknada nije se išlo za plaću nije je ni bilo to je se poslje pojavilo kad ste vi mobilizirani

98% vas iz ZB ne zna doć na Krivodol

nema od toga ništa ovi lažnjaci primaju iz bih tako iz hr sada legli izostatci avi štrajkajte mlaćenje prazne slame

...da je tada bilo ovoliko branitelja kao danas možda bi i oni danas bili živi

...za Šumelje se zna da su bili komunisti ali bili su dobri momc,a kasnije obiteljski časni ljudi,i koji su u ratu branili ove krajeve od srpskih agresora i mnogima nesebično pomagali bez obzira ko su,posebno Milan,ali šta je sa mnogim bivšim komunistima koji su bili "uho" i koji su se dobro okoristili ovim ratom,kao i pljačkom, a danas su na rukovodećim položajima.....

kad smo mi obicni branitelji i nekolicina momcica iz radisica ispisali brdo svijecama za dvadesetu obljetnicu i kad smo nekolicina branitelja isli pjeske na krivodol da odamo pocast nasim suborcim mediji to nisu ni primjetili a sad dolatzi tomson i svi se raspisali o tom mislin da to nije primjereno za taj dan .mojim suborcim i susjedim pokoj vjecni i hvala im.zao mi je sto necu biti na misi na taj dan na krivodolu.

Šumelj je gospodin čovijek sto posto a vi bolesni možete pričati što god hoćete.

Hoće li doći ovi lažni pukovnici Lovre Petrović -Haso, Čamil ,Niko Majka, Mladen Zovak, Dane Bunoza sram njih bilo i oni koji su im potpisali nečasne činove.

Hoće li doći Bože Hrstić grobar lažni zapovijednik,Mića Milićević lažni zapovjednik zvani smotani,Ivica Primorac hrabri hosovac bolesnik u glavu i ostali .

samo ti prd prd mi primamo koje tebi kriv što čekiš dati nešto dođe tribase potrudit malo trgnut ne samo ležat i čekit

Krnit će vam na nos taj novac, prokleti bili vi koji ste nas izigrali i izdali vi zapovijednici koji ste potpisivali lažne mirovine onim koji su biježali u treče zemlje ili švercovali cijeli rat ili se sakrivali. Vi pojedini zapovijednici ste se popišali po nama braniteljima pisajući potvrde da su dezerteri bili zapovijednici uz pomoć one u uredu obrane od milja koju zovu Dunja.

u pravu su djelimično ustvari skroz, Dunja nije zapovjednik, već ucjenjena od zapovjednika osobno sam bio jednom prisutan kad ju je zapovjednik dobro poznati T.T. primoravao da pošalje "njegove zapovjednike" Bujića, Čička, Jozu Vrdoljaka...... banditu Majstoroviću, okanite se žene zapovjednici su izdali prave branitelje a to su : Željko Šiljeg,Tomo Tomić, Keža, Ćane Primorac, lažnjake su potpisivali i Drago Herceg i Iko Čolak samo iko nema pojma uvik je bio pijan a novac je uredno uzimao, menageri za papirologiju bili. Koso, Bujić ( 17.godišnji pukovnik), Vito Petković, HSP sa Perom Majićem i Ćamilom i Ćobom ( svi pukovnici i invalidi a Neretve nisu prišli u ratu), Krešo Brbor, Crni Dalo , doktori Ostojić, onaj čupavi Bogut koji i dan danas se pita sve su to smiješni likovi nekih i nema više , u zadnje vrijeme svi ti invalidi na reviziji ozdrave budu 0% invalidi ponište se nalazi ovih doktora i lažne potvrde o stradavanju od zapovjednika i nitko ne završi u zatvoru od njih , zato tko hoće može potužit ove lažnjake i doktore čisto iz zadovoljštine , a ovo komentiranje uuu buuu nema ništa od toga isto kao udbaš ovi udbaš oni, napiši ime i prezime i šta je uradio

Zato lezi [ * neprimjereno * ] sitnog zuba ,

kad će se objavit lista dezertera koji se vrtio na radio ljubuškom a sad ti ljudi rade u eronetu elektri i ostalim HDZ firmama i članovi su HDZa a u isto vrijeme su branitelji bez posla a pozakonu imaju pravo prvenstva zapošljavanja jel trebata imena ako sumljate u istinitost tvrdnje

doće vrijeme pa će se procesuirati ovi ljudi jer ako tito nema mira u grobu od kaznenog progona onda će svi doć na red sve će to na sunce povjest ne oprašta za sva djela koja krije šutnja ili se o njima šapuće

"Ovdje je palo golubova jato, a bili su za dom, bili samo zato" a vi miševi u rupe tkvo vam je reka da izlazite

Da ovako ili tako se stvara,piše pa prepričava i u naj manju ruku upitna istina od nje svori na- kazna povjest gdje trpe pokoljenja?
Da danas je svak "gospodin" nakon što se "iskreno" pokaje i progleda u svoju korist?
I Manolić je danas gospodin, i Zvonko Mandić?
A gdje su mnogi sinovi i kćeri, majke,očevi,braća i sestre ,stričevi ujaci,bake i djedovi?
Na putu bez povratka ni grobno mjesto im se ne zna!?
Jeli to bio put do današnje "gospode"?
Pzz. Spokoj i mir njima!

nema komunjara ima 30 godina pa sta vladaju nasi pa som sad naj visa fukara a boggami i vratri su boggati

znači moji ZB ne znate doći na Krivodol a tu vam iza kuće, pa šta ste čekali kad vam je pucalo iza kuće da vas mobiliziraju valjda

Ljudi,sa 17 sam otisao,bio do 21g,sve mi je otislo kako netreba a ima nas jos..ajmo nesto pokrenit,tuzbe il bilo sta samo ne ovako se skrivat..recimo Udruga protiv laznih branitelja!Iznesimo svi istinu al pred sudom,imenom i prezimenom..POSTROJAVANJEM

Ne blijede sjećanja na hrabre ljubuške vitezove
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari