Kriminalci na ključnim mjestima, Čovićev savjetnik u OSA-i?

ljubuski.info

Dario Krezić, savjetnik Dragana Čovića organizirao je i sudjelovao u otmici i premlaćivanju Maria Markote, kako bi ga zastrašio i prisilio na šutnju o davanju mita za zaposlenje u policijskim agencijama u BiH. Nakon toga otišao je na posao u Predsjedništvo BiH

Eto me. Znači, signalizacija će biti blinkeri, objašnjavao je Dario Krezić svom prijatelju Oliveru Marjanoviću koji je u svom autu, tog 26. studenog 2015. godine, zatočenog držao Maria Markotu.

Nedugo potom, Krezić je, u službenom automobilu registriranom na Kabinet hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, došao na parking ispred mostarske firme SIK, gdje je zajedno sa Marijanovićem pretukao otetog Maria Markotu, kako bi ga zastrašili i prisilili na šutnju o davanju mita za zaposlenje u policijskim agencijama u BiH. Markota je svjedočio kako mu je Zoran Galić tražio mito za uposlenje u Graničnoj policiji BiH.

Krezić je ispitivao Markotu je li pričao da je Zoranu Galiću dao mito za zaposlenje u Graničnoj policiji BiH. Dario Krezić je bliski prijatelj i kršteni kum djeteta Zorana Galića, direktora Granične policije BiH. Upravo je otmica i fizički nasrtaj na Markotu bio cilj zastrašivanja zbog davanju mita Galiću za zaposlenje u Graničnoj policiji BiH. Prilikom policijskog ispitivanja Oliver Marijanović je priznao sve navedeno.

Dario Krezić se, nakon otmice i zastrašivanja Markote odvezao kući. Sutradan je već bio na poslu u Predsjedništvu BiH.

Savjetnik i otmičar

Četiri mjeseca kasnije, Županijskom tužiteljstvu Mostar Federalna uprava policije podnijela je izvještaj protiv Daria Krezića, savjetnika hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo - otmica.
Dana 26. 11. 2015. godine, oko 21.30, u mostarskom naselju Raštani, na parkingu firme SIK, Dario Krezić je, zajedno sa Oliverom Marijanovićem zvanim Keka, po prethodno planiranom dogovoru organizirao te izvršio otmicu i ograničenje slobode kretanja uz upotrebu fizičke sile i prijetnje osobe Mario Markota iz Posušja, polaznika osnovne obuke za čin policijajca u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar. Sve to urađeno je uz upotrebu službenog motornog vozila u vlasništvu Predsjedništva BiH, piše, između ostalog, u policijskom izvještaju od 24. ožujka 2016. godine.

Mostarsko Tužiteljstvo, potom, optužuje Olivera Marijanovića za krivično djelo otmica, nakon čega ga Općinski sud u Mostaru, početkom travnja ove godine, osuđuje na 8 mjeseci zatvora. Čovićev savjetnik Dario Krezić nikad nije optužen, a njegovo ime i danas se nalazi na popisu savjetnika hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

U nastavku objavljujemo presretnute telefonske razgovore Marijanovića i Krezića iz kojih je jasno da je Čovićev savjetnik bio sudionik u otmici.

Jedan je već riješen

U večernjim satima, točnije u 20 sati i 52 minuta, Marijanović poziva savjetnika Krezića i izvještava ga da je odradio posao.
Jedan je već riješen, po drugog idem kod piramide. Sad se klupko odmotalo, da vidim šta je to prijatelju, izvještavao je Marijanović, nakon čega mu Krezić poručuje - nemoj ništa raditi bez mene.

Dvadesetak minuta kasnije, Krezić i Marjanović ponovo razgovaraju. Marijanović ga izvještava da ide sa onim pajdom gore, na šta mu Krezić poručuje da ga čekaju u mraku kod slika. Pet minuta poslije, Krezić poziva Marjanovića i kaže mu da će signalizacija biti blinkeri, koji su ugrađeni u službeni automobil Predsjedništva BiH.

Je l se usr'o u gaće, pita Krezić Marjanovića, misleći pritome na otetog Markotu.
Usro se, usro se u gaće. Smrdi auto na kilometar, hvali se Marijanović.

Iste noći, nakon što su ga pustili, oteti Mario Markota poslao je SMS Oliveru Marijanoviću.
Imam gadan problem. Ova moja me tražila. Vidila onako auto. U 4 sam trebao doći. Vrištala, zvala. Ne znam šta joj kažem, kune se ima sat da će ići na policiju. Starog mi zvala da me on ispituje. Ko zna šta misle čime se bavim. Bog ga jebo, pa jeste li mogli ovo imalo normalnije izvesti. Pa, nisam ja, čovječe, kriminalac i balavac neki da ja zbog tuđih sranja ovo preživljavam, glasio je SMS poslan na Marijanovićev broj 25 minuta iza ponoći.

Ne znam o čemu pričaš, druže, odgovorio je Marijanović, nakon čega je svojoj žrtvi poželio laku noć.

Kradljivac i otmičar

Policija je u tom trenutku pratila telefon Olivera Marijanovića, pa je sve uspjela dokumentirati.

Međutim, Čovićev savjetnik ostao je nekažnjen. Kao što je ostao nekažnjen i po prijavi Mostarske policije iz 1999. godine kada je počinio kazneno djelo - teška krađa. No, debeli dosjei ne smetaju čelnicima HDZ-a da upravo Daria Krezića kandidiraju za šefa mostarskog ureda Obavještajno sigurnosne agencije BiH.

Kako se doznaje, direktor OSA-e Osman Mehmedagić već vodi interne razgovore o Krezićevom postavljenju na ovu bitnu poziciju.

zurnal.info

Glas naroda

Hrvati u BiH su imali takvu nesreću bježeći od komunista završlii u naručju njihovih potomaka kao da plivač bježi od morskog psa da završi u raljama bijelog očnjaka

Ti nisi uvezan, ti si obična budala.

Samo nam ali tocno kazi kad se krstio krizmo vjencao u crkvi tvoj Dragance i kako je stekao enormno bogatstvo a zna cijeli Mostar sta je imao devedesete i kako se izjasnjavao i kojim pismom potpisivao cekamo odgovor

Eno komunjare na Bleiburgu i sjedi sa još nekoliko k.riminalaca.Sluša li šta biskup govori i crveni li se?

Ovi preživjeli od komunista danas u društvu Čovića i drugova Bože ima li te

nama je očito lakše reći komunisti
jer nam je teško priznati
da smo to mi mi hrvati
mi smo i ustaše i lopine
i udbaši i kriminslci
ali lakše je reći to su partizani
tribamo najprije priznati svoja nedjela
pa tek onda osuđivat tuđa
moji dragi hrvati uvik smo bili na krivoj strani
jel tak il ne tak

Ti nisi nikakav izbjeglica, ti si obični udbaški provokator!

zar mogu biti udbaši
ako nisu u hzdezeovoj stranci
današnji udbaši imaju posa kod svoje kuće
netraže kruva van domovine
jel tak il ne tak velika hrvatino

jedino min begić ustaša teška svakamu čast i onaj asanbegović aferim obadvojici

nisi vidijo još jednog veći od ove obadvojice lacić jozo

naj čistije bi bilo daje onaj bobić kršna ljudina i uredan za polagat na blajburgu

Napravimo analizu od prvih višestranačkih izbora u BiH 1991.do danas, pa pogledajmo kako je HDZ upravljao Hrvatskim narodom. Koliko se Hrvata prognalo iz RS-a? Koliko se ratnih zločina počinilo nad Hrvatima i tko ja za njih odgovarao? Koliko se milijuna pokralo? Koliko se invalidnina dalo prevarantima? Koliko je kriminalaca ušlo u sudbenu, zakonodavnu i izvršnu vlast? Koliko se lažnih diploma dodijelilo? Koliko se tatinih sinova zaposlilo? Koliko se mladih odselilo? Zapitajte se ljudi dokle je nas ta stranka dovela 22 godine nakon rata?!

takoje moj anti HDZovac svaka čast za komentar onda za 20 godina nemanas nikako u bih a toje i cilj hdz

Kad bi ja objavila imena tko sve od Hrvatica radi u sluzbi pola capljinskih kvazipratara bi se objesilo jer su ih tucali....eh da tucalo isto tako mnogo ljubuskoga kraja radi prima plati u toj službi a fabus zavrsili isto tako mnogima sam pizze dala....pzd od vaše jedine ženske osobe inače zaštitne ograde vašeg jedinoga kaznjenika u toj službi...onoga što su uhvatili kako dila duvan i osudjen je u BiH tacnije u Konjicu....

strašno smo napredovali titini komunisti zamjenjeni titinim udbašima i to se zove demokracija za dom spremni

Kako napisah na nedavnom članku " dok se kvazi novinari i portali ne odvaže i napišu zvali smo Markotu, ne želi se izjasnit vjerovat ću da ga se zastrasilo ili ko zna sta dotad vam ne pije vode ovo jer kako cujem ne radi se bas o nekom plasljivcu i kolege tvrde da je dosta ostar a za starog milicijonera sam pogotovo zajebanih stvari nacuo. Radi covjek po Bijaci Gorici sta ja znam gdje sve ne a ovi novinarcici kopiravaju godinu dana stare clanke i to bas kada se krene o Bakiru i njegovom ponasanju pricat i gledat kamo se vozaju predsjednicka vozila a ljubuski info copy paste hahahaha za pametna covika presmisno. Cisto sumljam da bi taj Krezic hodao nedirnut da je ista od ovoga istina jer milicijoner i njegov sin kako cujem nisu bas mace i lako bi i ovoliku ribu progutala crna noc jer naucila je Juga zanat bas kao Marjanovica sto ce progutat, koji je dobio po [ * neprimjereno * ]ci na Blidinju kako cujem a sada ce robijat koju godinu. Nadam se samo da ga je vrbovalo i da ce ga stit u zatvoru jer bi mogao da bude neugodan boravak. Zovnite brate covika i ispitajte ako ne dodje sve je jasno a ne objavljujte koje kakve imaginarne Kum filmove a zelite da vas se kao ozbiljne novinare prihvati. A gornje komentere od neradnika nehljeba i glupana necu ni udostojit komentarom.

Taj će čovjek najvise koštati bošnjačku naciju...i u prilog tome evo vam još jedan činjenicom slijedi raznih vaših misli...
Evo pajdo opet mene krvi ti sveceve....i ja bi moga fakultet otvoriti ali evo krvi ti svečane neće nitko da objavi imena svrsenih fabusovaca iz službi iz mista rvackoga ljubuskoga onih velikih rvata sta su ono postavljeni od strane krvi ti sveceve od od onih sto ima zemske cajke pjevaju a na celu su ovizi sluzbi pa onda bace kosti i mrvu mesa da eto mi se koljemo dok oni kao asikuju premna turskoj uniji...krvi ti jesan li sadam dovoljno napisan za onog a šta su rodom iz ljubuskjoga duvna čapljine a ušao u gorikan a muzevinim im krvavo zardjuje paren u privatni firmama šta ih je raketira onizi iz prisoja suljaga....ja onizim duvnjak....sve vas lipo pzd vas i nas rodijaka ćipa s ivan zedla i mista konjica pod patronatom onoga iz jablanice i onoga sta se zajeba dok bija mu predak u chetnicima a dobija je stan od službi dok je je moj pajdo dobri stafetni nosioc bija na celu službi i da mu oni stan u gradu capaye.....vidis da sve mi znamo moj prijatelju uredniče i zato samo nastavi ali mrvu otvori ko tih velikih patriota temu stanova državnih iliti ga javnih kako su došli do njih kako su krvavo narodne mase radile da bi oni eto uživali u tom stanu...sve mi znamo jer pamtimo i opraštamo i pustimo one koji zaslužuju da vode svaki svoj naroda upravo onako kako nalaze ustav ove prelijepe zemlje...ako smo što zgrijeslili po bol i kojem zakonu molimo lijepo, navodite isto ka vanjskim korisnicima i nek bude po pravosudnu i po zakonu! Znamo i da imate vremena čitati p.s.jer ništa drugo i ne radite osim što asikujete... urote kojih nema mi smo narod ovdje od pamtivijeka i ostat ćemo dovijeka može jablanicko jezero da presusi ali naša volja rad i disciplina odgovornost htijenje i razotkrivanje neće prestati sve do krajnje istine......eh da i mi sve čitamo ali ne kaze mi jer mi imamo vjere kao i vaša prava braca vjere u ljude koji dolaze i koji će doći a ne one iz 1984! Ljude proslosti svete povijesti ljude koji nisu ni svjesni da dolazi On koji će da naredi ono što jedino On može...
Eh da misli misli nisu činjenice!

PORTAL KAO NE DAJ PROSTOR GLOBALNIM TEMAMA A USTVARI PREČESTO NAPADA ČOVIĆA I SLIČNE SAMO JE PITANJE PO ČIJEM NALOGU JER EVO RECIMO DA JE ČOVIĆ NETKO DRUGI BILI ONDA PISALI OVAKO....uzgred rečeno ne branimo nikoga nego iznosimo čistu obradu dosada objavljenih novosti od strane prijatelja drugog posavskoga dragana i da nismo za fabus i slične škole niti za unitarizam niti za šovinizma a bome niti za buđenje lažnog antifašizma ispoljenoga kroz unitariju bajrovica nismo ni za lažni patriotizam ni za lažni domoljublje ponajviše protiv svakoga oblika trebamo svi biti sebeljublja....ako smo što slagali izvolite pozovite nas!

Drž der kaput moram telefunirat nazvaću svoje perjanice [ * neprimjereno * ]a i bobića

poručnik jna član ujdi stranke kamenova udbaške autobuse HDZa i sad on fef stranke kradezea
jeli to moguće zemljo otvori se???????????

Kriminalci na ključnim mjestima, Čovićev savjetnik u OSA-i?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari