Helez: Revizija mora biti nastavljena

ljubuski.info

Zukan Helez, ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, izjavio je danas u Sarajevu kako proces revizije korisnika braniteljskih prava u Federaciji mora biti nastavljen bez obzira na to ko će biti sljedeći ministar, jer je revizija zakonski propisana. Dosad je iz boračkih prava izvedeno više od 10.000 nezakonitih korisnika, rekao je također ministar i napomenuo da je Ustavni sud odbacio većinu predstavki te vrste.

Ministriranje Zukana Heleza u Federalnoj vladi kojoj ističe četvorogodišnji mandat obilježen je njegovim insistiranjem na donošenju zakona kojim bi se, kako je isticao, odvojili zakoniti od nezakonitih korisnika boračkih naknada za koje se u Federaciji izdvaja proračunski novac.

"Cilj je da prava na naknade zadrže zakoniti korisnici, branitelji Bosne i Hercegovine, a da se izdvajanjem nezakonitih, otvori prostor i za unapređenje prava onima koji su ih stekli regularno", izjavljivao je ministar, inzistirajući na takvom zakonu koji je na kraju donesen, te njegova primjena ostaje u naslijeđe budućoj vladi.

Primjenu su dosad pratile razne teškoće, žalbe i osporavanja, te istovremeno Helezovo insistiranje da i pored toga treba istrajati i revizijom izvesti stvari "na čistac".

Glas naroda

Jedini pravi, od samog početka rata, branitelji jedinstvene Bosne i Hercegovine na ovim prostorima su bili i ostali HOS-ovci. Rijetko koji da ima kakvu mirovinu jer su dodjelom i kupovinom mirovina po završetku rata upravljali HDZ-ovci po onoj, "i tebi nešto druže ti si lažov ko i svi u kradese partiji". To sigurno treba da ima na umu ministar Helez. Mirovina treba da bude dodjeljena samo braniteljima i invalidima koji su učestvovali u ratu, inače nema mira niti se može očekivati mir.

Dušankin muž pukovnik HOS-a ili HVO-a?

Točno.Poručio bi HOSOVCIMA da prelistaju listu stambenog zbrinjavanja RH ministarstva branitelja socijalnih slučajeva..napominjem socijalnih slučaj i tek tada nek otvore oči tko su najugroženiji branitelji ZH.

Dušankin muž jedan od većih dezertera

A otkud mu onda zamrznuta zapovjedna mirovina?

VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA misle da si dosta uradio kvalitetno sada te vide kao Predsjednika SDP a novi neka nastave i izvrše popravke- poboljšanja tamo gdje si ti stao posebno kod ćlana 3 ZPP - brisati i uvoženjem TRAJNOG BORAĆKOG DODATKA 3 KM .

Za prvi komentar.Care moj sve sami zapovjednici HOS a u Radišićima Donjim.Ćanini zapovjednici.Sve [ * neprimjereno * ] do ološa.

Helez: Revizija mora biti nastavljena
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari