Stanje sigurnosti u FBiH zadovoljavajuće

ljubuski.info

Stanje sigurnosti u oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira u Federaciji je zadovoljavajuće za prvi kvartal ove godine. Manje je i prometnih nezgoda, kao i napada na službene osobe u odnosu na isto razdoblje prošle godine, zaključeno je na sastanku policijskih ravnatelja s područja Federacije koji je održan u Livnu.

Svi parametri koji definiraju stanje sigurnosti u Federaciji su ohrabrujući. Na sastanku je razmatrano stanje sigurnosti za prva tri mjeseca ove godine.

Evidentirano je 16 posto manje kaznenih djela u odnosu na prvi kvartal 2016. 22 posto je manje evidentiranih prekršaja iz oblasti javnog reda i mira. Prometnih nezgoda je u odnosu na prvo tromjesečje 2016. devet posto manje. Broj napada na službene osobe je manji za pet posto", izvijestio je Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije.

Iako je opće stanje ocijenjeno pozitivno, gledajući pojedinačno, zabrinjava podatak o broju samoubojstava u Hercegbosanskoj županiji. U četvrtak je u bunaru pronađena utopljena 57-godišnja osoba kod Drvara.
Ove godine smo imali već šest slučajeva samoubojstava. Dva slučaja bila su na području Kupresa, dva na području Livna te po jedan slučaj na području Bosanskog Grahova i Drvara. Radi se o petorici muškaraca i jednoj ženi. U cijeloj prošloj godini zabilježeno je osam samoubojstava, kazao je Ivica Vrdoljak, glasnogovornik MUP-a HBŽ-a

Koordinacija direktora Federalne uprave policije svaka tri mjeseca održava ovakve sastanke s policijskim ravnateljima županijskih MUP-ova.
Sljedeće izvješće o sigurnosnoj situaciji u Federaciji bit će u kolovozu ove godine.

Naša tv

Komentari

ne kakite,jedini koji se osjećaju sigurno su l.opovi na vlasti koje uostalom vi štitite umjesto da ih u zatvor strpate

ispade da su ovi nesretni ljudi izvršili suicid od sreće.

Stanje sigurnosti u FBiH zadovoljavajuće

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto