Jelić: Prozivaju nas oni koji se s nama nisu borili kada smo mi ginuli u Domovinskom ratu

ljubuski.info

General HVO-a i HV-a Zlatan Mijo Jelić izjavio je kako oni koji danas traže kazneno gonjenje zločinaca i zapovjednika iz redova tzv. A RBiH i jednak tretnam bojovnika HVO-a i boraca tzv. ARBiH, bivaju proglašeni izdajnicima.

Naime, Jelić je govorio na javnoj tribini "Kako se vode sudski procesi protiv pripadnika HVO-a u BiH" u Metkoviću gdje je iznio podatke kako je tzv. ARBiH tijekom rata imala 331 logor, a protjerala je čak 170.000 Hrvata s teritorija koji je kontrolirala.

Etiketiraju nas izdajnicima

Također, govrio je i o odnosu aktualne hrvatske politike prema generalima HVO-a.
Nažalost, neki tvrde kako je sve ovo što govorimo podjela naroda, da svađamo Hrvate između sebe. Oni koji u hrvatskom političkom vodstvu traže da se institucionalizira problem nejednakog tretmana zapovjednika HVO-a i tzv. A RBiH, koji traže da se sustavno pomogne obiteljima optuženika HVO-a koji su u egzistencijalnim problemima, koji traže kazneno gonjenje zločinaca i zapovjednika iz redova tzv. A RBiH, bivaju etiketirani izdajnicima, kazao je Jelić.

Kazao je kako nas se poziva da se vratimo u BiH da se zajedno borimo, znajući da nad našim vratom visi optužnica i da bi nas na granici uhitili i odveli u neki od bosanskih kazamata. A kakvi su kazamati zna najbolje naš heroj Marko Maka Radić. Njegovo Bijelo Polje kod Mostara je jednom spaljeno od Srba, drugi put od tzv. A RBiH, a sad on služi kaznu od preko 20 godina za udruženi zločinački poduhvat zato što je oslobodio Bijelo Polje, istaknuo je.

Ne zajedništvu u službi politike

Jelić je kazao i kako se generale poziva da se zajedno danas borimo u BiH, i to nas pozivaju oni koji se zajedno s nama nisu borili kada smo mi ginuli u Domovinskom ratu.

Mi smo s ljubavlju ušli u obranu našega naroda u ratu, oni bi s ljubavlju morali djelovati danas politički u miru ne smije biti strančarenja, moramo se braniti istinom i zajedno, ali u istinskom zajedništvu, a ne zajedništvu u službi politike, kazao je Jelić na tribini u Metkoviću.

dnevnik.ba

Komentari

napadaju te prijatelju udbaši a ti to nesmiš reć bila je tuđmanova struja i kraljevićeva a ostalo narod zna a tuđmanovci su u hagu a kraljevićevi pobijeni i rastjerani no ima ih puno živih što je jako dobro za istinu ostalo je čitaocim poznato

kakva bolan struja ovo ,ono ili si bio uz svoj narod ili nisi

neznam ja ko je bio a tko nije uz narod samo su neki izašli za par mjeseci dobro bogati iz rata

ka se otvore kradezeove crne kutije biće belaja u njima ima svašta

mijo kasno marko na kosovo stiže tosi triba govorit 97 doksise snjima liza koje moga sa tobom pričat prd prd

neka te tamo jeliću strpi se dolazi tvoje vrijeme sreća da si živ

Mijo ovo se zove IZDAJA vjeruj da i Bošnjaci isto misle o svojim vođama

Karamatić kaže da ste kukavice a on je inače jako hrabar uvlačiguz.

moj jeliću nitko nije opljačkao branitelje kao vi generali pogledaj do jednoga dabogda vas sve pozatvarali napominjem da sam bio dragovoljac hvo-a

To nije radio Jelić a nije ni Šiljeg već samozvani generali iz Gruda Jelavić Rupčić Medić Rojs Rakić i ostali

Dnevno.ba piše da je pokradeno 700 miliona kuna mora netko odgovarati

Generali Zagorec Jelavić Rojs i slični su živi primjer šta se sve radilo u najgorim vremenima za Hrvatsku državu dok su najbolji sinovi ginuli Ili ranjavani zato Jeliću Šiljegu i ostalim podrška ali govorite sve što znate ima puno toga

Nestalo love dok je medilo svak je sutio suti i sada i trpi

Dok je medilo svoje specijalce nisi ni pozdravljao jer si se umislio da si veličina iznad njih a sada ih grliš na svakom koraku.Valjda si generale progledao....

Nema kuma netribaš mu više.

Mijo previše si se bavio nogometom a Čovićevci lovu drpali kad smo kod nogometa javi li ti se Manda ikad

Kakav apsurd,predstavnik hrvata u bih jugocetnik Covic

Moj Jelicu tvoj potrcko Boras,najvise vrimena provodi uvlačeći se Draganu Covicu

Nije potrčko već cjepač drva i to dobar

Jeli to onaj Boras sto ga rani bomba u autobusu,sto prima platu i penziju. Ministar policije.

kakav si ti general POBJEGO a tvoja vojska u šantićevoj vi samo sebe gledate kao i uvjek

Pa sad da je bas pobjegao mogu ga suditi i u Hrvatskoj ovo je pokazivanje misica

Mijo Jelić je pošten domoljub,nažalost sada je u problemima zbog svoje dobrote i naivnosti.

Generale kljuc tvoje sudbine je u rukama Vase sive eminencije ,veliki iskusni borac za svoj osobni probitak drug Dumancic Vinko njega trazite za pomoc,pun je ko brod.

Generale,bio si u ratu i za to svaka čast.Bio si poslije rata do god nije podignuta optužnica slaga si se sa politikom i nisi vodio brigu za svoje vojnike i to ti je jedan veliki minus.Žao mi je što i danas sjede ljudi u HNSu koji su ti se uvlačili i sada šute ne brane tvoje ratne zasluge i nisu na tvojoj strani nego te izdaju ko jude poljupcem.

Moj Mijo.

Moj mio vidićeš ko će te izdat a valja si im

nikad se nezna možda vođu čovu dočeka narod to se nenajavljuje narod voli svog vođu

ovog u tamnicu liza se sa čovon nikad nebi bija gen da nije hdz šuška i ostali krimosa sa 20 lita bit gen znan miju nije u školi nikad zna čitat slovka moj mijo kada si zna 25 godina uživat sada se vrati u bosnu i kaži kako je bilo koje šta radijo ali nesmiš umra bi u zatvoru oni bi te otrovali a i ovako veliki upitnik

jebasi se disise borijo kanise glupost i štasi izborijo nesmiš svojoj kući šuti imuči nisi gladan nisi žedan tribas vodit računa kao gen šta potpisuješ i šta to vojska radi nego budi zadovoljan nisi u zatvoru kao mnogi naši paćenici nego praviš turneje muči

nije dobro da pjevaš generale jer istina boli mnoge

Gdje su ovoj prici nizi i srednji casnici (misli se na zapovjednu razinu) koji su iznijeli teret domovinskog rata . Tko o njima vodi racuna ?

Jelić: Prozivaju nas oni koji se s nama nisu borili kada smo mi ginuli u Domovinskom ratu

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari