Federacija BiH se pretvara u bošnjački nacionalni entitet

ljubuski.info

Polazeći od činjenice kako se u FBiH institucionalno provodi majorizacija nad Hrvatima koja u potpunosti želi uspostaviti politički sistem bez ustavnopravne zaštite hrvatskog naroda u BiH kao konstitutivnog i suverenog naroda, želimo jasno i glasno poručiti predstavnicima bošnjačke političke elite kako nećemo pristati i mirno gledati kako se Federacija BiH pretvara u bošnjački nacionalni entitet.

Rezolucija Federalnog Parlamenta bez hrvatskih zastupnika o osudi incijative za federalizacijom države i kampanja gospodina Jasmina Imamovića gradonačelnika Tuzle za ukidanje županija nisu u funkciji izgradnje političkog sustava u FBiH, gdje bi konstitutivni narodi bili ravnopravni i imali institucionalnu zaštitu svojih kolektivnih prava koje su zagarantirane Međunarodnim ugovorima ali i povijesnim, kulturnim i etničkim pravom hrvatskog naroda na BiH.

To nije pojava koja se događa u zadnje vrijeme, nego je stalna tendencija na svim nivoima od općina pa naviše koje proturaju bošnjačke stranke koje se žele prodati kao multietničke (SDP) ali i sve druge bošnjačke stranke ako je u pitanju bilo kakva incijativa na štetu hrvatskog naroda.

Tko Vam daje pravo da ne poštujete odluke Ustavnog suda, niti rezolucije Vijeća Europe o federalizaciji BiH, je li to hoćete javno pokazati kako u FBiH možete raditi što Vas je volja i kako možete nezakonito provoditi bošnjačku politiku, je li to jasno pokazujete kako vam ništa ne znači put ka Europi i prisiljavate nas o donošenju bitnih odluka koje će se ticati samo hrvatskog naroda u BiH.

Nama je jasno kako se iza prosperiteta i ekonomskog napretka kriju sasvim druge namjere, stoga Vam želimo poručiti kako BiH i FBiH postoje 25 godina od referenduma na kojem ju je potvrdio i hrvatski narod i nemojte nam prodavati tezu o domaćinima i došljacima u BiH.

Ova država može napredovati pod samo jednim uvjetom a to je da su zadovoljni njeni konstitutivni narodi, Hrvati, Srbi, Bošnjaci ali i ostali građani.

Napredak ove države želimo više od Vas jer smo mi Hrvati već građani Europske unije koja danas predstavlja ideal zaštite kolektivnih i pojedinačnih prava naroda što je preduvjet za svekoliki ekonomski i kulturni prosperitet.

Koordinacija udruga Domovinskog rata HZ-HB

Komentari

Početak ovog je seoba Hrvata iz Sarajeva a tko je to naredio zna se

Ma šta se imamo sekirat, draganče sa klikom kradezenjara će nas zaštitit. Uostalom kao i do sada. Samo gledaju gdje ima još što za gepit i to je njihova borba za prava naroda.

Čoviću Izetbegoviću Radončiću i njihovim jatacima Federacija je kao kraljevina ne briga njih ni Hrvat ni Bošnjak

Izborni zakon se treba mijenjati ali po redu. Prvo da se već davno presuđene odluke Suda za Ljudska Prava Sejdić-Finci i Pilav provedu, pa onda i najnovija Ustavnog suda BiH. Da možemo birati i [ * neprimjereno * ]e, i kineze ako želimo, a ne samo tri nacionalna konja. Takođe da se u genocidnom četnitetu mogu kandidovati Hrvati i Bošnjaci...
Samo po redu, bez preskakanja, i sve će biti u redu, "gospodo" hz-hb mafijo!

Federacija BiH se pretvara u bošnjački nacionalni entitet

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto