Održana javna rasprava o saniranju deponije Hrašljani-Bučine

ljubuski.info

Mirjana Kovač, šefica Odjela za okolišne dozvole u Federalnom ministarstvu okoliša, nakon javne rasprave o Studiji utjecaja na okoliš za sanaciju deponije komunalnog otpada Hrašljani-Bučine, izjavila je kako misli da bi u dogledno vrijeme ova deponija mogla biti sanirana.

Javna rasprava je održana u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, a trajala je nešto duže od 40 minuta.
Ova studija je rađena od strane konzultantske kuće 'Eko-Plan' iz Mostara. Rađen je projekt da se ide na dosad rijetku metodu, da se sav postojeći otpad fizički odstrani i pretovari na neku sanitarnu deponiju, postojeću ili novu, još se ne zna kakvu, rekla je Kovač i dodala kako misli da bi u dogledno vrijeme to moglo biti ostvarivo, iako su mnogi sumnjičavi.

Tijekom rasprave, par primjedbi uputio je Zdenko Mandić, pomoćnik ministra za zaštitu okoliša u Županiji Zapadno-Hercegovačkoj, jer nije bio zadovoljan cijenom saniranja, te je tvrdio kako je problem i gdje skloniti sav otpad koji bude iskopan sa deponije

Mirjana Kovač je pak istaknula kako je zadovoljna sadašnjim stanjem gospodarenja otpada u Ljubuškom, odnosno činjenicom da se otpad s područja naše općine trenutno vozi u Uborak.
U Hercegovini je šteta bilo gdje trpati otpad u zemlju, takvo je tlo, ovo sve treba očistiti, doći će vrijeme i za to, izjavila je ona za vrijeme rasprave, a Ljubušacima je poručila kako ne smiju dopustiti da na području svoje općine zakopavaju otpad u zemlju, dodavši kako je trenutna metoda zbrinjavanja otpada u Ljubuškom zasad najpametnija.

Radio Ljubuški

Komentari

Ima na deponiji spomenik iz parka partizana od bronze cca 1 tona. Treba iskopat,prodat i sanirat deponiju

Na bucinama kod precistaca se i dalje baca smetlje neznam zna li gospoda tu je nastalo divlje odlagaliste gdje su najprije bacali humanitarnu pomoc koju nisu unovcili i ostalu pokvarenu robu

Održana javna rasprava o saniranju deponije Hrašljani-Bučine

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto