Mladen Bošnjak: Parapolitički skup dodvoravanja Dodiku

ljubuski.info

Znanstveno-stručni skup održan 16. i 17.3. u Neumu, pod nazivom "Hrvati Bosne i Hercegovine - nositelji europskih vrijednosti", izazvao je veliku pažnju bh. javnosti, ali i negodovanja zbog političkog karaktera "znanstveno-stručnog" skupa.

Predsjednik Skupštine Društva novinara BiH Mladen Bošnjak, iz Ljubuškog, kazao je kako mu je nejasno zašto je skup u Neumu okarakteriziran kao "znanstveno-stručni", te da je on održan samo kako bi Dragan Čović opravdao svoja obećanja prema Miloradu Dodiku.
"Da se otklone sve dvojbe, taj skup je održan da bi se dodvorilo u prvom redu Miloradu Dodiku, odnosno da bi Dragan Čović opravdao svoja obećanja. I to se radi u trenutku kada je država na staklenim nogama, kada je Bosna i Hercegovina zaista najslabija i kada je praktično pred raspadom", kategoričan je Bošnjak.

Dodaje da su potezi Bakira Izetbegovića oko revizije, i sve što se dešavalo u proteklom periodu, došli u idealnom trenutku za Dodika i Čovića, te da je po inerciji tih dogovora skup u Neumu i organizovan.
"Taj skup nema niti jednu dodirnu tačku sa znanstveno-stručnim. Čak nije ni politički, jer bi politički donio određene zaključke. U Neumu je organiziran uopćen parapolitički skup dodvoravanja Miloradu Dodiku", tvrdi Bošnjak.

Neumskom znanstveno-stručnom skupu nisu prisustvovali predstavnici Hrvatskog kulturnog društva Napredak, ali ni mnogi drugi relevantni predstavnici hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Bošnjak šaljivo komentira da bi prisustvo političkih neistomišljenika kvarilo idilu neumskog skupa.
"Ovo je vrijeme devedesetih godina. Ovo je povratak vremena koja su afirmirala uniformirano hrvatstvo. Prisjetite se kratko veljače 1994. godine i čuvenog Sabora Hrvata u Livnu. Imali smo istovremeno Hrvatsko narodno vijeće u Sarajevu i Sabor Hrvata u Orašju. I to su točno tri kategorije razmišljanja, tri načina viđenja budućnosti Hrvata u BiH. Ja sam tada, naprimjer, kao gost bio na Saboru u Livnu na kojem je jasno rečeno da sve što Hrvati u Bosni i Hercegovini imaju da je tu u Livnu. Ne trebam napominjat da je tu bio Gojko Šušak i mnogi drugi… Ali, zanimljivo, danas ko zmija noge kriju da je glavni gost na Saboru Hrvata u Livnu 1994. godine bio Fikret Abdić", kazao je Bošnjak.

Ističe da je, uopćeno gledajući, sve što je izneseno na skupu u Neumu u redu, da je riječ o ispravnim zahtjevima za koje nitko nema snage da ih pravilno i jasno artikulira.
"Ovdje je problem taj nesretni Izborni zakon BiH. Hrvati mogu izabrati svoje predstavnike jedino na teritorijalnom osnovu. Nikako drugačije. Niko nema snage da to kaže, da to artikulira i postavi kao nekakav zahtjev. Ovdje se sve radi pod krinkom borbe protiv unitarizma, a svaki normalan čovjek je protiv unitarizma, pogotovo nekog rigidnog. Znači odbacujemo ga potpuno kao ljudi… Ali, tragedija je što je sada u Bosni i Hercegovini, kao nikada do sad, na snazi borba za tri unitarizma. I to tri krvava unitarizma", upozorava Bošnjak.

"Bosna i Hercegovina je jedini poligon gdje hrvatski političari mogu liječiti svoje frustracije, gdje mogu biti superiorni. Dakle, ovo je jedino mjesto gdje su hrvatski europarlamentarci superiorni. Tu su oni jedino europarlamentarci. Bilo gdje drugo, na svim ostalim destinacijama, oni su beznačajni i minorni. Tako da Neum dobro dođe za takve stvari", zaključio je Mladen Bošnjak.

Komentari

Vidi Bošnjaka udbaša starog.

Hrvati bi se već jednom trebali riješiti ovakvih domaćih [ * neprimjereno * ]ka i suradnika Udbe i KOSa.Djelatnik KOSa i prikriveni čitač vodomjera Osječkog vodovoda a sadašnji suradnik AIDa i politike SDA to je Mladan Bošnjak

Kvazi novinar a kao čovik još i puno gori...

Mogli bi malo poštivati ratnog pukovnika M. Bošnjaka, ipak se on dokazao u ratu pa zato sada i prima zasluženu vojnu zapovjednu mirovinu. Udbaši su se pobrinuli za svog druga Kobilu.

Jel njega itko ispitao sto je radio za vrijeme pokolja Kraljevića i ostalih?
Kad vidim sto pise ovaj o Čoviću i ovom skupu onda sam siguran da je dobra stvar u pitanju.
Cim je ovaj protiv i nesto napada onda znamo da je dobro za nas hrvate.

Ovaj lik je najobičniji jad i takav je cijeli život.Nikad u životu nije digao teže od kašike,ali cijeli život prodaje demagogiju kao i velik broj pregradama.Haški svjedok protiv Hrvata i hrvatske politike, niko i ništa.I što je najžalosnije sve što je rekao i ovom tekstu je u pravu.

Bože moj, tko komentira. Bezveznjaković najobičniji. Pljuc.

šta čovjek nesmi komentirat jedina je istina kradezea koja nas je dovela ovde a žrtvovani hrvati tu glupost ispaštaju u hagu dok su glavni krivci na mirogoju u zemaljskim bespućima a njihovi sljedbenici pustoše rvacke prostore 25 godina

Čovjek za kruv zarađuje u istočnom Mostaru,a "popuje" u zapadnom

ovi platformaši uvik bubaju udba udba umjesto da kažu ime i prezime i uradio je to i to, nije mi jasno kako su uz Blaža bili ovaj kobilka i Hrstić "Zaim" kasniji predsjednik HSP-a BiH , a ono općenito bubanje udbaši ovo ono ne pije to vode zna svak oko sebe tko je šta bio a što je danas

ne znam za njega ali hadeze je pun udbaša i četnika

Naljutiti će se Čović i njegovi udbašići koje ima u svakom džepu. Ipak je on pančevačka duša.

imena molim

...udbach sa koznom torbicom...[ * neprimjereno * ]k,,nek sad proseta kroz ljubuski

Hrvatski europarlamentarci su za ovoga kvazi novinarčića genijalci zanima me na čijem je platnom spisku?

Kako se rekne u vas pameti nikad dosta pa tako i kod ovog inače mog frenda mladena b.o njemu neću trošiti riječi jer je moj prijatelj frend..... kako se Mladen postavlja kad se suoči sa činjenicom da nije baš kako je on zamislio nego je ionako sve zamršeno do iskrene boli i lažljivoga zdravlja...u ime naroda hapsi bakira pa čak i našega i moga frend a Dragana Vikica da onoga Vikića što je brani o BiH dok je Alija kazivao javno ba Ravno nije u BiH! Nije problem u promjeni teza ni u promjeni rečenica što je shodno vašim poslovima ali da ne mijenja bit ne bih ništa rekli ali kad se sve promjeni nakon toga...sve jasno...

Otrcanom krpom ni očistit ni posušit se baš ništa nemože?

Ujutro ce ti biti u gradu pa da vdimo sta ces to Ti strucnjanje napraviti

Moj Madane jesi li stvarno cinkao
za UDBU ,braću Hrvate. U Australiji. A za koga danas cinkas Mladzo!

danas za AID

Bivši Udbaš a sada AID-ovac kobila Bošnjak "ugledni novinar i publicist".

udbašu jedan kakao te nije stid zemljom hodati..

.ovno od čovjeka,a kao novinar profesionalni pljuvač

svak ko ne piša u kradeze tikvu nije dobar no pogledajte koj u tom kradezeu kakvi su to ljudi i pogledajte im lozu mala unatrag dva koljena

dije nostalgičar jugonostalgičar granić puno nam fali njegov komentar javi se druže

Mladen Bošnjak: Parapolitički skup dodvoravanja Dodiku

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari