Sve veći broj policajaca traži pravdu na sudovima

ljubuski.info

Samo u prošloj godini članovi Policijskog odbora za policijske službenike u Federaciji BiH morali su reagirati i raspravljati u 144 slučaja u kojima su rješavali probleme na koje nailaze policijski djelatnici.

Sjednice, ročišta...

Kad se spomene podatak da uz svaki pojedinačni predmet idu i stotine stranica pisanoga izvješća, može se zaključiti kako je riječ o kompleksnom i opsežnom poslu.

U izvješću spomenutog Policijskog odbora, koje je prihvatila Vlada FBiH, spominje se kako je ovo tijelo u 2016. imalo 32 sjednice, što znači da je imalo prosječno oko tri sjednice mjesečno. Od siječnja 2016. godine raspravljalo se o 280 točaka dnevnog reda, što u prosjeku predstavlja više od šest točaka na jednoj sjednici. Tom prilikom doneseno je 67 odluka, i to 14 onih kojima se poništavaju odluke Federalne uprave policije i predmet je vraćen prvostupanjskom tijelu na ponovni postupak te 53 odluke kojima se žalba odbija, a žalbena odluka potvrđuje.

U prosjeku Policijski odbor je mjesečno donosio oko tri odluke očitujući se o pravima policijskih službenika. Odbor je na sjednicama donosio odluke odlučujući o internim natječajnim procedurama, naknadama za bolest, isplati otpremnine, godišnjem odmoru, određivanju plaće, povratu novčanih sredstava, prestanku radnog odnosa, eksternom premještaju, unapređenju i o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika.

Donesen je i značajan broj zaključaka koji su se odnosili na prikupljanje dokumentacije, povrat iste i slična pitanja vezana uz rješavanje radno-pravnog statusa policijskih službenika. U naznačenom razdoblju Policijski odbor morao se očitovati o 23 tužbe u sudskim postupcima koji se trenutačno vode pred Županijskim sudom u Sarajevu i pred Općinskim sudom u Sarajevu te nazočiti pred navedenim sudovima na 43 pripremna ročišta, glavnim raspravama ili na ročištima u povodu utvrđivanja mjere osiguranja.

Večernji list

Komentari

Da ima ikakva zakona nasa policija bi zavrsila iza resetaka, svi su orimljeni sa kupljenim skolama ili preko veze ,a neki su i masno platili,pa se cudimo sto onako rade ,kako ce drugacije,niti su pismeni ,a ni pametni nema se tu cemu nadat. Mito i korupcija .

pa ne traže se u policiji doktori nauka, tako je i uvik bilo ako nije ni zašta onda u miliciju ili vojsku

Sad će ih mijenjati, naši će ići u Trebinje, a njihovi ovamo, pa će nam bit lakse kad dođu Trebinjci, nama su oni uvik bili drazi.

Sta bi govorio još da si skuzio sta se ovim tekstom zeli reći...eeeee

kako oni maltretiraju vozače nisu bolje ni zaslužili

Ima medu ovim mladim policajcima i.onih sto voze neregistrirana vozila....pa se zabiju u trafiku...nekim starijim ide ste[ * neprimjereno * ]...disciplinski....a njima....tatini sinovi..dosli sa vezom...pa im i sefovi nemogu nista..

Oce kozini stat itko u kraj brzoj vožnji boze sacuvaj

Jeli to onaj sto voza mercedesa

A sta je sa mladim Grbavcem...Neregistrirano vozilo...pa pijan...pa u kiosk...i na kraju ujeo vuk magare..."Moze mi biti"...

koji je to policajac po zakonu zapošljen posle devedesete i sad traže pravdu jer su prevarenu i nazaposleni su prevareni i branitelji svi trebamo tužit državu to jest kradeze koji nas je opuho

disu policajci koji uzimaju pare a nepišu kazne a onjima svi bruje jeli se ispovidaju oni

Daj njihova imena molim te, nemaš se čega bojati.To što rade je ogavno i treba raskrinkati te kriminalce koji gaze po svemu za što smo se borili.

Sve veći broj policajaca traži pravdu na sudovima

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Nezaboravljenim braniteljima Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari