Na suđenju Perkoviću svjedoče Vice Vukojević i Ivan Lasić

profil

Ivan Lasić, bivši šef 2. odjela mostarske Službe državne sigurnosti, svjedočit će videovezom iz Mostara na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu tri dana u svibnju! Lasić je u UDBA-i napredovao u vrijeme ubojstva Stjepana Đurekovića 1983. godine, na položaj u Saveznu službu državne sigurnosti u Beograd došao je u vrijeme kada je Đureković već ubijen i o tome kako se o toj likvidaciji razgovaralo u beogradskoj Udbi govorio je na ispitivanjima u Hrvatskoj početkom devedesetih.

Nagađalo se da je i Lasić trebao biti optužen pred Višim pokrajinskim sudom u Bavarskoj, ali da ga je od izručenja spasilo to što BiH ne izručuje svoje državljane. Tako su ga i njemački novinari, autori dokumentarca o Udbinim ubojstvima u Njemačkoj, samo uspjeli snimiti kako ulazi u auto i nisu dobili njegov iskaz. Lasićevo svjedočenje koje će izazvati veliku pozornost počinje 13. svibnja.

Danas i sutra na sudu će nastaviti svoj iskaz Vice Vukojević, a nešto vremena predviđeno je za još jednog svjedoka koji je radio u SDS-u, Jana Gabriša.

On je poznat po tome što je zajedno s Perkovićem za predsjednika Tuđmana napravio rekonstrukciju funkcioniranja SDS-a. Gabriš nije bio operativac, nego analitičar, ističe Perkovićev branitelj Anto Nobilo, kroz njegove ruke prolazili su svi dokumenti, on je prvi insajder iz službe. U lipnju će svjedočiti Ivan Krmpotić i Mario Eterović.

Večernji list

Glas naroda

likvidirat u njemackoj

13.svibnja autobus barem jedan iz Širokog za Minhen

Krvnik hrvata uziva sve blagodati kod ovih domoljuba i hrvaya na vlasti bas simptomaticno

morebit daje i on u HDZju ko i većina mu drugova

nego di je vec u adzu pa i perkovic je reka da ce ih sve razotkrit tek cemo se tada uvatit za glavu ko nas je zastupa

Na suđenju Perkoviću svjedoče Vice Vukojević i Ivan Lasić
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari