Potvrđena optužnica protiv Zorana G. za napad na službenu osobu

ljubuski.info

Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg protiv Zorana G. zvanog Šicer iz Ljubuškog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela ugrožavanja sigurnosti i napada na službenu osobu u obavljaju poslova sigurnosti.

Naime, kako stoji u optužnici, on je lanjskog 23. kolovoza, oko 21.30 sati, u ljubuškoj Ulici kneza Trpimira, potpuno gol prišao obiteljskoj kući N.A. i kroz otvoren prozor pozivao riječima "N. dođi u moju sobu da te j…", pa kad je N. od straha vrisnula i u pomoć pozvala svoje roditelje, pobjegao je u svoje dvorište, te ozbiljno zaprijetio N., njenoj majci I. i ocu I., riječima: "I., silovat ću ti N. ženu, S. i njenu bebu, a vi ćete to gledati, a nećete moći ništa učiniti!", ponavljajući iste riječi povišenim tonom u više navrata, koje prijetnje su kod N.A. njene majke I. i oca I. izazvale ozbiljan strah za njihov život, i uvjereni da bi to mogao učiniti, N. je nazvala policiju i prijavila ga, pa kada je stigla ophodnja, on je izišao iz svoje obiteljske kuće držeći u ruci pištolj (kasnije će se ispostaviti plastični marke "Walther", 7,65 mm), koji je usmjerio prema trojici policijskih službenika PU Ljubuški, M.B., M.M i M.G., te povlačeći obarač prijetio im je riječima: "Sve ću vas pobiti!", radi čega su mu oni izdali jasnu zapovijed: "Baci pištolj i lezi, pucat ćemo!", na koju se ovaj više puta oglušio i nastavio koračati prema njima.

Tek tada su policajci upotrijebili fizičku snagu i sredstava za vezivanje, pa ga, iako je pružao aktivnan otpor, uspjeli svladati i staviti pod nadzor, prilikom čega je policajac M.G. zadobio lakše ozljedu u obliku oguljotine/ogrebotine u predjelu nadlanice lijeve šake.

Robert Soldo | Večernji list

Komentari

Tko je ovaj bolesnik?

Njih trojica na šicera.trebali su zvat pojačanje hah.

isti je bolesnik ovaj g što se smije na ovo

Odakle si ti ante pa nikad nisi čuo za šicera.

Manji od makovog zrna bi bio pred Markicom

Ako ovo odgovara istini ovaj članak ,
za toga je bolnica a ne optužnica

opet mi ovaj briše komentare, ajj aloo

Potvrđena optužnica protiv Zorana G. za napad na službenu osobu

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari