Kino - iza staklene fasade će biti skrivena derutna građevina

ljubuski.info

Obnova gradskog kina ide jako sporo, iako je najavljeno kako će biti izgrađeno brzo na radost građana Ljubuškog, koji nisu gledali filmove više od 27 godina. Kino dvorane su svugdje u svijetu kulturološki svevremenski dijelić nacionalne emancipacije u zemlji, ali i kulturni razvoj nacije u korak sa svjetskom filmskom industrijom.

Politički pritisak na HDZ BiH i Nevenka Barbarića urodili su plodom pa su prije 6 mjeseci započeli radovi na njegovoj obnovi. Oko 300.000 KM treba izdvojiti JP Parkovi d.o.o, što je prvo poznato komunalno poduzeće koje će se baviti kulturom i umjetnosti, a kako se najavljuje baviti će se i muzejskom djelatnosti, bez obzira što njihov trenutačni radni kadar nije obrazovan na povijesti umjetnosti, te  filmskom i dramskom umjetnosti. Ostatak novca je donirala RH.

To nimalo ne čudi, jer je Ljubuški akademski uništena sredina, točnije društvo smo izvrnutih vrijednosti gdje neznanje uz sveopću korupciju i nepotizam razara društvene norme.

Građevinski radovi

Vizualizacijom trenutačnih radova, može se zaključiti da je projekt obnove kina nestručan i da u njega nisu implementirani građevinski trendovi, koje zahtijeva jedna moderna i ekonomična građevina kada su u pitanju sigurnost, funkcionalnost, te energetska učinkovitost.

Radi se o derutnoj građevini, koja je prije nekoliko godina statički opterećena desetinama tona betona, a nije poznato je li prethodno utvrđena njena sigurnost. U navedenom projektu nije jasna niti funkcionalnost kada je u pitanju djelatnost. Što je još uočljivije na površno i nestručno saniranu fasadu postavljaju se nosači za staklenu fasadu ispod koje će se događati temperaturni šokovi s velikim temperaturnim oscilacijama. To će na statiku zidne konstrukcije imati velik negativan utjecaj. Taj temperaturni utjecaj će biti mnogo snažniji od onih koji se događaju u prirodi.

Građevinski inženjeri šute, točnije s podsmijehom promatraju radove, koji će pojesti veliki novac, a za gotovo osiguranih 600.000 KM mogla se napraviti nova, modernija i kvalitetnija građevina.

Glas naroda

Hebote ako mu opet padne de ka????
Neuvenuli će uništiti karijeru.

a neće ić kamen???

ti koda radiš u kamenolomu...... aaaaaaaa

Aaaaaaaaaaa
Koso????

Aaaaaaaaaaaaa
Koso? Faaaak

uvjek samo lajete i kad treba i kad ne trebarknit će te ba !

Kod nas je na žalost sve moguće, pa i to da komunalci budu vodili kino o kojem blago rečeno nemaju pojma. A očito su inžinjeri sa kupljenom diplomom dobili ovaj posao dok rade kako ne treba isto kao i što se asfalt po asfaltu stavlja umjesto da se stari digne a novi postavi. A šta briga našeg vođu što se kino ne gradi odnosno renovira kako treba ta neće ni on ni njegovi ić u nj, oni će ić u Cinestar tamo im je sigurnije i udobnije nego što će bit kod nas. Opet na žalost.

Ovo je ocito tekst nekog od struke.
U svakom slucaju slozio bih se sa ovim da je mogla biti nova građevina i sam se pitam zasto nisu napravili novu zgradu?

Tko to financira kino u Ljubuškom, preko koga će sredstva biti uplaćena i 'oće li biti peračine novca, odnosno 'oće li djelovati Nevenkov antikorupcijski program i da li li će lisica dobiti natječaj za čuvanje kokoši?
Za sredstva se prijavilo Javno poduzeće “Parkovi” d.o.o. Ljubuški.

NOVA INVESTICIJA ZA LJUBUŠKI Za kino i centar za djecu s posebnim potrebama
preko 100.000 eura.

Općina Ljubuški je od Vlade Republike Hrvatske dobila više od 740.000 kuna. Riječ je o sredstvima koja Vlada RH svake godine izdvaja za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH.

Tako je Vlada RH s 545.000 kuna podržala projekt Kulturnog centra u općini Ljubuški. Riječ je o rekonstrukciji i adaptaciji prostorija bivšeg kina “Radnik” Ljubuški koje bi uskoro trebalo dobiti potpuno novi izgled i nakon gotovo 30 godina biti stavljeno u funkciju. Za sredstva se prijavilo Javno poduzeće “Parkovi” d.o.o. Ljubuški.

Drugi projekt koji je prošao na ovom natječaju je dovršetak radova na objektu dnevnog centra za djecu s posebnim potrebama. Općina Ljubuški koja se prijavila na ovaj natječaj dobila je 200.000 kuna za rješavanje grijanja, klime i ventilacije u ovom objektu.

Ove godine Vlada RH je za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH izdvojila ukupno 20 miliona kuna, a prednost su imali projekti koji se provode u partnerstvu s lokalnom zajednicom u BiH.

#donacija#Vlada RH#Hrvatska#Ljubuški
Izvor: Informativa.ba,

15 SEP 2016
17:11

Parkovima i treba dati kulturu oni su pročitali Trnoružicu Crvenkapicu i Snjeguljicu i to nedavno a šta ste vi

ajde, nemojte lajati, kako nema kadra u PARKOVI-ma, ko to kaže? Primili su MLADE LAVOVE iz mladeži HDZ-a, oni su sposobni sve, ama baš sve. Idu na tečaj za kulturu i kad završe vidjet ćete kakao sve funkcionira. A, čuo sam od radnika PARKOVA, da su primili neke inženjere građevine pa su sada "šutnuli" NEDU GRANIĆA u stranu, čovjeka se ništa ne pita iako ima iskustva više nego oni godina, pa možda on bude vodio kulturni centar, nikad se ne zna, čovjek je sposoban za sve, uvijek se prsi ja, ja i samo ja... Ja ovo, ja ono...niko mu nije ravan.....

Njega je davno tribalo potrat ,covik nizasta , lezak i citav zivot na teret komunalnom. Nek se snadje negdje ako je sposoban.!!

Parkovi kupuju Todorića problem riješen moćni su

Tako je triba ga u Ševa doškolovati

u kinu se može otvorit javna pučka kuhinja to nam je najprišnije no prvo da jedu uhljebi ako se sruši nema štete jer je teža deka od nosivih stupova nova građevinska tehnika građevinca barbarića

Sta bi ti pucke kuhinje da lezil[ * neprimjereno * ]vici bivsih komunjara koji nisu naucili nista raditi a navukli se iz prixxxdina u grad za vrijeme socjalizma pa ih treba uvijek netko hraniti. Eno cijelo radisko polje pusto . Neka sade sebi i siju povrce. Nece nitko biti gladan.
Ali lezil[ * neprimjereno * ]vici 70 god navikli da netko drugi donese da oni mogu kusat. Vozdra drug sa plantaze.

branitelji magistri na burzi a u općini i policiji kupljene škole i ševine a vjećnici ne pismeni i dezerteri rade u državnim firmam to je diktatura kradezea i bezakonje neko mora visit zato

Čitam gore tekst o donaciji vlade RH za rekonstrukciju kina i vrtića. I obnovu kina kao javljaju se nezaobilazni perači para Parkovi. Pa ako je Vlada susjedne države donirala sredstva općini zbog čega projekat nije preuzelo općinsko procellnistvo ili ti ured za kulturu i sport. Ma daj Nevenko vise te je dosta i Bogu i robu. A ne treba nam kino. Vi ste napravili "kino" od Ljubuškog zadnjih 20 godina. Režiser HDZ, glavni glumci i protagonisti Zelic, Barbaric, Sova, Boras i ostale karikature. A jadni narod su tu obični statisti. Strah me samo dramatičnog kraja ovog filma u režiji HDZ. Jer sam ipak uvijek za Happy End.
Pozdrav i podrška portalu.

ha ovi komentatora ja bi vako ja bi nako, pa de kad ste sposobni

Zasto nisu dali nekoj Ljubuskoj firmi posao a ne GTR iz Mostara?! Valjda nase firme pretrpane poslom pa nemaju kad -). Bože svasta ti ćes...Nasa djeca u Njemacku, a istočni Mostar u Ljubuski.Sad opet cim nesto posla bude trk u Zavidovice po ljude.Nasi svi otisli. Dabogda i gore bilo kad sami sebi ovo radimo. Kazu tender bio bili jeftiniji,a mogu izbore namjestit kad su oni u pitanju, a nasoj firmi posao ne mogu. Hoce nasi opcinari da sve bude FAIR PLAY!

ha ovi komentatora ja bi vako ja bi nako, pa de kad ste sposobni.

ha,ha eto ti bi u konjsku gu*icu ali ne možeš napustiti nevenkovo p*kno, je tukne ali navika je čudo.

ne može se više "tiho" prati lova preko naših firmi zato se traže da su što izdaljeg

a tender i to okačit mačku o rep

neka našima nije dat posao, kad mu opet bude padala deka 'ko bi ostao od muke.
gledati kino u uglađenoj đuturum-zidini opterećenoj onolikom deketinom biti će ruski rulet.

Kulturološka emancipacija! Kino?!U vremenu interneta,kad su najnoviji filmovi -lako dostupni!Ne mogu se otet dojmu,kao -nek se nešto radi!Postavlja se pitanje ,ko će imat pare za ulaznicu!?Političari! Kad konačno svane taj dan! Kulturan! Iz općine u koloni dva po dva prema boljoj budućnosti ,kretat će se elita! Tu će bit i najviši dužnosnici,i dušebrižnici iz BiH kao i susjedne nam Hrvatske!Kad sva ta svita -crem de la creme,društva uđe u te dvore mašte!Počinje novo doba !

pa to je danas moderno,pogledajte samo današnje cure i momke

oćeli u novom kinu igrat legendarni fil hopa cupa u krevetu ili sutjeska i neretva

kad će pasti hercegovački todorići i peveci tuđmanovi krupni zubi

Pa lipo ce izgledati, nesto poput sibirskih kazamata u doba Sta ljina za politicke zatvorenike.Bas u stilu nase vlasti.

koliko su para ovi izili Kinezi bi za to napravili cili novi grad i to sa dva kata pod zemljom

Kino - iza staklene fasade će biti skrivena derutna građevina
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari