HDZ BiH oduzeo sredstva čapljinskoj HVIDRI i dodijelio veteranima Armije BiH da svjedoče protiv Hrvata!

ljubuski.info

Načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić iz HDZ-a BiH, ukinuo je proračunska sredstva Hvidri, ratnim udovicama i djeci poginulih branitelja zbog potpore generalu Glasnoviću i dodijelio ih veteranima Armije BiH da svjedoče protiv časnika HVO-a! U emisiji je dokument o tome pokazao Pero Previšić, općinski vijećnik i dragovoljac Domovinskog rata, kojem su prije tjedan dana bacili bombu u izlog privatnog salona namještaja!

Gosti Bujice na Z1 i pridruženim televizijama bili su Pero Previšić i Mirko Vasilj. Previšić je vijećnik u Općinskom vijeću Čapljine, veteran HVO-a i HOS-a. Dragovoljac Domovinskog rata je od samog početka, a bio je pripadnik postrojbe "Knez Domagoj" i elitnne pukovnije HVO-a "Ante Bruno Bušić". Puna 62 mjeseca proveo je na bojištu, a danas je privatni poduzetnik i vijećnik Čapljinske neovisne stranke - Čapljina u srcu. Prije točno 10 dana bačena mu je bomba na privatni salon namještaja, za što je u Bujici izravno optužio načelnika iz redova HDZ-a BiH Smiljana Vidića! Vasilj je član predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjednik Čapljinske neovisne stranke, također općinski vijećnik koji bez dlake na jeziku kritizira politiku Dragana Čovića.

Agencija za iseljavanje Hrvata

Previšić je uvodno kazao kako je sramotno da hrvatski generali poput Mije Jelića moraju bježati iz BiH: "Ne zato što se osjećaju krivima, nego ne vjeruju pravosuđu BiH! Za to su krivi hrvatski predstavnici u Predsjedništvu BiH!"

Vasilj je priznao i da se osobno smatra prozvanim od generala Šiljega jer je član Hrvatskog narodnog sabora BiH.
"Krajnje je vrijeme da svojom šutnjom ne dajemo povoda za ovakve izjave naših generala. Što smo učinili za naše ljude u Orašju ili za generala Matuzovića?! Nije nam cilj razbijati ovako krhko jedinstvo u hrvatskom nacionalnom korpusu u BiH, ali krajnje je vrijeme da prekinemo šutnju i budemo jasni po ovom pitanju," rezolutan je Vasilj.

Previšić je dodao: - "Politika izabranih predstavnika hrvatskog naroda je potpuno pogrešna. Nas dolje nema, mi nestajemo! Pitanje je hoće li hrvatski narod uopće opstati u Bosni i Hercegovini sljedećih 10 do 20 godina?! Zbog svega HDZ BiH već nazivaju i 'Agencija za iseljavanje Hrvata s područja Bosne i Hercegovine'…"

Čapljina: Bombaški napad na hrvatskog oporbenog vijećnika!

U emisiji je bilo riječi i o škakljivom pitanju Previšića na Općinskom vijeću Čapljine 3. ožujka ove godine. Tada je tražio odgovor od načelnika Općine Smiljana Vidića iz redova HDZ-a BiH, zašto je obustavio sredstva čapljinskoj Hvidri, ratnim udovicama i djeci poginulih hrvatskih branitelja, a usput ga je pitao i za kriminal, vode li se možda protiv njega neki kazneni postupci, istrage... Umjesto odgovora, tri dana poslije na Previšićev salon namještaja u Čapljini bačena je bomba, a za sve je u emisiji izravno optužio načelnika Vidića!
"Na Vijeću sam tražio da mi načelnik dostavi odgovor koji sam čekao prethodna tri mjeseca. Pitao sam ga zašto su obustavljena sredstva Hvidri i je li istina da se protiv njega vodi postupak na Županijskom tužiteljstvu u Mostaru, za više kaznenih djela?! Pitam se kako čovjek može zaspati kada ukida davanja najčasnijim ljudima Domovinskog rata? Čapljina ima 350 pripadnika Hvidre, a proračunska sredstva im je ukinuo samovoljno zato što su na zadnjim parlamentarnim izborima podržali generala Željka Glasnovića! Isto je učinio i ratnim udovicama i djeci poginulih hrvatskih braniteja! Kada je Glasnović bio na listi HDZ-a onda je on za njih bio častan čovjek i pošten general, a kada je odlučio krenuti sam, odmah su ga počeli blatiti bez ikakovih argumenata. Na kraju su odlučili kazniti one koji su ga podržavali tako da im oduzme sredstva iz proračuna u koji svi mi izdvajamo," kazao je Previšić i otkrio šokantan podatak: - Sredstva uskraćena hrvatskim stradalnicima na kraju su odlukom načelnika iz redova HDZ-a BiH, dodijeljena veteranima Armije BiH i to za svjedočenje protiv časnika HVO-a!

Dokument: HDZ BiH oduzeo sredstva čapljinskoj HVIDRI i dodijelio veteranima ARMIJE BiH da svjedoče protiv Hrvata!

Previšić je pred kamerama pokazao dokument iz kojeg se jasno vidi da su sredstva ukinuta čapljinskoj Hvidri isplaćena bivšim pripadnicima Armije BiH, Bošnjacima - i to za svjedočenja protiv Hrvata!

Na upit voditelja zna li za podatak o ukidanju sredstava hrvatskim stradalnicima Dragan Čović, Vasilj je odgovorio kako je u HNS-u BiH tražio očitovanja svih stranaka o tom slučaju.
"Osim četiri stranke, svi ostali za sada šute," kazao je i dodao da od HDZ-a BiH odgovor nije dobio pa tako ni od njegovog predsjednika koji je ignorirao čak i pismo ratnih udovica.

Vasilj je, kako je kazao, pričao s određenim HDZ-ovcima, koji su mu priznali da udruge sredstva neće dobiti nazad sve dok ih vode aktualne uprave koje su očito, politički nepodobne.

Teroristički čin

Previšić je u Bujici detaljno opisao kako je napadnut bombom i tko je to 'naručio':
"Odgovor na vijećničko pitanje dobio sam vrlo brzo. 06. ožujka u 2 sata ujutro, izveden je bombaški napad na moj poslovni objekt. To je teroristički, ali prije svega politički čin! Šteta je bila ogromna, ali hvala Bogu, nije bilo žrtava. Iza svega stoje sumnjive kriminalne radnje aktualnog načelnika oko zemljišta od 15 hektara velike vrijednosti, koje su prodali tvrtki koja uopće ne postoji! Registrirali su je tek kasnije… To vam je isto kao da izdate rodni list za dijete četiri mjeseca prije njegova rođenja! Od Uprave federalne policije tražili smo odgovor vodi li se postupak protiv Smiljana Vidića zbog tog slučaja, kao i još nekih, a oni sun am i odgovorili da se postupak vodi protiv četiri osobe i jednog pravnog subjekta u Mostaru. Taj predmet u ladici stoji već treću godinu. Što se tiče bombe, predmet je u obradi i traži se počinitelj. Ne znam tko je to učinio, ali moje sumnje su usmjerene na sjednicu Općinskog vijeća 3. ožujka. Prozvao sam neke osobe, i mišljenja sam da mi jedino te osobe ovo mogu napraviti. Radi se o načelniku Općine Smiljanu Vidiću!"

Bombaški napad na Previšića nije prvi takav slučaj u Čapljini:
"Prije mog slučaja, zapaljeno je vozilo novinaru koji je pisao istinu o onome što radi aktualna vlast u Čapljini! Nakon toga, zapalili su vozilo bivšeg savjetnika načelnika općine Šime Doke. Treći slučaj dogodio se meni. Tko je sljedeći?! Osobno su me pokušali kupiti, priznajem, posrednik je došao i nudio mi kuvertu da šutim na sjednicama Općinskog vijeća. Na to nisam pristao. Uslijedila je bomba."

Na upit kako se policija angažirala u cijelom slučaju, pohvalio je djelatnike policijske postaje Čapljina, ali ne i njihove nadređene.
"Problem je u njihovim šefovima koji su svako jutro na brifingu s načelnikom Čapljine," kazao je Pero Previšić u Bujici, u kojoj je bilo riječi o kriminalu u Neretva energiji i Elektorprivredi HZHB, u kojoj se mogu zaposliti isključivo politički podobni, koji onda kasnije postaju glasačka mašinerija HDZ-a BiH, što je pored montiranih političkih optužnica protiv veteran HVO-a, jedan od glavnih razloga masovnog iseljavanja naših ljudi iz susjedne države.

Tko su šesnaestorica prijavljenih oficira Armije BiH?

Bujica Z1 televizije je u ponedjeljak navečer ekskluzivno objavila faksimile kaznene prijave koju je prošli četvrtak zaprimilo Državno dovjetništvo RH protiv 16 oficira Armije BiH zbog zločina nad Hrvatima.
"Cvitan je dobio prijavu i on je na potezu," kazao je voditelj emisije Velimir Bujanec na samom početku… Informaciju je, kako je rečeno u emisiji, neslužbeno potvrdio izvor iz DORH-a, a prijavu su podnijeli državljani Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Među njima ima i članova obitelji ubijenih civila i ratnih zarobljenika koji su prošli logore Armije Bosne i Hercegovine. U Bosni i Hercegovini do danas nisu pokrenuti postupci protiv ključnih zapovjednika i pripadnika Armije BiH, iako je o njihovim zločinima upoznato tamošnje Tužiteljstvo.

Do kaznene prijave protiv 16 ključnih zapovjednika Armije BiH DORH-u, došlo je nakon serije tribina diljem Hrvatske u kojima je general Zlatan Mijo Jelić govorio o dvostrukim kriterijima nelustriranog pravosuđa Bosne i Hercegovine i selektivnom progonu veterana HVO-a te zaštiti pripadnika Armije BiH. Jelić je na tribinama, što je prikazano i u prilogu, tvrdio da se želi napraviti mirnodopsko etničko čišćenje kako bi Federacija BiH ostala bez Hrvata, po uzoru na tzv. Republiku Srpsku.

U raznim medijima špekuliralo se s imenima oficira Armije BiH protiv kojih je podnijeta kaznena prijava DORH-u, a Bujica je objavila konkretan dokumet iz kojeg se vidi o kome je točno riječ. Evo šesnaestorice prijavljenih zbog zločina protiv čovječnosti iz čl. 90. KZ-a i ratnog zločina iz čl. 91. KZ-a:

Sefer Halilović, prvi zapovjednik Armije BiH, na funkciji kao načelnik Glavnog štaba Armije RBiH.
Jovan Divjak, zamjenik načelnika i pomoćnik načelnika Glavnog štaba Armije RBiH.
Vehbija Karić, član Štaba vrhovne komande Armije RBIH.
Enver Hadžihasanović, zapovjednik 3. korpusa Armije RBiH.
Selmo Cikotić, zapovjednik operativne grupe "Zapad" Armije RBIH (Bugojno, Uskoplje, Novi Travnik) i načelnik Štaba komande 7. korpusa Armije RBiH.
Asim Koričić, zapovjednik 37. muslimanske lahke brigade 3. korpusa Armije RBiH.
Sakib Mahmuljin, zapovjednik odreda El Muđahid u sastavu 3. korpusa Armije RBiH.
Amir Kubura, zapovjednik 7. muslimanske brigade u sastavu 3. korpusa Armije RBiH.
Šerif Patković, zapovjednik 2. bataljuna 7. muslimanske brigade 3. korpusa Armije RBiH i zapovjednik 7. muslimanske brdske brigade 3. korpusa Armije RBiH.
Đemal Merdan, zamjenik zapovjedništva 3. Korpusa Armije RBiH.
Ramiz Dreković, zapovjednik 4. korpusa Armije RBiH.
Salko Gusić, zapovjednik 6. korpusa Armije RBiH.
Enes Kovačević, zapovjednik 44. brdske brigade Armije RBiH.
Bakir Alispahić, ministar unutarnjih poslova BiH, načelnik Centra službe bezbjednosti.
Fahrudin Agić, zapovjednik 317. brigade Armije RBiH.
Midhat Cerovac, zapovjednik 7. brigade "Suad Alić" 4. korpusa Armije RBiH.

General Šiljeg poručio Čoviću: "Dobro jutro, Kolumbo!"

Kaznenu prijavu protiv šesnaestorice oficira Armije BiH komentirao je u ime Hrvatskog generalskog zbora general Željko Šiljeg.

"Ako su prijavu zaista zaprimili u DORH-u, javnost će napokon doznati za zločine nad Hrvatima u BiH. DORH treba postupiti u okviru svojih ovlasti i propisa koje im nalaže zakonodavstvo RH. Ukoliko postoje elementi za procesuiranje prijavljenih, neka ih procesuiraju! Odavno tvrdim da se pravosuđe BiH koristi za ostvarenje političkih ciljeva i da je usmjereno protiv hrvatskog naroda. Dragan Čović neki je dan priznao da je shvatio da postoji paraobavještajni i parapolicijski sustav u BiH. Dobro jutro, Kolumbo! Nakon toliko vremena," narugao se Šiljeg Čoviću.

Bujica | Z1

Komentari

Kapetan Dragan i HDZ su najvece zlo i elementarna nepogoda sto je pogodila Hrvate.Zasluzuju progon bez milosti.

Elitne pukovnije ABB. Dajte ljudi pustite partizanske fore već se borjte protiv udbaša. U toj elitnoj postrojbi je bilo svačega a to zna cijela Hercegovina.

Pa zar ti nemas koju bombicu,a znas di ovaj spava.

Moj Šiljeg Čović ti je valjao do nedavno, nema više krave muzare pa okrećeš leđa. Ti i Mijo Jelić ste dosta toga namakli. Zagreb i mi bi u Zagreb.Koliko ste činova pro-dali.

Generalima svaka ćast i ovom Bujanecu također ali ovo što HDZ radi je za ne povjerovati

Tko nas u Capljini MAJORIZIRA I cija je to PPLATFORMA ?

Za gosta iznad,dragi gospodine,tema nije Siljeg koje moze volit ili mrzit ali imas temu emisije ,o njoj daj komentar ili ne smijes,jer si phickica,jer si na drzavnim jaslama na koje si dosao putem,ja znam.kako

Za gosta iznad,dragi gospodine,tema nije Siljeg koje moze volit ili mrzit ali imas temu emisije ,o njoj daj komentar ili ne smijes,jer si phickica,jer si na drzavnim jaslama na koje si dosao putem,ja znam.kako

Pa Vidićeva žena je RVI, zašto to javno ne obznanite?

vidićeva žena se uključila na kraju rata u sanitet.nije imala struči ispit,što znači da nije smjela radit samostalno.postoje svjedoci,neki pišu knjigu.sve će izać na vidjelo

Vidićeva žena je podnijela zahtjev za utvrđivanje statusa ratnog invalida.Jedan od nalaza u dokumentaciji joj je potpisao i Vidić te je naveo da ne može odmah zaspati ako kasno večera.
Svi nalazi pa i ovaj su došli pred njega jer je on bio član one čuvene liječničke komisije koja je prodavala nalaze za 2.000,00 KM.Kad je postao načelnik općine Čapljina povukao je ženin zahtjev da mu ne bi naštetilo obrazu(kao da ga ima)

Ja ne mogu zaspati ako ne večeram, mogu li u rvi.

nije bolestan onaj tko ne može zaspat ako ne večera,već onaj tko more zaspat iza večere.pod uvjetom da ima šta večerat

Mislim da ste vi svi - koji napadate Vidića, Čovića i HDZ BiH, u najmanju ruku provokatori i intereščije. No, nije isključena ni ljubomorna zavist i mržnja vladajuće stranke od strane oporbenjaka.
Ali, čisto iz demokratskih razloga, vi ne morate voljeti te ljude i tu stranku i imati o njima i dobro mišljenje, ali ne smijete javno prozivati ljude kao počinitelje kaznenih djela bez dokaza. A dokazi nsu "čula-kazala..."

Stoga, gospoda Previšić i Vasilj, ali i svi koji im daju podporu, dužni su po zakonu prijaviti počinjena kaznena djela i počinitelja ako je poznat. I to ovlaštenim tijelima za progon - policiji, državnom odvjetništvu, odnosno tužiteljstvu i iza tih prijava stati.
Ukoliko prijave budu utemeljene i počinitelji budu pravomoćno sudski osuđeni, bit će uredu.
Ali, budu li počinitelji oslobođđeni, prijavitelji će odgovarati za kaznena djela lažnog prijavljivanja i kaznenog djela klevete u uvrede.
Jednako tako mogu odgovarati ako djela i počinitelje ne prijave, a javno ih iznose kao djela i počinitelje. To su onda klevetničke ćakule - trač...

Jer je nelogično da bi HDZ kao najmasovnija stranka sa hrvatskim predznakom, kao stranka vodilja u Domovinskom ratu, kao stranka čiji su se pripadnici skupa sa ostalim braniteljima HVO-a i HV-e borili i izborili protiv četnika i mudžahedina, sada u miru bili protiv svojega naroda i svojih suboraca.

Nelogično i nevjerojatno je prozivati Čovića za neku izdaju svoga naroda, kada je taj isti Čović na svakim izborima u 20-godišnjem i dužem razdoblju biran i izabiran od apsolutne većine hrvatskoga naroda u BiH. I to na najdemokratskiji način - tajnim glasovanjem.
U tom slučaju bi i taj hrvatki narod bio kriminalan, a to su apsurdi. Jer ni jedan narod kao cjelina ili njegova apsolutna većina, nije kriminalan.

A Čović nema ni jedne pravomoćne sudske presude po kojoj je osuđen za neko kazneno djelo. I svaka osoba u takvom statusu se smatra po zakonu nedužnom.

Stoga, je svima vama koji prozivate Čovića, HDZ BiH, Vidića i ostale dužnosnike HDZ-a BiH, bolje svašta pojesti, nego svašta reći...

aje nemoj pametovati ako ista ima Hrvatskog u tebi na ovakve papirom autenticnom argumentiranim dokazima samo bi se zgrozio i rekao oslobodi nas Boze ovakvoga zla. vas vodi u ponor jedan covjek koji ima milione (njegova vila) vrijedi milione necemo govoriti o ostalome a odakle mu i kako je moguce da covjek moze to imati kod nas i odakle mu cime to pokriva s kojim pokricem? dali je on vas uzor ocito jest jer vas moze kupiti vrecom mekinja, care moj novac je samo papir a poštenje je očito nesto vama nepoznato. Pitam se kakav Hrvat neko moze biti kad ne misli dobro svom narodu. Ocito od svega hrvatskog imate samo predznak stranke. Glasac sam i ja tog HDZa koji sam glasovao godinama za njega ali tad il je bilo drugacije il nisam znao sad mi je sve jasno i zao mi je jer ija sam samim time doprinio svom narodu ne sta sam htio neg sto nisam znao da to nikakve veze nema sa interesima Hrvata. ne ocekivam od tebe da ces se obratiti vec mislim da ce tih mala vecina savjesnih progledati i javno se ispricati onima koji su patili zbog njih i oni koji nisu tu daleko od svoga doma

za justiciju
e jesi sa ovim komentarom pokazao da si prava čovićeva f u k a r a

Kasnimo dvadeset godina ali se miče i kažem vam neće još dugo ali biće teško

Vidiceva zena Sanja(ako mu je jos zena)95.god pocima raditi u sanitetu NS u Capljini pa prema tome nemoze biti nikakav RVI.Osobno poznam gospodu i kad pocima raditi jer sam i ja tamo radio.A to sto varaju i lazu sve im se vraca znaju oni to ali kolo se zakotrljalo u nema povratka samo se sve vise uvlace u prljave radnje.

bogami dilazi ona sto sam davno prorekao " ili mi ili oni". glasao sam i ja za ovaj HDZ godinama a sad bi radije dao glas neznam kome neprijatelju radje iz razloga sto znam sta ocekivati od neprijatelja... zao mi samo zbog toga sto se udba krije iza hrvatskog predznaka i obmanjuje narod Hrvatski godinama i gura ga u provaliju u kojoj smo vec godinama od njih gurnuti... teska situacija bojim se da je povratak nemoguc jer svi smo jaki samo ovdje niko nema hrabrosti reci nista svak suti i trpi... u meni je osobno bomba koja se moze aktivirati i naj manjom iskrom... zao mi je ovoga naroda i ljudi a pogotov dijece koja nemaju nikakvu buducnost i nikakav zivot... pitam se do kad ovako dali cemo dozvoliti da nas UDBA zgazi... a vi admine ovoga portala nemojte samo blejati nego napravite nesto konkretno po ovome pitanju i vjerujte uspjeh ce biti zagarantiran.... naravno ako se ne bojite bombe...

zmaju nemoj histerizirati doći će sve na svoje mjesto trebamo skupiti glave i zajedno se boriti protiv ove nemani sjeti se sanadera prije 8 god. a di je sada neće ni ova zločinačka organizacija vječno trajati.

neki dan je drakovoljac domovinskog rata tražio poso u jednoj hercegovačkoj firmi čiji vlasnik ima višu školu a branitelj osmi stupanj obrazovanja i odbijen je da je star za poso traže se mladi ljudi a čudo nije bio star za stvaranje hrvacke države sramota kradezea ako želite imena imaćete ih i o tome će bit obavješten ministar obrane krstičević

Ova justicija ili je dobro plaćen zna se od koga ili je pao s Marsa.pisati o pravu i pravdi u ovoj Bih pogotovu tamo gdje se HDZ pita je isto kao da se hoćeš gliserom popeti na Velež.

Hoćemo se kladiti da će Čović pobjediti i na slijedećim i svakim drugim izborima ako se kandidira?
I to pobjediti svakoga protukandidata, bez obzira kojoj stranci pripada i koji narod zastupa. Pobjediti s još uvjerljivijom većinom od svih dosadašnjih pobjeda u 25-godišnjem razdoblju. U kojem je uzastopno uvijek pobjeđivao.
Jer njega hrvatski narod voli i želi, ima u njega povjerenja i u njegove programe uvjerenja. Uostalom, to je i do sada pokazao i dokazao.

A vi, oporbenjaci, bili komunistički sljednici i nasljednici, bili poturički, svjedno je Čoviću i HDZ-u. Jer nikada više nećete pobjediti, nikada više nećete "pevati" onu vašu - "po šumama i gorama", ili plasirati vaše poklike - "za domovinu s titom-naprijed!", ili onu - "Allahu ekber!"

Nećete to više jer nećete smjeti. Bježat ćete u vaše pukotine, a Čović će sa svojim HDZ-om očistiti i hrvatski zrak od vašega [ * neprimjereno * ]oga yugovazduha ili ISIL-ovsko-ćeniflijske have.

Takvim pasminama je rok trajanja istekao.
Bude te li se "jogunili", otplivat ćete odvodnom kanalizacijom na vječitu septičku deponiju.

Vidi se, da vas i sada hvata panika kao mrave na dubu ispod kojega gori vatra.
Neka, takvu pasminu to i sleduje...

ovom spisku dodajte matu bobana, gojka šuška ,tutu ...

H-Hapaj
D-Drpaj
Z-Za*ebi

Neka HVIDRA najprije " pomete" ispred svojih vrata ...

HDZ BiH oduzeo sredstva čapljinskoj HVIDRI i dodijelio veteranima Armije BiH da svjedoče protiv Hrvata!

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari