Večeras predstavljanje filma "Akcija Feniks 72"

ljubuski.info

Program obilježavanja Dana općine Ljubuški nastavlja se večeras u Gradskoj Vijećnici tribinom na kojoj će biti prikazan dokumentarni film "Akcija Feniks 72".

Općina Ljubuški slavi svoj Dan općine, 21. veljače, a ove godine osmišljen je bogat program obilježavanja i slavlja u trajanju od dva tjedna.

Večeras u 19 sati tako će biti organizirano predstavljanje filma "Akcija Feniks 72". Riječ je o dokumentarnom filmu koji je nastao pod redateljskom palicom Tomislava Šange, scenarist je Ivan Pavličić, a prema knjizi Bože Vukušića "HRB - Rat prije rata".

U programu sudjeluju Ivan Butković, dugogodišnji djelatnik Hrvatske mladeži "Uzdanica", Vice Vukojević, bivši saborski zastupnik i sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske i Bože Vukušić, po čijoj knjizi je i nastao film.

Planirano je i predstavljanje idejnog rješenja spomenika pripadnicima Skupine Feniks 72 iz Ljubuškoga kojeg je izradio akademski kipar Zdenko Galić.

Uoči prikazivanja filma, održati će se molitve na grobovima Ludviga Pavlovića i braće Vegar.

Radio Ljubuški

Komentari

oni su bili spremni dati svoje zivote
a mi nismo spremni odrzat demostracije
protiv nepravde
njima netrebaju ni mise ni vijenci
od oni koji su ih izdali
oni koji su ih poslali sada su na vlasti
nasi veliki hrvati glumci imigranti
bilo im je dobro za vrime juge
sada jos bolje jel tak il ne tak

kako napisa jedan od njih 19....neboj se Hrvatski narode....ako se jedna svjeća ugasi druga ce se upaliti, ako se jedna glava zakotrlja druga će nastaviti....

Bilo bi interesantno znati što je u vrijeme akcije Fenix radio udbaš komunjara vice vukojević. Prije udbaš sad visokopozicionirani kradezeovac, viđeno bezbroj puta (dragan čović). Što viši neprijatelj Hrvatske to viša pozicija u kradezeu.

Hoce li malo Boze i Vice o svojoj proslosti pricati

Večeras predstavljanje filma "Akcija Feniks 72"

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari