Tužitelj Čuljak u predmetu istrage oružja ne provodi elementarne procesne radnje

ljubuski.info

Posljednjih mjeseci čitamo detalje oko "Slučaja Soldo", a na portalu je napisano oko 200 članaka o kriminalu u ZHŽ i institucijama.

Tužitelj u "Slučaju Soldo" je zamjenik glavne tužiteljice Vesne Ćavar iskusni, ali dvojimo u čemu, Borislav Čuljak, kojeg posljednje informacije oko neprovođenja istraga u teškim kaznenim djelima opravdano svrstavaju u krug zaštitnika kriminala.

Tako ovaj tužitelj, kako doznajemo iz MUP-a ZHŽ, nije naložio elementarne istražne radnje i izuzimanje dokaznog materijala u slučaju davanja oružja osobama iz kaznene i policijske evidencije, koje se događalo u nekoliko slučajeva u Grudama od 2011. godine.

Za te nezakonite radnje su odgovorni načelnik PU Grude Miro Pejić, zapovjednik Zoran Soldo, te Damir Pandžić i Petar Brnadić.

U cijeli slučaj je uključen FUP, koji je sredinom srpnja prošle godine zatražio podatke o ovim slučajevima.

Međutim, tužitelj Borislav Čuljak nije izuzeo temeljne dokaze iz ovog kaznenog djela, a to su pištolji.

Rad tužitelja Čuljka i u predmetu Soldo je katastrofalan. O ovom slučaju je samo čitao tekstove i čak nakon 100 dana dao nalog o izuzimanju mobilnih telefona stvarajući pravnu lakrdiju od postupka sramoteći instituciju u kojoj radi. 

Što se događa s Tužiteljstvom ZHŽ kojeg vodi Vesna Ćavar, tužiteljima i kuda ide ova institucija, te još mnogo pitanja ostaje otvoreno, ali propusti su evidentni s dalekosežnim posljedicama za ZHŽ.    

Glas naroda

To su sve udbaši i kosovci koji sabotiraju kaznene postupke i stvaraju kaos, a s ciljem da dokažu kako je bilo bolje u jugokomunističkom sustavu.

nažalost uspjeli su dokazati da je bilo bolje u komunizmu

Pejiću, Soldo Mupe, tužitelji šta ako one budale ubiju nekoga s tim pištoljima.
Halooooo, ejjjj

Čuj nisu uopće izuzeli pištolje, pa to je prva stvar koju je trebalo uradit. A jaki istraga, kriminalci i dalje mašu s pištoljima koje su nezakonito dobili, gdje to ima.
Ti tužitelji na čelu s vesnom ćavar ne znaju elementarne stvari.

Svi su u talu, policija, tužitelji, kriminalci.
Pa dajte im još i kalašnjikove nek ljudi imaju...
Sramite se

Ovo je nevjerojatno ako je istina. Još u pitanju policijski pištolji, a policajci u mirovinu bez pištolja.
Ma Galići moraju Ropcu dat pištolj, onda mora policija goloruka kući

Pejiću pustio si na slobodu vikendom Vjeku Iličića ubojicu Mladena Palca. Čim je odslužio malo više od polovice 15-godišnje kazne zatvora, dao si mu dopuštenje da izlazi vikendom iz zatvora. Njegovom bratu Robcu, teroristi, dileru si nelegalno dao dva pištolja na dozvolu. Srami se svoje uniforme kriminalčino!!! Kako to možeš raditi udovici pokojnog Palca

Ja ne znam ko ovog klauna Miru Pejića drži, više je štete napravio za ugled Gruda i MUP-a nego svi dosadašnji načelnici. Jadan on, umislio se da je general, a utekao iz HOS-a, samo mu čizme ostale u vojarni.

Te pištolje su prokleli policajci koji su ih imali do odlaska u mirovinu i koje su po ustaljenoj praksi trebali dobiti od mupa ali umjesto njima čelništvo mupa ih daje kriminalcima prvoga reda i to će ih debelo koštati...
Sporni pištolji ķod spornih osoba će izroditi nekim žrtvama, a to sve svijim namjernim neradom amenuje ZNA SE!****

a vidi mi tužiteljice Kristinice na ovoj slici pravi bumbarčić baš mi je simpa, puno mi je ljepša nego sad kad je smršala

Pejić se boji Robca pa mu je morao napraviti tu uslugu puštanja buraza vikendom iz zatvora. A morao mu je dati i pištoljčiće, koliko ga se boji dao bi mu i g...! E to su pravi hrabri načelnici policije za koje nema nedodirljivih!!! Sigurnost nam je zajamčena.

Tko je bio zapovjednik pp u vrijeme Petra Brnadića, jel no Toni Primorac, kako njega nitko ne spominje a Soldo kriv za ostale i kako nije protiv njega podnesena kaznena prijava?!

Tema je tužitelj Čuljak a ne policija iz Gruda.

Grudski kvartet je najjači u državi: Pejić, Soldo, Pandzic i Žulj. Nijedan nema regularnu školu, činove dobili nelegalno i svi dio kriminalnog miljea.

Vrh PU Grude Pandžić, Pejić, Soldo, Brnadić, Primorac, Žulj- svi zajedno nemaju jednu kvalitetnu srednju školu. Međutim, to je elita Gruda. Po njima vidimo kakvi smo i gdje smo kad su oni elita. Sto je najgore umislilo se to kao da o njima i bez njih nista ne postoji i da se bez njih ne moze. Ajme nama a tek njima. Uzeti nesto sto ti ne pripada je lopovluk, jel njima ove funkcije i plaće pripadaju. Zgrabi, uzmi, iskoristi to je danas stvarnost i cemu cemo se nadati.

Najbolje stavit Jerry-a umjesto Mire za načelnika, manje bi štete napravio.

Pejić,Pandžić,Soldo,Žulj to su obični [ * neprimjereno * ]i šta oni mogu sami ništa, za sve zovu i traže blagoslov Tulića iz MUP-a ajde neka nešto sami odluče

Vidit ćemo u sudskom postupku hoće li Tulić i Madun priznati da su oni Pejiću i ostatku ekipe naredili da odobre dozvole za oružje kriminalcima. Hahaha nema Tulića, Maduna i Galića u tom predmetu nigdje, a slijepi poslušnici će nastradat.

Neka nama Mire Pejića, meni je odobrio da svaki vikend izlazim na slobodu, tko bi mi to drugi dopustio?! A obećao mi je dati i dozvolu za pištolj, čim se ovo malo primiri.

miru pejica po hitno smjenit pojma on nema o poslu koji obavlja samo se zna vozat po cili dan.

Još jedna kaznena prijava je upućena na tužiteljstvo protiv Mire Pejića i njegovih najbližih suradnika vezano za kriminal koji se događa u toj upravi. Uskoro će javnost biti s tim upoznata. Moj Miro traži veze u Šantićevoj...

Nemoze im nitko nista...jaci su od svega...

Tužitelj Čuljak u predmetu istrage oružja ne provodi elementarne procesne radnje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari