Ministrica Mikulić, po nalogu vlasti, uvela politizaciju u škole i diskriminaciju pri zapošljavanju

ljubuski.info

Za HDZ BiH, bivšu ministricu Helenu Lončar, a i sadašnju Ružicu Mikulić, škole su postale političko bunjište za diskriminaciju pri zapošljavanju, uskraćivanje prava nastavnicima i profesorima, kako bi Vladi ZHŽ ostalo puno više novca za razbacivanje i neplaćanje zakonom zajamčenih doprinosa i drugih naknada i zakidanje smanjenjem plaća, što je sud poništio prije nekoliko godina. Večeras je premijer Zdenko Ćosić, dobro nervozan, kazao kako će isplate po sudskim presudama biti riješene kada doću na red, što je puno bolje od izjave prije nekoliko mjeseci da sudske presude neće poštovati.  

Radeći na raslojavanju nastavnog osoblja na hadezeovce i ostale, hadeze nastavnici i profesori su također ostali bez uplaćenih doprinosa i naknada, iako su imali (jedan broj njih) dodatnog rada u privatnim školama. Kad vidite nekog nastavnika ili uhljeba iz HDZ-a i kada mu govorite o nezakonitostima on vas tako tupo gleda, kao da je zakon statut stranke čijim se rezultatima dive i dalje. Ne shvaćaju da je županija pred propasti, kao da će nekakav novac pasti kao mana s neba. Neće pasti zbog grijeha HDZ BiH.

Članstvo školskih odbora pomno je birano po principu stranačke pripadnosti i odanosti, zakoni o školstvu su banalizirani, a ravnatelji su u svakom slučaju mali bogovi, koji su mogli raditi što hoće, iako recimo o svemu odlučuju školski odbori, čijih se odluka ravnatelj morao i mora pridržavati. A obrazovna inspekcija na čelu s Nadom Đerek, kao da vrijeme trati pituranjem lica i čavrljanjem po neseserima.

Sjetimo se Čamberovih pravilnika o ocjenjivanju prilikom zapošljavanja. Bili su odlični, a ministrica Lončar je putem telefona kazala da je njihovo ukidanje politička odluka HDZ BiH, koji je imao apsolutnu vlast u županiji i otvorio eru potpune diskriminacije, koja je dovela do uništavanja školstva u županiji.Ružica Mikulić je, također putem telefona priopćila, da je pravilnik ukinut da se iz drugih krajeva BiH, na natječaje ne bi mogli javljati kandidati. Ona ne zna da je i to diskriminacija, a u praksi nije bilo takvih prijava.

O napisanome portal će objaviti dokumentaciju, koja to potvrđuje, ali i oznaniti pismenost osoba koje su pisale akte u ministarstvu i inspekciji.

U obrazovanju u ZHŽ vlada kaos, jer su na pozicija nekompetentne osobe, pa tako i ministrica Ružica Mikulić. Obrazovanje je podređeno privatnom školstvu, a kako i ne bi kada je godinama savjetnik u ministarstvu bio Ivan Ševo, stručnjak za automobile, tehničke preglede, srednje i visoko obrazovanje, osiguranje.

Jasno je da se nastavnici i profesori moraju osim financijskih prava boriti i za razvoj školstva, pravednost u školama i svakako za depolitizaciju zbog koje su postali robovi vlasti i razarajuće politike HDZ BiH.

Glas naroda

kradeze ima diktaturu na zapošljavanju bez njega se ne može zaposlit niko ko nije njihov uvlačiguz i ko ne kapne vođi i partiji a posle muslimana raseljavaju i ekonomskim ucjenam raseljavaju hrvate

HDZ-u je bitno samo da su ministri obrazovanja bivši suradnici udbe i kosa i da oni onda mogu provoditi svoju jugokomunističku i prosrpsku politiku. Zato je bivša ministrica H. Lončar ukinula Pravilnik o uposlenju prosvjetnih djelatnika.

staćes se ševi ukraj isto ko i mesiću

Na Zpadu ništa nova!

Najbolji su primjeri Gimnazija Ljubuški i škola na Gračinama , eno im povjerenstava i bez natječaja sve zapošljavaju , samo moraš biti podoban.

Okanite se vi nase ministrice,sad vam dolazi visokoobrazovana ministrica sa tri kupljene diplome.Tek ce se desiti politizacija i dovodenje nestrucnih osoba na fotelju.

Nese r ser, je li šev asta?

sidila san za mašinon šilaaaaa sannn
pitali me momci čijaaaa sannnn

Ko to pita ono sto svak zna? Ne postavljaj pitanja koja te razotkrivaju. Ja znam ko je ljubomoran na mene i kome ja smetam,ali sta ces. Nemate ono nesto sto ja imam ,ko vam je kriv.

Ta se vec zaposlila u ministarstvo pravosuda, kao savjetnica. Samo ih ona moze savjetovati o pravnim poslovima.

Tko je kumine kume kuma?

Po tvome, to je netko tko ne zna sto je ,tko je ,ciji je ,kakav je,od cega je, do kada je ,to je netko tko nije ni za sto i ni za koga!

E, kuma baš si zakuhala!

Ministrica Mikulić, po nalogu vlasti, uvela politizaciju u škole i diskriminaciju pri zapošljavanju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari