Gospodin je pastir moj - borba za pogaženo dostojanstvo!

Gospodin je pastir moj - borba za pogaženo dostojanstvo!

Život nam od prirodnog začeća i naravne smrti daje Bog i jedino nam ga on ima pravo oduzeti. Naši životi u tom razdoblju opet su u Njegovim rukama. A mi Njegove ovčice dužni smo poštivati Njegove Zzakone i volju i nitko mimo Njegove volje ne može krojiti zakone po svojoj mjeri. No, mnogi su to, nažalost, učinili. Sačinili su zakone koji nisu po Njegovoj volji, pa su se tako Njegove rijetke ovčice razbježale po nepreglednim prostranstvima, same, napuštene od svih i svakoga dok vuci grabežljivci vrebaju sa svih strana. A oni koji prihvatiše volju tih novih gospodara, pasu svoje i tuđe pašnjake, ne dižu svoje poglede, jer se srame pogledati jedna drugoj u oči a kamoli nekoj odbjegloj ovčici, ne protive se jer su zadovoljne, s tim što imaju i nije ih briga za odbjegle ovčice koje se skrivaju od tih novih gospodara duše i njihova tijela, jer nisu mogle napustiti Boga oca svoga.

Ovaj uvod nam može poslužiti o životu čovjeka na ovoj zemlji a poglavito naših branitelja. Dok neki imaju u izobilju neki oskudijevaju u svemu voljom nekih novih gospodara koji uvijek i iznova pronalaze ljude ispražnjene od svih obzira i osjećaja a koji im mogu poslužiti u svrhu njihovog održavanja na vlasti. Svi znaju i računaju s braniteljima jer računica pokazuje i to objektivno kako su branitelji jedina istinska snaga moćna učiniti promjene. No, riječ branitelj ima značenje iznad svih drugih značenja običnog čovjeka. Branitelj znači, snagu, hrabrost, srce, dušu, obzirnost, nepokolebljivost, nepotkupljivost, altruizam, vjeru, ljubav, sve, sve. Imajući to u vidu postavlja se pitanje kako su se ti novi gospodari duše i tijela čovjeka a samim time i nekih branitelja uspjeli dočepati njihove duše i tijela? Potpuno je jasno kako svi branitelji nisu branitelji, jer nisu svi u rat išli srcem i dušom, već su išli s figama u džepu, djelujući duboko iz pozadine u maskirnim odorama, pustošeći tuđa imanja bez obzira na vjeru i naciju. I ti i takvi "branitelji" su se prije ovih istinskih dočepali određenih beneficija i povlastica, kao što su RVI, odličja, mirovine, prava obitelji poginulih zatočenih ili nestalih osoba dok su ovi jadnici mislili samo o prvoj crti i snajperu koji im zuji pored ušiju, ili o zvucima granata koje su bile suđene mnogima od njih. Postoje i tzv "branitelji" koji se nisu nikada udaljili iz svojih toplih domova i stanova, ali su također nosili maskirne odore, među njima ima podosta i žena koje su u sigurnim skloništima vodile evidenciju o onim jadnicima s prve crte, te su se usput dočepale i činova u tim podrumskim prostorima i danas uživaju mirovine po zapovjednoj dužnosti, i apsolutno ih nije briga za ove "jadničke" koji danas lutaju po nepreglednim prostranstvima ovog nemilosrdnog planeta zvanog Zemlja i nama ih nigdje. A ovi korisnici tih prava i beneficija su udruženi u zajedničkom zločinu s onima koji su im to omogućili sačinili jedan "deal" u kojem nema mjesta nikome više, i tko god pokuša uletjeti u taj deal, biva stigmatiziran, ponižavan i omalovažen, maltene uništen. Ipak bez obzira na taj "deal" tih korisnika nezasluženih prava s onima koji su im to omogućili u zajedničkom interesu postoji i skupina istinskih zaboravljenih branitelja koji poput odbjeglih Božjih ovčica nikada nisu izdali volju Oca svog.

Nisu ga izdali u ratu a neće ni u miru. U ratu su svi od reda na svojim vratovima nosili krunice koja im je donijela pobjedu a ujedno i zaštitu. Jer velika vjera rađa velikom nagradom. Uvijek je tako i tako će i biti. Ti istinski zaboravljeni branitelji su, lutajući nepreglednim prostranstvima, ljubeći Boga svoga i oskudijevajući u svemu i svačemu, konačno odlučili stati.

Za dan 13.10.2016. godine su se odlučili skupiti na jednom mjestu i odlučno reći "NE" tim zlotvorima njihove duše i tijela. Njihova borba je borba između dobra i zla. Između svijetla i tame. Nikada nisu posumnjali kako ih je Bog napustio i stoga su se spremni suočiti i sa slugama tame i sotone jer je došlo vrijeme za to. Ta lijepo stoji zapisano u Lukinu evanđelju (11-46): "Jao vama zakonoznanci. Tovarite na ljude terete nepodnosive a sami ni da ih se jednim prstom dotaknete".

"Zajedno do pobjede" geslo je tih zaboravljenih branitelja. Zajedno idemo uzdignute glave i uz pjesmu opjevanu u 23 Davidovom psalmu: "Pa da mi je i dolinom smrti proći zla se ja ne bojim,jer si Ti sa mnom Oče, Tvoj štap i palica Tvoja,utjeha su meni".

Neka nas vodi ljubav i zajedništvo kao i 1991. godine i sve godine našeg svetog Domovinskog rata, a sluge zla i tame, ukoliko imaju snage, neka se suprotstave slugama Božjim. Jer tko god stane na put slavi Božjoj i Božjim slugama izgubiti će.

Pisac Wilhelm Faulkner je u jednom svom djelu napisao: "Niti jedan živ ili mrtav čovjek nije vrjedniji od nekog drugog živog ili mrtva čovjeka". Stoga, poštovani branitelji, braćo po oružju (Brothers in Arms), pođimo skupa kao nekad na prvoj crti zapjevati protiv smrti jer kucnuo je čas. Ni majka, supruga ili dijete nije vrjednije od našeg puta ka istini kojoj idemo u susret. Jer ovo nije samo borba za naša ukradena prava. Ovo je borba za naše pogaženo dostojanstvo i dostojanstvo naše djece i naših pokoljenja. Nitko nije vrijedan i nitko ne može biti vrjedniji i iznad toga uzvišenog cilja u kojemu su sadržani naši i vaši životi. Bog nas ljubi svom snagom Svojom i čuva nas kao najdragocjeniju kap vode na svom dlanu, iako nas često podaruje bolom kao testom naše izdržljivosti i ljubavi prema njemu. Ponovno stavite svoje krunice na vaše vratove kao 1991 godine i krenimo u hod, najuzvišenije ljubavi.

Vlado Marušić

Glas naroda

Tako je Vlado samo hrabro i uz Božiju pomoć !
Pogaženo je dostojanstvo Braniteljima i većini naroda .
To je narod pokazao na izborima 80% naroda nezadovoljno .
Svi koji su nezadovoljni nek se pridruže Braniteljima .
Dobro došli !!!

Slika korisnika Krešo

Svaka ti čas Vlado!
Još bi nadodao da bi svaki Branitelj trebao isprintat ovu tvoju kolumnu, držat je uz Krunicu i tamo je na blokadama često puta u miru i tišini pročitati.

Krešo

O čemu priča ovaj teksto pisac,pa on intezivno obmanjuje javnost.Stvar je u tome što ovaj teksto pisac sve radi da bi on dobio zapovjednu mirovinu koju nije zaslužio jer nije u ratu bio na zapovjednoj dužnosti da bi mogao po zakonu ostvariti pravo.Naravno da ima kriminalaca koji su to pravo ostvarili posebno za vrijeme Heleza i politički opcija u vrijeme Heleza.Šta ovaj teksto pisac hoće, on hoće kad su drugi na kriminalan način ostvarili pravo,hoću i ja.E sad on hoće da uvjeri nas čitaoce da je i Isus bio takav,ali Isus kaže da svak odgovara za svoje grijehe sam napose i da upozorava druge na greške svojim primjerom i svojim življenjem u zajednici i sredini u kojoj živi što očito teksto pisac nije.Isus je rekao ostavi sve svoje i obitelj i pođi za mnom, slijedi me.Ovog se treba sjetiti teksto pisac,a ne pozivati na linč jer nije samo ovaj tekst pisao teksto pisac.Povuci svoj lažni predmet i ona pisma iz ureda obrane šIROKI BRIJEG.Suprotno obmanjuješ i lažeš ispred vrata pakla te čekaš da ti se otvore.SRAMOTA

Za Marka!
NIkada nisam imao namjeru odgovarati na nečije komentare,a poglavito komentare onih koji ne ostavljaju svokje podatke osim pseudonima iza kojih se kriju ali ovaj put hoću jer moram i to ne poradi sebe već poradi svih istinskih zaboravljenih branitelja koje ti i takvi kao ti "Marko"od rata naovamo uništavaju uzimajući im sve osim njihove duše.Navodiš kako sam ja u ured obrane Š.Brijeg podnio zahtjev za umirovljenje po zapovjednoj dužnosti,te kako sam slao mnogo dopisa na tu adresu radi rješevanja tog svog statusa što zorno pokazuje kako si ti netko iz tog ureda ili netko tko je jako dobro upućen u rad tog ureda.Ali tebi i takvima poručujem ovo:Jesam podnio zahtjev za povoljnijim umirovljenjem po zapovednoj dužnosti u MTRD Široki Brijeg,minobacačka baterija 120 mm.Imam potpise 3/tri stvarna ratna generala i dobio sam u upravnom postupku rješenje kako sam za vrijeme početka rata obnašao tu dužnost.Imao sam na svojim ratnim terenima formalne zapovjednike a proveo sam u ratu od 18.09.1991 do 23.12.1995 odnosno 22.04.1996 godine.Bio sam nišandžija i stvarni zapovjednik minobacačke baterije na svim terenima kao i svaki od mojih suboraca te baterije od broja 1-44.A želiš li čuti njihova imena koja imam pred sobom dok ovo pišem jer oni su:Mladen,Žarko,Ivan,David,Damir,Boško,Kikul,Veselko,Marko,Ante,Darinko,Tomislav,Željko,Dragan,Miroslav,Marin,Bruno,Tihomir,Dinko,Mile,Zvonimir,Miljenko,Ivica,Mijo,dok se neka imena ponavljaju po nekoliko puta pa ih neću ponavljati.Svaki od tih stvarnih a ne fiktivnih branitelja je za mene ratni zapovjednik i biilo koji od njih da je podnio zahtjev za povoljnije umirovljenje po zapovjednoj dužnosti bilo bi čestiti i pošteno.Ja sm podnio taj zahtjev i ne krijem niti sam ga ikada krio.Moj predmet je na županijskom sudu u rješavanju jer je odbijen od fed.ministarstva branitelja po običaju.A najprije sam odbijen od strane ureda za obranu Š.Brijeg u čiji rad si i ti"Marko"duboko involviran jer ne priznajete stvarne branitelje i stvarne zapovjednike.Navodiš i citiraš djelove Biblije govoreći kako je Isus pozivao svoje učitelje da napuste sve i pođu za njim,pa tako pozivam i ja tebe napusti sve i pođi za nama,za mnom sutra 13.10.2016 godine na blokade kao što ću ja poči i ostaviti sutra ženu i jedino dijete sina sa smetnjama u psihomotornom razvoju.Zapitaj se jesi li ti 2011 godine kao ja napustio PU Široki Brijeg iz ubjeđenja jer tvoje srce i duša nije mogla podnijeti pomisao kako ćeš već od sutra u svom džepu nositi ćirilične dokumente kao što sam ja to učinio.Jesi li spreman žrtvovati svoju suprugu i dijete il djecu kako ja tada?Spominješ kako ja pozivam na linč a upravo suprotno.Ja pozivam na mir jer tko ljubi BOga Oca svog i sina njegovoj preljublčjenog odlazi sutra na prosvjede.A ti?Ti i takvi uznemireni potomci i sljedbenici kulta sotone i udbaša postali ste uznemireni.A znaš li zašto?Jer ću ja i ovi moji sljedbenici Krista odmah po okončanju blokada provaliti u vaše urede obrane i obznaniti javnosti što ste radil i koga ste uveli u nezaslužena prava pripadnika oružanih snaga.A gdje ti je tada mjesto"Marko"tebi i takvima kao ti što ste se ugnijzdili u prostorima pored ureda obrane u Širokom Brijegu i diljem lijepe naše iz kojih odapinjete otrovne strijelice jer ste u panici.Ali ništa vam neće pmoći.Ništa Vas neće spasiti.A vi dragi čitatelji prosudite tko je u pravu.Da li je u pravu ovaj uhljeb i lezilebović"Marko"skriveni juda kojeg pozivam da mi sve kaže u lice šta ima i ostavi svoje podatke i broj mobitelja kao što ga ja uvijek i sada ostavljam:063-423-295.A on ukoliko to ne učini nije vrijedan spomena.A biti će uskor spomenut.

Tvoj Odgovor NA MOJ KOMENTAR ništa drugo nije nego prijetnja opet prijetnja,vi ćete skidati ,objavljivati,provaljivati i neznam već što i sve je to samo ne vjerski nauk.Spominješ svoje vojnike ,Šiljeg general kaže da je HVO imao 80000 tisuća pripadnika po tebi svi bi trebali imati zapovjednu mirovinu,to je nemoguće.Netrebaš ti meni pričati o Š brijegu pa valjda ja živim ovdje.Nisi ti sam ostavio svoju obitelj kod kuće i pošao u rat,nego svi koji su pošli u rat.Ja opće nisam spominjao u svom komentaru tvoju obitelj pa tako nisi ni ti trebao spominjati svoju obitelj.Žalosno je što se pozivaš na to.Ovdje je riječ samo u tome što ta tvoja organizacija nema hrvatski ništa.Isto tražiš neke telefone da ti nešto rečem u oči ,a zaboravljaš da ti koristiš društvene mreže i pričaš,ja isto tako pročitam pa pišem svoje mišljenje to su posljedice.Kad ti to budeš meni pričati u oči dobit ćeš isti odgovor i gori ,a taj gori nije za društvene mreže.U ostalom šta tebe brige šta ko piše samo se možeš educirati na društvenim mrežama.Uostalom nagradio si me sa nekoliko loših riječi a opće neznaš kosam ,možda sam sve suprotno tvojim tvrdnjama.Pročitaj ponovo svoj odgovor meni ali pažljivo,pa se vrati na ono štosi pisao vidjet ćeš da sam u pravu.Ovaj tvoj odgovor ponovvo te vodi suprotno raju.Na kraju za tvoju iformaciju kao pravnika ,ja sam dezerter nisam bio u ratu jer nisam htio i bio sam Jugosloven,zato sam dobro platio da uđem u sustav i zapamti niti ti niti bilo ko drugi neće me izbaciti iz njega, jer vi niste sposobni za to a slab utjecaj imaju stranke alijanse,isto kad one ponovo dođu na vlast ja ću imati utjecaj na njih više nego vi.Vi niste niti sada odradili zadaću na ovim izborima a niste ni na prošlim,jer niste sposobn ,neovisno što ste se već sada počeli pripremati za iduće pod sloganom nedajte im mira.

Ma stvarno kad niste bili u ratu,bili ste dezerter i Jugosloven sta se onda javljate i napadate covjeka sto trazi svoja prava,sta je vas briga i kakvo to vi pravo imate jos reci da ste platili ulazak u sistem e nemoze se sve platiti,najvrijednije stvari nemaju cijene,tko vam to prijeti a treba vas istjerati iz tih sirokobrijeskih fotelja,kako vas nije sram,ljudi su ginuli ni krivi ni duzni a moja majka je svisla od tuge za svojim jedincem sinom,pa ovi ljudi su se jadni verali pod paljbom,svakavi da bi vi svoju g u z i c u skrili u fotelju Siroki i jos imate obraza da s e r e t e po ljudima i sto neka svatko trazi svoja prava,pa vi niste Isus Krist da sudite nekome jedino on ima tu moc i zaista mi je zao i malog mrava a ne pokojnog mog brata,zao mi je svih branitelja ni krivih ni duznih uvucenih u prokleti rat da bi vi danas sjedili u toj fotelji i sjedite nek vam dragi Bog bude na pomoci

Oni su se vratili pod paljbom,ali neki su ostali i sačuvali ono okle su se oni vratili pod paljbom.Neznam zašto se ti javljaš i djeliš nekome lekcije a istovremeno koristiš poginulog.to je čista zlouporaba.Moraš shvatiti da su sve obitelji poginulih pod punim skrbništvom naroda,i tako će biti u buduće.Ovaj traži zapovjednu mirovinu ali nije zapovjedao rangom da je može dobiti.Tražiti nešto nasilu a što ti ne pripada je grijeh.Dobro pročitaj komentare pa se javljaj nemoj letiti pred rudu.MOLIM te nemoj me ti upućivati pod božiju zaštitu TOLIKO SI IZREKLA LAŽI I MRŽNJE a istovremeno štitiš podupiratelje kriminala i izdaje kao štosu general Šiljeg.Ćane Primorac Gašpar i slični njima, užas.

Vas svatko vrijedja tko ne misli kao Vi,puni ste kontradiktornosti,procitajte dobro sta pisete,ja da koristim poginulog brata pa vi ste smijesni i zalosni,ono sto imam sve je moje i mog rada,obitelji poginulih su zasticene mozda udovice itd.a mom ocu nitko nikad nije ni sucut izjavio od HVO pa ja po vama ne smijem ni da ga pomenem,sram vas bilo,i uopce tko ste vi da odredjujete sta ce tko kazat,ima li pravo i sta ce tko trazit,mene jedino zanima pravda a nje jedino u Boga ima,hvala Bogu ne poznam vas nit ovog covjeka ali on jeste bio tu gdje je bio a sigurna sam da je i zapovjednik bio jer opce je poznato da su takozvani zapovjednici sjedili u foteljama kao i.vi dok su oni pravi bili na prvoj crti i da su samo jedan sat bili treba im dati sva prava pripostovani gospodine Marko

?i otkuda tolika mrznja u vama gdine Marko,vrata pakla spominjete i vi niste pred tim vratima vec duboko unutra se pecete i prevrcete i jos se pozivate na svete knjige,nek vas je sram naduvani naduvenko,trebalo bi jos sta reci ali Isus je ljubav i oprost pa nek vam bude na pomoci jer biti ve vam potrebna

Vojnu mirovinu i invalidninu moraju dobiti branitelji koji su u ratu ranjeni ili su nesposobni za rad zbog oboljenja stečenih uslijed ratnih djelovanja. Sa tim pravima nikakve veze nemaju vjerska uvjerenja

Sve ostalo su kriminalci koji falsificiraju ratni put i liječničku dokumentaciju.

Mir s vama.

dolje dezerteri i drpoljubi

ja vam zelim srecu i ostvarenje svih ciljeva ali tesko jako tesko bolje bi bilo trazit ukidanje svih ratnih primanja ta sve osim za obitelji poginulih i teske invalide to je moje misljenje

Vlado koliko ima ZB u Širokom i koliko ih ide na prosvjede...?

...16

Vlado, svaka čast. Veliki pozdrav od Hercegovačkog jastreba...

Bravo!

Nema jastrebova u tom kamenjaru moze biti da ima prepelica u kamenu!
Prepelice ili Propelo jesu dvije imenice!
Od propela zle sile bjeze!

Hrvatski puče, izborimo se za treći entitet, nećemo iz Sarajeva ništa dobiti jer nas smatraju manjinskim narodom. Političari trgnite se i nek se čuje glas.

treci je obecao covic i zato ste mu dali mandat ako je lagao zna se sta se radi s takvima

Poručio bi svim markanim i markicama!
Prije nego se počnete gađati Evanđeljem bar u istoj rečenici ne pokušajte
sami sebe.
Evanđelje je dvosjekli mač. U i što vrijeme kaže " nisam došao donijeti mir nego mač",drugi tren kaže " ko se mača laća od mača gine" , isto tako uze bič i sve istra iz hrama te reče "od kuće moga oca pravite kuću razbojničku"
Te ko smo i ko ste vi da sudite?
Ko ima takve argumente da žrtvu branitelja dovede u pitanje?
Sami legitimitet branitelja kao takvog sve poništava,objede i laži izrečene
protiv istog!
Istini za volju danas je to dovedeno u pitanje zbog laži,prevara,nepotizma,
koristoljublja,stanja države,korupcije i mnogo čega drugog.
Zar da šutimo na sve što nam čine,hoćemo li sve pustit neka ide kako
(ne)ide do sada?
Glavu gore ko i prije nemože nam biti gore!
Pzz.braniteljim ma gdje bili.

Treći ili ne treći sve bi to bilo dobro ali ovi sadašnji političari HDZ-eovi bacaju nam samo prašinu u oči. Oni se bore svi za sebe to jest da ostnu na vlasti. Tako je u sva tri NARODA. mNarod lako podlegne euforiji, pričekajmo još malo kada počme predizborna kampanja Biće: ugrožavaju , otimaju, hoće,......Jeste li vidjeli kako to Miloradče radi kako se izbori dobivaju. A šta sada...ništa ko i do sada. Moj narode progledaj jednom, Hrvatska je progledala. Vidimo li kako to rada Petrov i Plenković, nema ustaša ni četnika ...ljudi nemaju kriminalnu prošlost a istinito žele pokrenuti nabolje... Sjetite se Karamarka... Prema tome dok sami ne napravimo pritisak na političare ništa se pozitivno neće moći dogoditi

hadeze ja sam sebi svrha ništa nije neće napravit osim uhljebit svoje ljude to je obećanje ludom radovanje gore je 20 puta nego za druga tita užas

Kad se rijesite tih vashih politicara i kad ih znadnete prepoznati inflitirani su i kroz vjeru i mediju i kad su svjesni i nesvjesni neki stvari rade po zadatku kako im drugi nalazu nekih stavari su svjesni a nekih nesvjesni u sva 3 slucaja rade isto i to na stetu tog jadnog naroda a svakog tko im zasmeta
proglasavaju ludim tako sotona djeluje unutar crkve i politike i medijske propagande!

Primite lijepe pozdrave od nas koje oni proglashavaju ludim a mi smo tu da pobjredimo sve te mudre jer aron je zrtvovao jarca kao zrtvu prikaznicu a znade se tko prestavlja jarca..jeli jarac vami bog.A mojsije je ima stap od zmije jeli vama zmija bog.
Pastir svoje stado cuva a u janjetu ima koliko spirita.
Govore vam o golubici nevinoj a i to vam sve pishe dolaziti ce medju vas kko nevine golubice samo da vas prevare..jeli vama golubica bog..pisano je dolaziti ce ko vukovi a jeli vama vuk bog..pisano je da je Krist umrao na krizu da pobjedi sotoni ..jeli vi vjerujete u njega!
Ucite se prepoznavati i promjene zakona i vrimena i pitajte se jesu li svi zakoni moralni i jesu li na shtetu vasheg naroda.
Receno vam je da se pazite svega i svacega i da zidovi po kuchama i ustanovama imaju ushi e kad bi se mene pitalo ja bi skinula oni izvezeni grb koji je resast i ima prema dvi linije uzice a koji je u vashoj ustanovi jer iz zida jer iz mire svi vragovi vire i slusaju!

re re re mala moja re re re aj u poljara i glavara sve su cure lijepe aj aj aj re re re re
no poljari su bili ljudi koji su cuvali od lopova da im se nebi pokrali plodovi ili urodi
a skericro ili plashilo je sluzilo u zitu da se poplashe ''ptice grabljivice''

Jednoga dana cuvali smo 6 ovcica sa svojim prijateljicama koji su imali mnogo ovaca te tako zapade mene red da podjem sa njima na malo udaljeniju proshirnu ledinu ili economiju da se dobro napasu, no kad smo se vracali svojim kuchama mi smo smo zakasnili i vec je poceo biti mracak.Kad smo dosli na domak nasheg malog mjesta u blizini malog groblja malo prije kod ogradice moga djeda postojao je jedan mali puteljak koji je djelio ogradice jedne od drugih. tu na samom izlazu na glavni put kud smo se mi kretali na jednoj stijeni ajme meni stade neshto veliko i ogromno.Visoko vishe od dva metra ima glavu ko u kobile ruke i prsi ko u covjeka a veliku straznjicu ko u konja a noge jedna je ljudska a druga je od konja.
Stadoshe nashe ovce a preplaseni moji prijatelji potrcashe unatrag od straha.
Samo ne ja. ja ostadoh gdje jesam, najedan put sve te ovcice se okupishe u krug u vrlo tijesno oko mene u ruci smo imali jedan mali stapichak grlo mi se steglo pozelih progovoriti Isuse i marijo
i to mi ostade da odzvonjava u glavi, tjelo se toliko frizovalo nemogu da progovorim najedan put kako u mojim mislima isuse i marijo bijashe i osta tijelo poce da se oslobadnja toplina prodje kroz mene i moja se ruka sama podize sa stapichem, poce ja u ime oca i sina i duha svetoga 3x
a ta se spodoba drcni pogleda u mene jednom pa drugi put pa trechi te dade se u bijeg pretrca preko puta i ode, nikad prije nismo vidjeli takvog pana..e stani i pani meni bash lijepo bijashe to spoznanje kako od boga tako i od srca moga da me neshto cuva stiti i brani.
Tko je okupio moje ovce koja sila oko mene i kako me toplina spopala i tko me ohrabri i tko podize moj stapichak te izusti kroz mene 3x puta i oca i sina i duha svetoga!
Hvala ti moj Boze.
Pitaj Boga hoche li itko zaviriti u nashoj vladi ono vezivo na zidu i viditi sta ima ispod!

Tko vidi necastivog znaci i on u kolu sa njim igra,ja mislim da ste vi na ledjima tog jarca i otisli tamo pa sad nastojite da ga vratite nama e nemoze tako,drzte ga dobro za bradu da vam ne utekne,u ime Isusovo

strijelac
Tebi isto pishe u istoj knjizi tko sto nadoda toj svetoj knjizi da ce mu se nadodati sva proklestva pa izvoli i vidi da se i sotonisti sluze tom knjigom pa cesh pronachi recenicu po recenicu i pod kojim brojem se sotonisti sluze.Biti proklet to je vrlo teska stvar.
Treba da znadesh da je Krist uzeo proklestvo na kriz i tako pobjedio smrt i sotonu!
Sta sotonistim neodgovara i njihovim poslushnicima i diplomama da se nikad za njih nesazna i zato oni svakog proglashavaju ludim tko im se suprostavi.
Zato ti u toj knjizi pishe sto je Krist rekao sto su cinili i cine vama ucinili su i meni a onaj tko vjeruje u mene moj je jer Krist je pobjedio na krizu sotonu i smrt i svako proklestvo!

moli boga piseti u knjizi brojeva
Vjecni Oce zasuchi svoj sveti mach i brani me!
Nije losha ni krshtena voda blagoslovljena sol i svijecha pa i tamjan.
Ponavljaj sto vishe puta sa bilo kojom molitvom i to ti je protiv svih onih koji govore crne prokletnicke mise pa ako ima takovih svecenika onda je i protiv njih!
Katehete ili vjeronauk jest vrlo poucna stvar za djecu neznam dali vas uche vashi svecenici ili su neshto izustili ili propustili kako koji i zashto bilo uceno ili kako koji i zashto nije bilo uceno!

Svi vi koji vjerujete u kriz Kristov molite ga jer je pisano
uzdugnut cu vas tamo gdje sam ja..
oni koji su osjetili taj kriz
znaju kako izgleda
ruke noge tijelo sve sa njime na krizu=umiresh=sa desne strane bijelo svijetlo i zivot u njemu
nezaboravi sto pishe
Ja sam u tebi i ti si u meni skupa sa tobom razapet..jer Krist je umrao na krizu i uskrnuo po tom uskrsnuchu darovao zivot!
Blago onima koji su razapeti sa njime zivjeti che i ako tijelo umrije on ce zivjeti u vama i vasha je dusha spashena.
Toliko o spoznaji i vjeri!
Blago onomu tko slusha rijechi Boga zivoga + Boga istinitoga+ i Boga Jakoga+!

eto tim koji su u broj zavezani
see vidi i citaj sta znachi biti vjernik boziji ni pratri ti neche sve rechi ili uciti jer i njih ima upucenim za svojim poslom kako koji mili moji po zadatku ili su upali u zamke ili sluze nekom a oni znaju kome..
pa kad vidite i one svoje najmilije i najdraze kroz sto prolaze i kako vam se sve deshava i u vlastitoj obitelji onda olako prostudirajte da te sile dijeluju i kroz crkvu i politiku i na ulici i u prijateljstvu i u sluzbi i na bilo kojem kraju svijeta.
Sve su to cinili meni i mojoj obitelji i mojim najdrazima i najmilijima.
Imali pravde, pravda je umrla na krizu i trazi tu pravo i moli se tom na krizu Isusu Kristu jer ti je pisano
koliko ti imash gospodara mastera lordova i bogova
koji je tvoj
po kome si spasen i kako
za nekoga je kriz jedno veliko nishta
a za nekog spas
zato ako vas zovu ludjakom
nebrini
bog sve vidi
bog sve cuje
bog sve znade
i na sve pozi
nepozeli nikom
jer ce im se vratiti
rijec i istina da bi bila
A rijec je kod Boga uvijek ziva jer on je Bog + zivih!

hvala na vashim zeljama moze biti da je necastivi sa vama pa ga saljete opet
necastivi bijezi od kriza
u ime oca i sina i duha svetoga
a;me;n

Sjetite se Kralja Tomislave i Sabora!
Mogu li borci branitelji koji su branili svoju zemlju sjediti u saboru!
Oni koji pozivlju da Hrvatski branitelji koji su branili svoju zemlju nemaju mjesta u Saboru i koji ih prozivlju zlocincima nemogu biti u njemu ka ni sudci koji im presudjuju.

Zapitajte se jesu li ti zasluzili!
U bilo kojoj zemlji svijeta njihovi se branitelji neosudjuju niti ih itko izrucuje!

Dakle u saboru i vladi sjede neprijatelji Hrvata koji je nikad nisu zelili ili su poslani da je unishte!
by

Sjetite se Isusa Krista i citaj Gospin plac!
Tko je Isusu Kristu zadivao cavle na Kriz!
Pa znade se!
Moze biti da Muje kuje konja po mjesecu pa zadiva cavle!
A ko su grobar koji zeli da zadije zadnje cavle u lijes!
Pitaj Plenkovicha i Petrova!
Tko voli da im misu narod placa za pogreb!
I tko voli pogrebno poduzeche!
I kako se ono zove i od koga sve to dolazi!
Molim lijepo objasni zar ti nemaju svoju proslost a po zadatku kad ga zavrshe moze biti da ce i oni imati svoju proslost!Jer vida ili Vid slave Gospu Snjeznu!
A oni koji su iz tog ili od tog kraja znade se ciji je to tajni zadatak.
E pa evandjelje po Luki cuj da love neke ljude a koga kude pa branitelje a sto im branitelji smetaju stari komunisticki zanat jakova blazevichi!
Molim lijepo drugarice Vide sta si ti seko tako pila pa stalno govorish i napadash i optuzivash.
Ali Vida je prije rekla sama prid svim zenama u selu Hochu nek se govori kad je na meni ime da sam pi;jan;a neka je i na drugima osuda.Eto vidish more biti da su im majke iz JNA ko ce znati pasi laju a karavane prolaze tako je to kod starog cige Abrama!
Molim lijepo nesjedaj na konja jer se konjim veze brnjica kada da se vidi zubi koliko su ti konji stari..suvishe mladi i zeleni su ti konji ma nemoj to ce oni din;osa ;ure
a tko zeli biti kralj na brzake za jednu uru molim lijepo objasni!
Treba toj djechici koja su se obula u velike cipele jedna ova a druga ona tko u pana koji stalno viche dobar dan a i ti je iz okolice vida. manemoj
Hvaljen Isus i Marija tako pozdravlja 95% katolika Hrvata pa neka se znade.
A; me ;N

cavli i djavli na djelu

Hoche li im pomoch onaj koji pece kestene ili more biti da misli da su vjeverice kune!
Aj aj aj tko se to sa kime spaj;ta cio.
da da taj ce most na ciovo
A ja ti kazem muslimani daju cemljiju dalmatinci sto;krlu a Hercegovci sto;lac!
Lac kako kome mili To;me!
Sve ce te ih poznati i pronachi i opis su im savjetnici.
Jesu li se te stare partijske linije popravile ali upamti dite moje da vuk nemjenja cud nego dlaku!
I dlaka znade odpadati sa glave cuvajte se celavosti u ime Gospine zalosti!
A ovi sto vam se mazhu po vratu ti vam se rugaju jer to je znak srama vratovi im crveni tko u golog purana!
A tko prodaje purana za fazana lovci.
A tko nosi lovacku kapu i daje im signale pa znade se!
Gospa nenosi sesira niti kape!

Čuj stari-privatizirao si portal!Najbolje ,napiši neku knjigu! Imaš ti talenta! Nek ovdje ,obični puk,ostavi pokoji komentar!Marušiću svaka čast!

Vojnu mirovinu i invalidninu moraju dobiti branitelji koji su u ratu ranjeni ili su nesposobni za rad zbog oboljenja stečenih uslijed ratnih djelovanja.
Sa tim pravima nikakve veze nemaju vjerska uvjerenja.
Ovo više liči na "partizanske penzije".

Sve ostalo su kriminalci koji falsificiraju ratni put i liječničku dokumentaciju.

Mir s vama.

štasu sada ovi štosu primali invalidnost deset godina pa sada je izgubili jesuli i oni zaboravljeni

Gospodin je pastir moj - borba za pogaženo dostojanstvo!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari