Pod istragom ministrica Mikulić, Davor Medić i ostali zbog nezakonitih zapošljavanja

ljubuski.info

Pri završetku je krim istraga protiv ministrice Ružice Mikulić, Davora Medića, ravnatelja Osnovne škole Marka Marulića, Ljilje Herceg predsjednice, te ostalih članova školskog odbora, inspektorice Nade Đerek i pravnika Danijela Mucića.

Isti se sumnjiče da su počinili niz kaznenih djela prilikom zapošljavanja nastavnika ne poštujući zakonske propise čime su vršili diskriminaciju prilikom zapošljavanja.

Inspektori MUP-a ZHŽ su od osumnjičenih uzeli iskaze i dokumentaciju iz koje je vidljiva diskriminacija i nepoštivanje zakonskih propisa županije.

Što će biti s narednim natječajima?

U kolovozu će biti objavljen veliki broj natječaja za nastavnike i profesore. Ravnatelji, poput Davora Medića, su na zahtjev politike ili samostalno do sada kršili propise neodgovarajući za nezakonite radnje. Kandidati, smatrajući da su nemoćni doći do pravde, nisu poduzimali upravne postupke, pa su javni izljevi moći, poput Davora Medića postali sasvim normalni poseljačenoj vlasti i svekolikoj javnosti u Ljubuškom. Hoće li paziti narednih dana ostaje za vidjeti.

Na Tužiteljstvo ZHŽ se posljednjih tjedana vrši intenzivan pritisak, međutim kako se saznaje izuzeta je dodatna dokumentacija, koja je nadopunila onu iz konkretnog postupka.

Ovaj kaos pri zapošljavanju ministrica Mikulić je podržavala nezakonitim postupanjem, a niti pravnici nikada nisu reagirali. Tako je Davor Medić, sa specijalnom diplomom «skake» ocjenjivao iskustvo inženjera, fizičara i matematičara. Tako je to u svijetu izokrenutih vrijednosti, gdje je društvena razina postavljena na potrebu korupcije i kriminala za vlastiti ili interes malene skupine ljudi. 

Glas naroda

I opet će natječaji proći i pravda neće doći. Dok ne bude pravilnika neće biti niti zakonitog zapošljavanja.

Ja mislim da se oni čude,zar se to nesmi radit

Gospođa Mikulić po danu ministrica a na večer krojačica gdje to ima

...pa šta je loše,ako neko i radi? Nisi mi kate jasna....Što i ti ne šiješ,pleteš...?

da je netko godinama tražio zle osobe i da ih sastavi na jedno mjesto na jednom poslu ne bi moga veće zlo naći.

Eto šta na ovo reć; Hrvati smo, katolici smo, ali džabe nam sve , tuga smo, neznamo šta je moral, poštenje, što veći muljator to imaš veći ugled, samo me Načelnik čudi kako on to dozvoljava?

Davor je osoba koja moze sve a polu pismen čovjek...sta bi da ima nesto od skole..

kuva bi puru

Još ako u zakon o školstvu stave da se svi članovi školskih odbora iz nastavničkih, roditeljskih vijeća i osnivača biraju po natječaju kojem je jedini kriterij poslušnost i podobnost to bi bilo političko ubijanje školstva.
A nije možda to nemoguće.

Ova naša Županija -ŽZH je najveće zlo što postoji na balkanu.. Samo ŽZH je "zakonom" ukinula pravilnik o zapošljavanju tako da je ostavila ovlasti ravnateljima i školskim odborima da oni "odokativno" ocijene kandidate koji "zadovoljavaju" uvjete za radni odnos u školama.. Eto šta reći više nego pravac Njemačka jer ovde sreće nema.. Od ovog ravnatelja Medića je cijela obitelj lijepo uhljebljena tako da on ne zna kako se danas živi od rada..

Što radi glavni prosvjetni inspektor . Sve nadzore najčešće obavlja inspektorica. Na nju se žaliti kome, ministrici ili nikome ne može. Pravilnika nema onda je jedino pravili koliko se kome sviđaš i ko te podupire okolo. Napravite pravilnik na intervjuima se rade mućke najveće.

Odokativni pravilnik koji traži da su "nečiji" igrač je najbolji. Kad će u srednjoj školi direktori biti učiteljice razredne nastave jer u osnovnim mogu biti marksisti, eto odokativnog primjera. Wd ravnatelji nemaju ni 5 godina staža a metnu ih i drže po nekoliko sezona.....

Istraga može pokazati da su sve radili po zakonu, ravnatelj daje prijedlog, školski odbor potvrđuje. Samo se treba staviti u položaj onih koji strpljivo podnose nepravdu i preskakanje u primanju, zatvorili su se u uskolokalne okvire. Ako nije iz mjesta kojem treba radit onda se ...

Jel ovo Ljilja zena od veterinara Hercega nemogu vjerovat kako pojedinci postanu zli i kako udu u kriminil bas uzasno sta kod nas rade pojedinci

Učitelji razredne uvijek su imali normu razred. Nada je izjavila da drugi predmerni učitelji odrađuju njihove poslove i da rade manji broj sati. Bože žalosti od nepoznavanja stvari

Gost 12. kolovoza 2016 - 10:19
Eto šta na ovo reć; Hrvati smo, katolici smo, ali džabe nam sve , tuga smo, neznamo šta je moral, poštenje, što veći muljator to imaš veći ugled, samo me Načelnik čudi kako on to dozvoljava?

Haahahahah dobra Matane,dobra čuli čudiš se kako to ober-muljator dozvoljava muljanje muljatorima kojima je šef, bogme dobra ti ova.

Ma ništa kakva istraga, ova mafija sve drži crkvu,školstvo,policiju i kad dođe na sud sve ostane tu u ladicu ubace i tako uvijek, jedini sud je što će im Bog suditi tj. prokleto je to sve ...

Ma ovi su ništa, šta su radili Čamber, Ćane Primorac i Jozo Pivac dok su vladali županijom, šta onda s njima,

Ha Ha Jozu Pivca su smijeni li Čamber i Čane.

Camber je pojam za druge ministre
Jozo Plivač je HDZ kriminalcima koji je bio komunista s njime ste rušili Radionicu Nizica

Možež crknuti i pući od zavisti i ljubomore ali osta zapisano za vike vikova za čijeg mandata se otvori nova strukovna škola. A valja ti Pivac kad si ono uzmala p...............?

Obrazovanje, znanost, kulturu i šport treba voditi osoba s vizijom za sve navedeno,. Kako vrijeme odmiče postaje očitije da se govori "kleti" prošli bio je bolji od sadašnjeg, a nada krene sa svakim izborom. Nada zadnja umire.

Nada Derek osoba upitnog morala,kako je uposlla svoju cerku to bi tek trebalo istrazit.Njoj pripada sva krivnja u anarhiji skolskog sustava,kod nje vrijdi ti meni ja tebi! Za uslugu istoj moze se sve,bit delikvent,zlostavljac sustav njen te štiti!

Vidjecemo sąd ovaj natjecaj ako ponovno budu primljene uciteljice s politickim vezama a preskoce se one na birou cijeli slucaj ce se proslijediti federalnom inspektoratu, jer ovakva nepravda se vise ne moze podnositi. Naravno vec se spekulira o imenima a Medic samo mora slusati one koji i njega drze!!! Treba pod hitno smijeniti sve ravnatelje skola u cijeloj zupaniji jer ne postuju natjecajne procedure!

Nekima bi bilo bolje da su kuhari, mostovci će jednom doći i kod nas ;-)

Kad neko smatra da je županija njegovo vlasništvo i da se zapošljava ko u privatnoj firmi šta drugo očekivat. Školstvo stagnira, dok se plate svi dugovi apoteka, neizmireni doprinosi i ostale manifestacije i kapije ostane malo, a i to je za neke puno. Treba ukunuti županiju i osnovati nešto gdje neće svoj svoga zezati, gdje neće biti nepravde, strpimo se do Sudišta.

Koji mozak davorin seljo

@portal. I sta je sa istragom?

Što bi sa kaznenim progonom?

T.B prnuo u šišu

Pod istragom ministrica Mikulić, Davor Medić i ostali zbog nezakonitih zapošljavanja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari