Zoran Galić trebao biti uhićen, nakon dojave pobjegao u Hrvatsku!?

ljubuski.info

Po nalogu Tužiteljstva BiH u ponedjeljak, 8. srpnja lišeni su slobode pomoćnik zapovjednika Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago, zbog kaznenih djela organizirani kriminal, nedopušten promet trošarinskih proizvoda, zloporaba položaja ili ovlasti i drugih kaznenih djela.

Navedenu istragu Tužiteljstvo BiH provodi sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske, dok je u realizaciju aktivnosti lišenja slobode uključena Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA.

Istragom je, pored drugih osoba, obuhvaćen i zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić, zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela: primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u razdoblju dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

"Osumnjičeni Galić je, nakon dobivenih informacija, jučer u popodnevnim satima nezakonito prešao granicu BiH i pobjegao u Hrvatsku gdje se i sada nalazi", ističu iz Tužiteljstva.

Također, postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznata osoba iz navedenih institucija koje su uključene u istragu, osumnjičenom Zoranu Galiću dostavila informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo kazneno djelo povreda tajnosti postupka, te će Tužiteljstvo BiH, s domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, sprovesti istragu kako bi identificiralo i u skladu sa zakonom procesuiralo navedenu osobu.

Istraga u ovom predmetu korupcije visoke razine se nastavlja dalje, a provodi se uz izravnu podršku EUROPOL-a, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Glas naroda

Barem je u Ljubuškom sve čisto, u MUP pogotovo

Možda ona šlepa u milicije nije

Kad ce lebo iz posusja doc na red

Ovaj čovjek nije ništa bolji ni gori od visokopozicioniranih adzovaca ala Bevanda Džakula Miličević Čolak ... ti ljudi 92 nisu imali tisuću maraka

Mi kao društvo smo zarobljeni od ovakvih ljudi, svi su oni manje vise isti, ista je matrica funkcioniranja, pitanje je samo koliko je tko vidljiv. Rijetki nasi u Sarajevu rade za javni interes, rijetki. A nas problem Hrvata je što mi kao preziremo Sarajevo i te funkcije koje naši obnašaju, što ovi naravno itekako koriste. Pogledajte samo tko je od Hrvata u Sarajevu, iz " čiji su kuća" i sve će vam biti jasno. To nije njihova, već naša greška. Napravili smo od njih gospodu, a da toga nismo ni svjesni. Gospodo u Sarajevu se kroji politika ne u Hercegovini niti Srednjoj Bosni itd.. Što prije to shvatimo prije ćemo početi voditi računa koga šaljemo u Sarajevo. Galić je samo jedan od mnogih, nesposobnih, korumpiranih, bahatih Hercegovaca na funkciju u Sarajevu.

e zorane metniše ti ga isti koji su te doveli na poziciju , stavit će sada drugog jer ta pozicija po sadašnjem rasporedu opet pripada hrvatima , pitanje je samo do kada im pašeš na poziciji i ode , bilo bi ti bolje da si se sam smjenio ili da si kojeg hdz-ovca uhitio pa da imaš nešto za držat se , ovako ćao sad bježi od istih što su te i postavili na sve te pozicije , nije ti ovo uradio ni srbin ni bošnjak , nego tvoji rvati , e bleso sad biži i gonjaj se po sudovima idućih 10-15 godina

Nek promini identitet u Crni Bik.

Ispljunula ga jadeze partija.

Zoran Galić nije budala, niti je nesposoban. Ljuljaju ga jer vrijedi, da ne vrijedi sigurno ne bi ga ovako napadali. Sami članak na ovom portalu donio je bezbroj komentara, daleko najviše, zato što upravo on vrijedi. Dok je bio načelnik u posušju svaki policajac je vrijedio pedeset puta više nego što sad vrijedi. Kao neškolovan čovjek dosegao je sami vrh policije u državi. Oni koji su školovani od njega mogu samo sanjati gdje je on stigao. Sadašnji funkcioneri MUP-a još bi bili pozornici da nije njega, to se sve zna. Vode neku istragu na temelju neke aplikacije, ajde bježi tamo, to nisu dokazi, to su indicije, a ne dokazi. Teško se nešto dokaže s dokazima a kamo li s indicijama. Moj Zoki, drž se ti, psi nek laju, a ja znam da ćeš se ti opet vinuti tamo gdje ti jest mjesto. Bog ti dao zdravlja i nek te blogoslovii, a dao ti je već snagu da izdržiš, izdržao si i težr.

Taki ti je bio i bivši ministar, dobar , vridan pomaga ljudims di je god moga i sad???

A tebi kao nije

Nedaj se prijatelju neznaju šta čine. BvB

Hvalite me usta moja.

Sto pobježe ako je tako vrijedan u ok covjek..sto se nije..predao..cega se boji ako je u pravu?eeee..radit svasta a nadati se dobru...nemoze.

U tome i je problem što je neškolovan došao u sami vrh policije.Sve mu lažno lažna škola lažni činovi lažni moral .De pokri se ušima i ne piši više.

Dobro ga poznamo, znam da vam je rečeno da uljepšavate sliku i priliku istoga, i tu i jest problem. Iskrivljene vrihednosti u našem društvu. Vjera, nacija, domoljublje, jako se isticalo u ovom slučaju, a šta je u pozadini? Kakva je slika poslana javnosti? Drugi čovjek SIPE bježi preko granice, one iste s kojom je upravljao dva mandata!. I naša javnost to odmah počme vagati, ( dobar čovik, svima pomoga...), Mantra hercegovačka, zastranilo društvo, više nemogu raspoznati što je ispravno što ne. Skrenuli smo dobro, tribalo bi se vraćati pomalo.

rejtalni alpinista, uuvuče mu se do krajnika

Istina nije kriv dok mu se ne dokaže, i nije istina da se netko može lišiti slobode na temelju osnova sumnje već osnovane sumnje a tako je s indicijama ako ih dovoljno ima onda se ide u ozbiljniji postupak tj za početak lišavanje slobode ili po našem starom srbokomunističkom izražaju "Hapšenje"A u ovakvim slučajevima di su zakazali organi tjeranja a bilo ih je dosta pogotovo u zadnje vrime i oni trebaju kazneno odgovarati zbig tog!...

Nije trebao bjezati samo uzet Muselimovica i Nadu te nastaviti sa svijim radom,njegovi ga utopili sad otkaz i cirkus Dolkići i problemi,,,nije dobro

Dosta si tuđe dice bez kruva ostavio bois se prijaviti tužiteljstvo jadan ti si ako odeš u pritvor progutati će te zatvorenici [ * neprimjereno * ]a 56 soba u istražnom u mostaru

Ubit će te zatvorenici u mostaru soba 56 u istražnom te čeka dosta si tuđe dice bez kruva ostavio

Pozdrav od slobodan vaskovic

Pozdrav

Iza rata zoki je stvorio policijski upravu posusju bio tutice i busice ko valove za to mu svaka čast jedino nije risio ko ubi veta za to što je bio tutice i busice svaka mu cast

Bušiće ???

Eto jos ubrzo Galicevih jataka Posusaka

Zoran Galić trebao biti uhićen, nakon dojave pobjegao u Hrvatsku!?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari