Uhićeni Slaven Zeljko i Hermedin Zornić

ljubuski.info

"Po nalogu Tužiteljstva, KS, a po okončanju pretresa u gospodarskom društvu Operator - Terminali FBiH, pripadnici FUP-a slobode su lišili Hermedina Zornića i Slavena Zeljku zbog kaznenih djela zloupotreba položaja ili ovlasti i povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju. Nakon kriminalističke obrade u FUP-u osumnjičeni će biti predani u nadležnost Tužiteljstva KS", priopćeno je iz Tužiteljstva KS.

Kako su naveli, oni se sumnjiče da su tijekom 2022. godine nezakonito zaposlili najmanje 15 osoba u gospodarsko društvo Operator - Terminali FBiH bez raspisivanja natječaja.

Većina bez uvjeta za posao

"Većina uposlenih nisu ispunjavali uvjete za radna mjesta na koja su raspoređeni", istaknuli su.

Ranije su revizori u svojem izvješću upozorili na nezakonita zapošljavanja kao i nezakonitosti pri javnim nabavkama.

Gospodarsko društvo Operator - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, raniji naziv "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo, je osnovano Odlukom Vlade Federacije BiH 2003. godine sa osnovnom namjenom skladištenja nafte i naftnih derivata. U 100% su vlasništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je navedeno u revizorskom izvješću, tijekom 2022. godine društvo je izvršilo prijem 15 novih zaposlenika, dok je u istom razdoblju s 12 zaposlenika prekinut radni odnos (tri sporazumni raskid, tri zbog odlaska u mirovinu, tri zbog isteka ugovora o radu, jedan kao neplaćeno odsustvo, jedan na osobni zahtjev i jedan zbog smrti radnika).

Revizori i stranke

"Prijem u radni odnos na određeno vrijeme nije vršen u skladu sa Zakonom o radu, koji nalaže obvezno provođenje procedure javnog oglašavanja u javnim poduzećima čiji je osnivač Federacija, kanton ili općina, već su primjenjivana izuzeća shodno Uredbi o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u FBiH", navodi se u izvješću.

Zeljko je bio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar i dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Hercegovačko-neretvanske županije kao i član Predsjedništva HDZ-a BiH.

Na Općim izborima 2022. godine, Zeljko je bio nositelj liste HDZ-a za županijsku Skupštinu.

Zornić je dugo godina bio član SDA, a 2014. godine se našao na listi ove stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo. Za v.d predsjednika uprave Operatora- Terminali imenovan je još 2014. godine, nakon toga je imenovan i za predsjednika.

U travnju je Vlada Federacije BiH ponovno Zornića i Zeljku imenovala za vršitelje dužnosti predsjednika i člana Upravnog odbora.

Glas naroda

Osudit na 100 godina nedat im pobjec europol i po bracu ševo

Ovaj izgleda kao sjemeništarac, a uhapšen zbog kriminala, čudna jada od Mostara grada....

Šta su ti terminali

One ogromne zahrđale bačve što samo zjape prazne.

Sjecam se ovog tipa jos iz studentskih dana, pun sebe, bahat, obitelj Hdzovce. I tako nekoliko godina poslje ja zavrsih u SR Njemackoj kao i mnoge nase kolege, a Slaven i njemu slicni uz politiku rapidno ubrzali, bez bilo kakva iskustva postavljeni na pozicije koje sa strucne a i moralne strane nebi nikako smijeli voditi. Ali evo 12 godina poslje, jedan od nas zavrsi uhicenjem zbog svoga „rada“ i zalaganja a jednom od nas su njemci (jedan veliki koncern) povjerili rukovodece mjesto koje vec godinama uspjesno obavlja.
Ipak se isplati posteno radit.

Rukovodeće mjesto...vožnja smećare hahaha

Ako ti tako kazes :)

Uhićeni Slaven Zeljko i Hermedin Zornić
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari