Milanović u Tomislavgradu: Hrvati u BiH su zaslužili da se poštuju njihova prava

ljubuski.info

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u subotu u Tomislavgradu kako se iz Hrvatska ''ne trabunja o hrvatskome svijetu'' i podjeli Bosne i Hercegovine, i najavio da će se Zagreb nastaviti zauzimati za ravnopravnost sunarodnjaka i prestanak njihova preglasavanja.

''Mi ne trabunjamo ni o kakvom o hrvatskom svijetu kojega se netko treba bojati. Ne trabunjamo o ruskom i srpskom svijetu, ne kolčimo, ne postavljamo međe i granice'', rekao je Milanović, koji je sudjelovao na 32. obljetnici utemeljenja brigade kralja Tomislava Hrvatskoga vijeća obrane.

Nije lijepo slušati

''Bez Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane danas ne bi bilo slobodne BiH koju poštujemo, za kojom ne posežemo, ali u kojoj za Hrvate tražimo jednaka prava kakva su propisana u Daytonskom sporazumu koji se ne poštiva. Hrvati u BiH su zaslužili da se poštuju njihova prava'', istaknuo je.

Ocijenio je štetnim što se iz bošnjačke javnosti u BiH Hrvatsku naziva agresorom, te ponovio kako su Hrvatska vojska i Hrvatsko vijeće obrane najzaslužnije što je Bosna i Hercegovina država u današnjim granicama.

''Nije lijepo slušati svaki drugi dan o nekom udruženom zločinačkom pothvatu ili o tome da je hrvatska vojska bila okupatorska'', rekao je Milanović.
Komšić

Izrazio je očekivanje da će se prestati s preglasavanjem Hrvata od brojnijih Bošnjaka u Bosni i Hercegovini kao što je to slučaj s nametanjem Željka Komšića za hrvatskog člana držanog vrha te zemlje.

''Vjerujem da će vrlo brzo Hrvatska biti u stanju pomoći Hrvatima da izmjenama Izbornog zakona dobiju svoja prava. To je simbolička stvar i važna je. Sada je vrijeme da se to bez straha kaže'', dodao je.

Najavio je kako će se zauzimati da pripadnici Hrvatskoga vijeća obrane u Republici Hrvatskoj ostvare jednaka prava kao i pripadnici Hrvatske vojske ističući da suborci iz BiH nisu zadovoljni svojim statusom.

''To je nešto što će Hrvatska država morati preuzeti na sebe'', rekao je Milanović.

Odlikovanje Brigadi

Na središnjem gradskom trgu prije obraćanja hrvatski predsjednik s izaslanstvom položio je vijenac i zapalio svijeće za poginule hrvatske branitelje u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski predsjednik prošle godine je odlikovao Brigadu kralja Tomislava odličjem Nikole Šubića Zrinskog. Njezini pripadnici sudjelovali su u nizu vojnih operacija, uključujući i oslobodilačke operacije koje su prethodile Oluji i nakon nje koje su dovele do oslobađanja Hrvatske, okončanja rata u BiH i potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Bljesak.info

Glas naroda

Oooo veliki državniče , jake ti ove prekogranične posjete, Tomislavgrad, Orašje, Ljubuški. Ništa Pariz, Brisel, Berlin, tako je i Tuđman radio, pa doveo Hrvatsku u izolaciju..

Ljubuški HDZ ga je primio i pili kavu sa njim u centru Ljubuškog.Široki Brijeg ignorioa posjetu iako im je odlikovao najbolju postrojbu.Ipak je Ljubuški napredniji u politii od Širokog.

Primio ga Ljubuški, kao da ga je primio London, hahahahahah, žalosti do kosti

Baš ga je Ljubuški primio. Primit će ga i Široki. Primaju ga od 1993

Primaju ga bez vazelina

Imaš mokre snove. A to što Millanović posjećuje Hrvate u BiH, kad je igdje došla ona trkaća kokoš Kolinda? Osim na udbaško silo u Veljake. Sidi jadan ne bio.

Nigdje na svijetu Hrvati bolje ne žive od adzovaca u BiH a Željko Komšic im je potreba

Kome ste vi interesantni 30 posto ljudi izlazi na izbore

Manjina handri većinu koja ne izlazi. Izlaze oni koji žive od stranke na vlasti na razne načine i moraju se odazvati kad ih feudalac pozove u boj za opstanak.

Oce sad ovi invalidi Hvo u Hr dobit pozizivna rjesenja i penzije

Dezerteri i jugonostalgicari su se ujedinili. Nema vise juge, patite

Pate jedino oni koji nisu opljačkali i još pljačkaju ovo što je ostalo od toliko omražene juge i tamnice naroda

Točno

svaka priča mu je uzaludna neće dobiti glasove iz BIH

Kakav će biti duel u kampanji za predsjednika, Milanović VS Selakuša Rasturić, ala brale šuplja priča za popiz...i. Prije su govorili ne može majka roditi šta vojska ne može obući, a danas važi ne može majka roditi štsa ne može biti predsjednik RH

Još jedan u nizu klaunova ...

Kad se sjetim Kolinde.. I onog što ceker nosa..

U onom cekeru je nosa štampani potvrdu da obožava Rvacku…

CEKERONOŠA je primjer pravog domoljuba

Bla

Izbori

Toliko nas vole da na šentilju od crvenog grma je bilo lakše i stresnije za vrime juge uć u jugu

Nismo se borili za Rvacku da nam bude Šentilj.

Rat je dogovoren, borili smo se za njihove milione i milijarde, tj naše dojučerašnje milijarde društvene imovine koju su prelili u svoje džepove i uknjižili na sebe i svoje maskote.

Dok smo mi bili na braniku domovine oni su bili na lafeti iste čekajući rezultat na kraju...

Dok smo bili na braniku domovine, oni su se bavili preuzimanjem državne imovine, sirotinji domovina, a njima imovina,

Moj Milanoviću poduzmi se za HVO branitelje dok nisu svi pomrli ili se na to čeka

Milanović u Tomislavgradu: Hrvati u BiH su zaslužili da se poštuju njihova prava
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari