U FBiH proglašen Dan žalosti

ljubuski.info

Vlada Federacije BiH je na sjednici u petak, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, donijela Odluku kojom se 11. srpnja 2024. godine, Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, proglašava Danom žalosti u FBiH.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama zakonodavnih, izvršnih i sudskih tijela vlasti, javnih ustanova, institucija i drugih pravnih osoba na području Federacije BiH.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH. Medijske kuće na teritoriju Federacije BiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

U obrazloženju je istaknuto da je Odluka donesena radi izražavanja sućuti i suosjećanja s obiteljima žrtava, te sjećanja na genocid u Srebrenici.

Iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike istaknuli su da će u četvrtak, 11. srpnja, u okviru obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici biti klanjana kolektivna dženaza za identificirane žrtve koji će svoj vječni smiraj naći na memorijalnom mezarju u Potočarima.

Pozvali su medije i građane u Federaciji BiH da dostojanstveno isprate Dan žalosti. Također, pozivaju sve one koji su u mogućnosti i da posljednjim pozdravom isprate kolonu tabuta koja kreće 9. srpnja u 10:00 sati iz Visokog prema Srebrenici, a proći će kroz Ilijaš, Vogošću i Sarajevo, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Glas naroda

Sve žrtve velikosrpske agresije neka počivaju u miru Božijem

U Bih je svaki dan dan žalosti

Slazem se!

U FBiH proglašen Dan žalosti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari