Političko ozračje u BiH nalošije od rata

ljubuski.info

Američki veleposlanik u BiH Michael Murphy ocijenio je političko ozračje u ovoj zemlji vjerojatno najlošijim od rata i optužio čelnika Republike Srpske Milorada Dodika da najavama odcjepljenja toga entiteta prijeti interesima SAD-a u BiH.

Trenutačno se BiH suočava s možda najgorom političkom klimom od devedesetih godina prošlog stoljeća. Milorad Dodik posebno je odgovoran za ove probleme, rekao je Murphy u Sarajevu.

Pri tome je dodao kako se u BiH svakoga dana može čuti ‘‘zlobna, etnonacionalistička retorika” koja, kako je ustvrdio, dolazi iz svih naroda i političkih stranaka.

Za Dodika je pak ocijenio da mu je retorika “sve podlija, ksenofobična i zadrta”, dok je secesionističko djelovanje izravna prijetnja Daytonskom mirovnom sporazumu, prenosi Hina.

Plan gospodina Dodika za ‘mirno razdruživanje’ Republike Srpske od BiH opasna je fantazija, nezakonita je i predstavlja prijetnju temeljnim interesima SAD u BiH, istaknuo je američki veleposlanik u BiH.

Vijeće za provedbu mira zaprijetilo Dodiku

Dodik je stalna meta kritika američke administracije i većine zapadnih zemalja zbog zagovaranja odcjepljenja entiteta kojemu je na čelu od Bosne i Hercegovine.

Na posljednjem zasjedanju Vijeća za provedbu mira (PIC) koje nadzire rad visokog međunarodnog predstavnika Christiana Schmidta, a čine ga zemlje zapada i Turska, istaknuto je kako Dodikovi eventualni secesionistički potezi neće proći bez reakcije međunarodne administracije u BiH.

Dodik je optužio Murphyja za pogoršanje stanja u zemlji, nazivajući ga ”kaubojem” zbog njegova izbora obuće.

Kauboju, gdje god ti budeš držao volan, nezadrživo jurimo u propast, napisao je X-u Dodik koji zamjera stranim diplomatima da se stalno miješaju u unutarnju politiku u BiH.

HINA

Glas naroda

Šta se čudite, narod bira stranke koje od rata do danas generiraju napetosti, vjersku i nacionalnu netrpeljivost samo da bi oni opstsali na vlasti. Ovakav narod, zalupan i slijep kod očiju i gluh kod ušiju zaslužuje ovakvu vlast,. Treba mu još veća ekonomska kriza, treba da pase travu za više nacionalne interese. Samo nek vladaju naši pa nas dobro jaši...

Ne bira narod, oni sami sebe izaberu. Npr. na zadnje izbore izišlo je manje od 20 posto glasača, a HDZ BiH krivotvori podatke i objavi da je izašlo oko 55 posto glasača. Od toga je HDZ BiH dobio 75 posto glasova, a svi ostali oko 25 posto glasova. Kad su tako pokrali izbore onda se pokradu između sebe pišući uvečer svojim kandidatima tisuće preferencijalnih glasova. Zna američko veleposlanstvo da je HDZ BiH masovno pokrao izbore, ali ono (desetljećima) šuti i sad se čudi što je stanje sada najgore od vremena rata tj. kakvo će biti stanje ako su zastupnici obični kradljivci i prevaranti.

Većina naroda ne izlazi na izbore, ostaju kući, a samim tim podržavaju lopove na vlasti.

"Nalošije" ajde dobro

Eto u Americi je ozračje idealno!
Idi kući i ne prdi vele

kad je Čović stavio ljepotice na vlast nema se šta očekivati nego najlošiju vlast a one nemaju obraza podnijeti ostavku kad su nesposobne

Je li i Toni ljepotica

Ljepotice su jedan pomak naprijed, tebi žao onih starih udbaša koji su podijelili narod.

Čovicu su prvo nestali papiri za eronet pa dalje igra sami lopovluk

Ko te ne zna skupo bi te platio

ovo mora da je neki uhljeb ili savjetnik koji podržava ljepotice

Političko ozračje u BiH nalošije od rata
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari