Umirovljenici mogu osnovati radni odnos bez obustave mirovine

ljubuski.info

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH u srijedu je usvojio izmjene i dopune Zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju (MIO).

Riječ je o važnoj odluci koja se odnosi to da će umirovljenici koji odu u redovnu mirovinu moći zasnovati radni odnos bez obustave mirovine.

Umirovljenicima je i ranije bilo moguće da rade na privremenim i povremenim poslovima bez obustave mirovine, ali sada je učinjen korak naprijed.

Usvajanje tih izmjena i dopuna Zakona predstavlja korak naprijed u priznavanju prava umirovljenika i osigurava da se postojeća praksa uskladi sa pravnim okvirom.

Federacija Bosne i Hercegovine time potvrđuje svoju posvećenost unaprjeđenju prava umirovljenika i izgradnji pravednog i transparentnog mirovinskog sustava, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Resorni ministar Adnan Delić je kazao kako usvojene izmjene prvenstveno imaju za cilj usklađivanje postojećih praksi sa pravnim okvirom, te formalno priznanje prava umirovljenika u skladu s odlukom Ustavnog suda.

Glas naroda

Umirovljenici su najbrojniji u bih, moraju osnovati stranku, vladati ovom državom i sami sebi popraviti stanje a ne očekivati da to učine kojekakvi krimosi i lopine raznih profila.

Zafalilo radne snage pa da ih malo potaknete na rad, jer od mirovine, gle čuda, ne mogu da prežive

da su radno sposobni nebi ni isli u mirovinu bas zalosno

Sposobni su bili otici u zapovjednu mirovinu pukovnika bez dana učešća u ratu

Neće mrtva celjad raditi smijesno

Zašto nebi mogli kad političari imaju i po desetke poslova "poslova" i bar po dvi vojne mirovine

Umirovljenici mogu osnovati radni odnos bez obustave mirovine
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari