BiH za četiri mjeseca uvezla vode za 86 milijuna KM

ljubuski.info

Tijekom prvih četiri mjeseca ove godine voda se u BiH najviše uvozila iz zemalja regije Srbije, Hrvatske, Slovenije, ali i Italije i Francuske, te Turske.

Za prva četiri mjeseca ove godine u BiH je uvezeno vode u vrijednosti više od 86 milijuna KM, dok je u istom razdoblju prošle godine BiH uvezla nešto više od 75 milijuna KM ovog napitka.

Prema podacima Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO BiH), tijekom prvih četiri mjeseca ove godine voda se u BiH najviše uvozila iz zemalja regije Srbije, Hrvatske, Slovenije, ali i Italije i Francuske, te Turske.

“Tijekom ovog razdoblja iz BiH se voda najviše izvozila u Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru, Srbiju i Austriju”, navodi se u podacima UNO BiH.

Zanimljivo je da BiH kao zemlja koja obiluje prirodnim izvorima pitke vode svake godine više vode uveze nego što izveze..

Ekonomski analitičari komentiraju kako je uvoz vode u BiH u potpunosti neopravdan, te je jedan od razloga ovakve situacije nedovoljna promocija domaćih proizvoda, ali i da, nažalost, jedan dio krivnje snose i domaći potrošači koji preferiraju strane brendove.

Kako kaže ekonomski analitičar Igor Gavran, uvoz vode dominira iz više razloga, a jedan od njih je i to što domaći proizvođači nisu prepoznati kao brendovi izvan države.

Glas naroda

85% ljubušaka ne pije vodu iz vodovoda. Preostaje im pit flaširanu vodu, vodu iz bidona uvoznu ili neuvoznu

Pitanje je dana kad će banda dati koncesije mafijašima tako da nećete moći pristupiti čistoj vodi a prodavati će ih u plastičnim bocama od nezdrave plastike kao što već i čine

Ja ne znam jel vi razmisljate dok pisete il vam je vazno samo stogod naskrabat? Uvozimo vode u desetinama,pa i stotinama, miliona vridnosti. To znaci da ljudi istu popiju i dadnu nekim drugim stranin " mafijasima" novce a imaju slobodan pristup domacin izvorin vode? Znaci imaju pristup a kupuju uvoznu? I u cemu je problem da neko nas " mafijas" uzme koncesiju i prodaje ,pa mozda i izvozi, nasu vodu? Jel imas ista u glavi da svatis te malo ekonomske logike? Sta fali nasoj Ledi i Kiseljaku,na primjer? Meni zasigurno bolje od bilo koje uvozne. Sad je samo pitanje jel se uvozi zbog razlike u cijeni i ako je moze li se sta u tom smjeru poduzet ? Steta je da gotove novce rasipamo na nesto sto i sami imamo i nikakav problem nije u privatizaciji,cak je pozeljna i neophodna.

Evo ovako, ođem na benzinsku, trgovinu i žedan sam, uzmem vodu koja ima ponuđena, ako ima leda ,uzmem ledu, ako nema uzmem olimpiju, ako nema ni jedna uzmem Janu, znači uvoznu!! Jana je po kafićima, jana i stidena su svugdje. A "kiseljak" je zapravo strana kompanija koja radi unutar BIH. Kako bilo, tko god može nek izbjegava kupovat, prvo zbog plastike koja se vrlo moguće ispušta u vodu, a drugo zbog plastike koja se baca

Najbolje onda catrnjska iz kante? I kakve to sto si naveo ima veze sa tim da dajemo melione na uvoznu vodu a nebi tribali dat koncesije na domacu vodu?

Koliko je to samo jeb-ene plastičurine. A bogami je vakat za jedan veliki reset i pomor homo sapiensa.

Zbog lijenosti i jednog gutljaja vode,zagadi kvadrat zemlje za sljedećih 1000 godina

Gora je iz boce nego iz cijevi a imamo mi čatrnje samo smo zaboravili

Tko ima čatrnju je sretnik, samo ako je redovno održava

Najbolja je voda biser iz rakitna posušje kod bože tokića

BiH za četiri mjeseca uvezla vode za 86 milijuna KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari