Za pomoć pri stambenom zbrinjavanju ZHŽ obiteljima poginulih branitelja isplatila 339.992 KM

ljubuski.info

Briga o braniteljima i obiteljima stradalih i nestalih branitelja pri vrhu je liste prioriteta Vlade Zapadnohercegovačke županije, zbog čega su i u Proračunu za ovu godinu osigurana značajna sredstva za ovu populaciju.

Među ostalim Vlada je osigurala sredstva za financijsku pomoć prilikom stambenog zbrinjavanja obitelji poginulih i nestalih branitelja, a ukupan iznos od 339.992 konvertibilnih maraka danas je isplaćen, potvrdili su iz Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije.

Od navedenog iznosa 50.000 KM uplaćeno je na račune članova Udruge roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Ljubuški, zatim 60.000 KM članovima Udruge udovica i djece poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata- Ljubuški.

Članovima Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata Grude uplaćen je iznos od 50.000 KM, a članovima Udruge obitelji poginulih branitelja Široki Brijeg 100.000, dok je preostali iznos od 79.992 KM uplaćen na račune članova Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu podružnica Posušje.

Prema riječima ministrice financija i dopredsjednice Vlade Zapadnohercegovačke županije Blagice Leko, sve isplate su izvršene sukladno ranijim Zaključcima Vlade Zapadnohercegovačke županije o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna ZHŽ za 2024. godinu u svrhu financijske pomoći pri stambenom zbrinjavanju obitelji poginulih i nestalih branitelja.

Ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata ZHŽ Mladen Begić naglasio je kako se, kada je riječ o izdvajanjima sredstava za pomoć prilikom stambenog zbrinjavanje sve radi u dogovoru s Udrugama.

-Ponosan sam na činjenicu što je Vlada ZHŽ nastavila s programom pomoći prilikom stambenog zbrinjavanja obitelji poginulih i nestalih branitelja. I ove godine sredstva za isplatu su raspoređena po prijedlogu nadležnih općinskih organizacija odnosno Udruga“, kaže Begić, zaključivši kako se Vlada ZHŽ brine i nastavit će se i u narednom razdoblju brinut i za ostale kategorije branitelja kroz druge vrste pomoći.

Inače, u Proračunu Zapadnohercegovačke županije za ovu godinu na stavci tekući prijenosi braniteljima planirano je ukupno 2.870.000 KM, među ostalim tu spadaju sredstva za novčanu egzistencijalnu naknadu, kao i tekući prijenosi za braniteljske udruge.

FENA

Glas naroda

Zato predsjednice i predsjednici udruga samo mrtvi mogu napustiti stolicu. Ostale ko .e.b.

dokle više...

Uvijek malo..ovo je pred izbore da ih kupe jer su poceli negodovati i zugati..a poginulima pokoj dusi izgubise zivote nizasto..vjerujem da su na boljem mjestu i odmaraju.a zivi koji su bili u ratu su marginalizirani odbaceni..obolili...nizasto da bi danas jugoslovenska klika krojila zivote njihovoj djeci..e pa nece..kradite uzimajte koliko god..do jednog dana...a onda adio Mare..kako njima tako i svima..samo sto ce ovim drugima biti mir.

pa kako bi drugčije uživale udovice da ovi nisu poginulu,iz kafića u kafić...,ta ni jedna neradi ništa i boli nji patka za bilo šta.

Tridesetak godina bez čovjeka nemoj tako

Begicu sta bi ovo sta smo pridavali u HR .
Zna li ko
Il obmana bila prid izbore

Cemu se nadas ako si kupio invalidnost,mislis da je svak manit osim tebe.

U Hr će proć koji ljudi stvarno obolili i imaju dokumentirano, bilo 20 ,30,40,50,60,ili 70% a ovi sto pala granata odbila bukva i slično od tog nema ništa milion posto

Nema govora dolje nema veze i stele nasmija me dobro jarane od lažnih prebivališta do lažne invalidnosti

Udruga udovica i roditelja te udruga udovica i djece.
Koja je razlika?

Mogla bi još koja kombinacija udruga udovica i ......

Ma ja neka udovuca sta ce nekima nije lako . A sta cemo sa ovim zenama sto su s budalom cili zivot . Lud od rata i pica i kocke. Triba li njima ista. Man jok naucile su radit nek rade i sad.

sama si birala, sad kusaj

Prije tri mjeseca uplatili im 16 000 maraka udrugi udovica Ljubuški sad ponovno 50 000 maraka. Ostali proračunski korisnici nemaju nikakva primanja ni povišice plaće od silnih kupljeni udruga koje rasipaju pare porezni obveznika

Izbori ce brzo..smiruju ih..

Dokad ce vise udovice kupit kajmak.staje sa nama braniteljima koji su bolesni i bez primanja.ko nas hebe

Točno, one i radno sposobne i sa odraslom djecom primaju a jedinu uvjet da se ponovno ne udaju

Triba pomoć. Samo pomognu neke vrlon neke ništa. Evo tužnog Hadrijana Bandura skoro nikako, samo mu ženu u socijalno zaposlili njega da hitnu voza, ko da je čoviku lako hitnu vozit kad mora drogu dilat

Zasto jedino Ljubuski ima dvije udruge poginulih....Roditelja i udovica i Udovica i djece pog. branitelja..Moze li netko pojasniti.

Mladi ovi rade za banke,razmislite,cijene stanova napunpane,a kad uđete u kredit tad ste porobljeni i njihovi,to im je i namjera.Ženite se rađajte djecu ,dok ne spuste cijene a morate će,balon se napuhao.Ne u kredite,tu samo banke i ovi što bi pomogli surađuju i zarađuju,ali neće uživati Pozzz mladi ..

Znači ženite se i rađajte djecu, nema veze što živite ko podstanari u 40 m2, ni pod koji slučaj nemoj dić kredit, plaćaj kiriju čitav život što bi mogla bit i rata kredita za tvoj stan

U hitnoj se naj lakse posa radi ,uz zaštitu hdz

Bože moj, pokoj duši svim našim braniteljima.Hvala im, sve su dali..ali..koliko godina je prošlo od njihove pogibije??25-30…obitelji zbrinute u svakom smislu..Unučad sve udovice mogu imati..i do kada ???Dok su branitelji i djeca im po svijetu razasuti jer ne mozemo od “djece, nevista, zetova, bratica, necaka” poginuli dobiti posao koje nam omogucuje ostati u svojoj zemlji…Bog nek vam je na pomoci, a On ce svima na kraju dati zasluzenu nagradu.

Imenom i prezimenom komentiraj ne sve u isti koš je bezobrazno iz neke obitelji poginulih rade svi Ito na položajima kod nekih obitelji jedno na nikakvom položaju kod nekih čak ni jedno

Tocno tako.a to zna predjednica udruge..

Ajmo imena i prezimena komu je uplaćeno i koliko ,i koliko u zadnji 20 godina, a ovi dokaz šta su kupili stan ili nešto drugo

Postavlja se pitanje kome je uplaćeno županija je to trebala podijeliti na račune poginulih branitelja jer neke obitelji nisu nikad vidjele marke od toga sada gdje novci završe

Za pomoć pri stambenom zbrinjavanju ZHŽ obiteljima poginulih branitelja isplatila 339.992 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari