Dvaput pretučena ! Mlatio smrtimice suprugu, policajac komentirao „Nemoj je pred nama“

ljubuski.info

Dok se Hercegovina često sablažnjava nad femicidima u zemlji i regiji, smatrajući da smo pošteđeni ekstremnih slučajeva obiteljskog nasilja, statistike pokazuju da je nasilje u porastu.

Broj prijava za obiteljsko nasilje se od 2021. godine utrostručio se u ZHŽ-u, a i u HNŽ-u je povećan za 20 posto. Naša redakcija razgovarala je sa žrtvom obiteljskog nasilja s područja HNŽ-a.

Suprug ju je izmlatio u toj mjeri da je sedam dana provela u bolnici, no osjetila se dvaput pretučenom, nakon neprofesionalne reakcije policijskih službenika u njezinom gradu.

Kako je sve počelo?

Od nemilog događaja proteklo je više od godinu dana, no žrtva, čiji smo identitet odlučili zaštititi sjeća se svakog detalja kobne noći i dana.

"28. veljače 2023. izlazim iz noćne smjene i dolazim kući iza prijetnji mog muža, koji mi je prijetio cijelu noć. Zvao me je i govorio koješta. Pitao je gdje sam ja, šta radim. Naravno bila sam na poslu, međutim njemu se to nije moglo dokazati. Ujutro u 7:10 dolazim na vrata

On me odmah dočeka, zvekne mi šamar s moje lijeve strane, tako da sam ja ne nadajući se tome udarila u zid. Kako sam udarila u zid vidim moja kćerka sjedi na trosjedu. Kćerka je punoljetna, ona skače s kreveta i govori mu: „Nemoj je udarati!

On hvata nju za vrat, gura je od sebe i baca je na fotelju. Kako je on nju bacio na fotelju, uhvatio je ispod vrata i za čeljust ja dolazim sebi od tog udarca i svega ja skačem na njega i odgurujem ga s nje. Kako sam ja njega povukla za majicu i odgurivala s nje on je mene udario šakom tako jako da sam pala na pod. Tu me je jako oblila krv. Ležim na podu, a on mi govori najgore stvari.

Pita gdje sam bila, šta sam radila. On je sumnjao da sam ja negdje gdje ne bi smjela biti, da sam tamo s nekim ljubavnikom. Govorim mu: „Šta ti je, 'de prekrsti se!“. On mene tada nastavlja udarati nogama, kao nogometnu loptu. Tako me nogama mlatio u predjelu stomačne tančine, po rebrima. Nisam gubila svijest, ali sam bila tako jadno sklupčana na podu. Onda me uhvatio za kosu i vukao po podu, krvi je bilo svukuda.

Ponovno me udario šakom u oko govoreći: „Nemoj ti meni govoriti, tko sam ja ovdje, ja sam tebi sve u životu ostvario, sve sam vam dao, a vi se tako ponašate! U tome dolazi moja kćerka i opet ga vuče za majicu i govori: „Nemoj je dirati, ubit ćeš je!, a on odgovara: Neka ću

Pri jednom zamahuo šakom, da me dolje na podu opet udari, zatvorila sam lice, govorio je: „Šta je, čuvaš zube, sve ću ti ih izbiti! Onda me je opet uzeo za kosu i odvukao me na pločice kuhinje. Tu me dva puta zveknuo glavom od pločice. Nisam gubila svijest, samo sam u trenutcima zažmirila i govorila „Bože pomozi, bože pomozi“.

Kad me dovukao tamo na pločice, ništa više nisam vidjela, ni kćerku, ništa više ne vidim. On je stavio nogu meni na glavu i govori „Sad ću te ubiti!“. Ta noga nad mojim očima je zadnje što sam vidjela"

Stiže li s policijom spas?

Dolazi policija, žrtva očekuje da je to za nju spas, no ne biva onako kako je očekivala. Nasuprot.

„Pogledam, odmaknuo se odjednom(opa. policija dolazi pred kuću), sjeo na fotelju. Govori mi „Diži se brže!“. Ja sam nekako ustala, četveronoške. Kako sam bila u bijelom odijelu, došla sam s posla, sva sam bila krvava. Nekako sam ustala, a on govori: „Zalij nam tu kavu, i da znaš nećeš više ići na posao!“.

Ja pogledam kroz prozor, policijsko auto je tu i netko zvoni. On je ustao i pita „Tko je zvao policiju“. Policiju je zvala kćerka. On joj tada govori: Marš mi iz kuće i da se više nikada nisi pojavila!“ i nogom prema njoj. Drugi put zvone, on tada otvara vrata, policija ga pozdravlja: „O …., šta ima? On im odgovara: „Evo, nema ništa“. „Pa kako si“, pitaju se s njim kao da su došli onako, a on odgovara „Pa dobro!“.

A ja kako sam vidjela policajce na vratima sklopim ruke iza njegovih leđa i molim da uđu, da mi pomognu, jer čekam pomoć. Policajac ne ulazi, a pita njega: Šta je bilo ….? (oslovljava ga jedan od policajaca imenom). On na to odgovara: „Ništa nije bilo, hoćete li ući, popiti nešto? Prvi policajac tada ulazi, prolazi gledajući taj krvavi pod i sjeda. Govori: „Da vidimo!“. Drugi policajac stoji žvače žvaku, kao da je došao na neki party.

Ja sam sva u šoku, razočarana, prvom činom koji mi se zbio, drugo tim njihovim nastupom. Taj koji je sjeo počinje da piše. Pita „šta je bilo“. Suprug odgovara: „Evo uhvatio sam ženu u laži. I govori mi, zovi odmah tamo tu svoju firmu i reci da nećeš više raditi. Pred njima mi se tako obraća i govori da mi … Bog majku i da će mi napraviti još dulum plastenika, da neću izaći iz njega.

Šta misliš da oni meni nešto mogu, odvesti ću te na trg pred općinu pa ću te tamo prebiti. Taj policajac koji je pošao da piše govori: Ništa, hajde gospođo, idemo mi!“.

Ostavljaju ga kod kuće, on briše krv po podovima

Policija ovdje pravi propust, ne lišava slobode nasilnika, ne osigurava mjesto događaja. On ostaje sam u obiteljskoj kući, bez policijskog nadzora, mijenja mjesto događaja i briše tragove krvi nastale uslijed nasilničkog pohoda na vlastitu obitelj.

„Ja sam bila u šoku, gdje ja idem, zašto ne ide on. Govore mi da me vode do Doma zdravlja. Ustajem, kćerka silazi niz stepenište, ona je već spremila stvari kako joj je rekao da napusti kuću. Idemo obje, a policija je iza nas. On je otišao u kupatilo. Kažu nije svjestan!?

On je otišao u kupatilo da nakvasi ručnik da može obrisati tu krv. Ja idem prema autu, budi se moj sin. Dijete je spavalo, budi se i izlazi. Obukao je donji dio trenerke, oblači gornji dio i trči za mnom i plače. Ja stojim pored auta od policije, jer je u njih na stražnjem sjedištu svega i svačega nabacano.

Oslobađaju mjesto meni i kćerki da mi možemo sjesti. Ja pitam šta ću sa sinom, dijete mi je tu. U tome je suprug to shvatio i dere se: „Hoćeš sad da te zveknem, gdje si povela dijete, hvata dijete za majicu, hoćeš sad da te opet udarim i krene prema meni, a policajci mu govore: Šta je …., nećeš je pred nama tući! Oni njemu to govore!? Kćerka je sjela, ja sam sva izbezumljena, dijete mi ostaje, a suprug je u takvom stanju“, priča dalje žrtva. Kćerka i ona odlaze s policijom prvo po liječničku pomoć.

Žrtvu voze u hitnu

„Dovoze me u hitnu, prolazim kroz onu svu gužvu, policajac se povukao, ostala sam tamo. Pregledali su me i kažu da sam za CUM(Centar urgentne medicine SKB-a Mostar). Pitam tko me vozi na CUM, kažu nitko. Hitna vozi samo smrtno ugrožene, a policiji to nije u praksi… Ja izlazim onakva krvava, koji je to osjećaj kad ideš među onom ruljom, ujutro su i nalazi i sve, koji je to osjećaj kada ideš isprebijan među ruljom…“, dramatična je ispovijest žrtve nasilja iz HNŽ-a.

Podignuta optužnica

Županijsko Tužiteljstvo dobro je upoznato s ovim slučajem, a potvrđuju nam da je u ovom predmetu podignuta i optužnica protiv počinitelja obiteljskog nasilja iz naše priče, i to po dvije točke: „Zbog osnovane sumnje da je dana 28.02.2023. godine u Čapljini počinio kazneno djelo ,,nasilje u obitelji'' iz čl.222.st.2. KZ F BiH i kazneno djelo ,,laka tjelesna ozljeda'' iz čl.173.st.2. KZ F BiH, na štetu supruge i kćerke, kao i da je od mjeseca listopada 2023. godine, u više navrata, unatoč izrečenoj mu zabrani približavanja žrtvama nasilja u obitelji, točnije zabrani pristupa na udaljenosti od 200 metara članovima obitelji počinio kazneno djelo ,,ugrožavanje sigurnosti'' iz čl.183.st.3. KZ F BiH, na štetu supruge i djece.

Dana 2. 4. 2024. godine Općinski sud u Čapljini je u cijelosti potvrdio optužnicu, te je zakazano ročište za izjašnjenje o krivnji.

MUP HNŽ-a upit o ovom slučaju primio je prije šest dana. Nadležna policijska uprava do objave članka se nije očitovala na naša pitanja jesu li propusti policajaca koji su bili na ovoj intervenciji sankcionirani, zašto nasilnika odmah nisu lišili slobode, zašto maloljetnog dječaka ostavljaju samog u kući s nasilnikom, razdvajaju od majke, jesu li policajci educirani o tome kako se postupa sa žrtvama obiteljskog nasilja, i kakva je praksa - tko izlazi na teren kada je u pitanju prijava za obiteljsko nasilje.

No, vratimo se žrtvi. Pravne sankcije prema nasilniku, koji je nakon brutalnog napada uhodio suprugu još uvijek nema, a kako izgleda njezin život danas, što se događa nakon što žrtva dolazi dati iskaz u nadležnu policijsku upravu, biva li nasilnik i kada konačno lišen slobode - čitajte u nastavku priče.

Hercegovina.info

Glas naroda

Horor!!

Policija je najveći problem društva. Čitajući članak istrage su ne profesionalne da se poslije žrtvi ismijavaju zbog propusta policije. Tužiteljstvo u sud su nemoćni jer nema dokaza.

Samo kukavice i [ * neprimjereno * ]i dižu ruku na slabije od sebe. Takve treba doživotno poslati da kopaju u rudnicima - bez mogućnosti pomilovanja.

Koliko jadan i ništarija trebaš bit pa mlatit ženu?Svak se treba branit ima puna kuhinja hladnog oružja

Samo nježno!
Po miliciskim propisim?

Ko udari zenu ubio je u sebi musko...slabic..nitkov..kukavica jednom rjecju fuuj..a bgmi ima svasta dase covik zaprepasti..policija *ovna

Dašta a 90% i muskaraca i žena biju djecu od prve godine pa na dalje!? Upitalite se ikad što je uzrok ovog svega. I jesu li djeca od malena naučila da ih osoba koja ih voli i koju oni vole ima pravo da ih udara jer je eto ne slušaju???

Tako je. Pravi muškarac ne tuče ženu

U Šapare u Šipovači sinoć bitka dolazila policija i Hitna ali se šuti nosi kave Šapara iz Ljubuškog policiji

Ima li taj šparo ime i prezime.. Kad ga sretnemo da i mene kavom počasti

Čoviku odgrizli uvo i provozali u gepeku do Biške u Vitini

Pa šta, možda se čovik voli vozit u portapaku...

Šapara najveća tračara u Gradu glumi budalu ,nitkov seljački ilegalno drži krčmu i kockaru u selu, trava droga i td

Da nije istetovirani maneken ahahaaaahhhha opet napravio gužvu. to je jedino šta zna raditi i bjelo… bjelo loše kvaliteteeeeeee meeeeee

Mnoge od nas imaju ovakvu il slicnu pricu a kome se obratit?policiju svakako nemozes a kome ?i kako ce nezaposlena djeca sa jednim dvoje troje djece

Što kamo će neka pita ove gospođe broj di ova radi do 07 i 10 a to okači mačku o rep što se nebi otac brinuo za svoju djecu i nakon razvoda ne kažem im izroda al ima ga više od ovi žena što rađaju tuđu djecu supruzima i onda kad čovik pukne ne valja.

Kako god bilo, muška glavo, nema pravo dignut ruku ni na djecu, ni na ženu, ni puknit pa mlatit ženu. Djeci je mjesto s majkom, a ne ocem nasilniko.. Danas mlati majku svoje djece, a sutra će oni brojat zube po podu

Odgovor za ovoga što podržava zlostavljanje

A i ti si pravi bolesnik

Uvjek u nasem drustvu zene krive i kako ovaj kaze rađaju tuđu djecu a ko im napravi tu djecu mozda ozenjeni muskarci.To je u redu,muskarcima se sve oorasta i to je ok.ZALOSNO
STOP NASILJU SVSKE VRSTE

Ima sigurna kuća u Međugorju, barem nama nije daleko

Čuli žena majka u 07 i 10 dolazi kući pa da si ti radila tako i prije ta ne bi te sad odjednom prebio,napusti kuću i vrati se na posao.

Za ovaj kometar di žena radi od 7 do 10h i one koji spominju sponzoruse. 1. Žena može Radit 3 smjenu: na pumpi, u DZ ili nekoj firmi sto ima treću smjenu. 2. A sto se tiče sponzorusa; ta vrsta žena ne trpi niti podnosi nasilje.

Žene su postale sponzoruše ,čast izuzecima ,nijedna ništa nebi radila a fino bi živila nov stan auto itd

Profulo si članak. Ili se barem udostoji pročitat da je ubio Boga u ženi koja radi i ništa nije kriva. Koga briga za sponzoruše, one imaju gdje. A i da je 300 puta sponzoruša, nema pravo dignut ruku na njih, sam ih je birao

Matereti što ti posade svećenik

Lomim rebra po narudžbi (samo muška ) 50€ po Rebru ,plaćanje nalog liječničkog pregleda (Rantgen).

Takve žene vole. Zaštitnike a ne nasilnike

Kako muškarac može tuci ,ženu pa covječe nek ode odnjega nitko nikog nedrži niti može prisiliti da žive skupa za svaki problem zna se šta je uzrok

Ljudi koji kupe diplome,dobiju posao preko veze,kupe posao se ovako ponašaju, društvo je davno dotaklo dno dna. Čast je u svijetu raditi i štititi gradane ,biti im na usluzi svugdje osim na balkanu . Ja ovim čak i ne zamjeram jer oni i ne znaju šta bi trebali poduzeti.

Ovaj iz članka je garant kupio diplomu, čim viče kupit ću ti još plastenika!

Policajci jesu napravili glupost što ga nisu priveli, ali isto tako treba znat kako postupit s takvim sumanutim ljudima da ne napravi još veće sranje

Uh, sreca moja RADIM a nemam DIPLOMU. Onda mozda i nisam toliko kriv. Pade kamen sa srca. Otvorio si mi oci, bravo

Zeno za Boga za koga si se udala ,neznam sta trpis ako mozes bijezi sa cerkom ,gde god znas
,velika je EU.Vidis da je exstremno ljubomoran takvi tipovi a i zene su psihicke nenormalne osobe.Tu nema ljeka ,mozda terapije ali bez veceg ucinka.Moja je zena ex.ljubomorana,gledam na tv.pijevacica ,ona meni govori :A bi li je:razgovarao i raspravljao sam se s njom ali bez nekog napretka.Uglavnom par svoji prijateljica je optuzila da nesto zele sa mnom.Sto uopce nije tacno,jer nisam taj tip muskarca.Nije mi lako trpim sve zbog svoje kceri.

Ja evo svaku večer sanjam Uršulu Najev. Je li to grijeh?

Neko tuče jezikom,neko šakom.Nekad podmuklo podbadanje i riječi bole više nego udarac

U pravu si. Psihičko kontinuirano nasilje može boljeti više od udarca.
O nasilju ne smijemo šutjeti i kada se nama ne događa.

Neko tuce jezikom netko sakom netko s oboje. Zene moje koje niste krive nizasto. Koje ste postene ne trazite zastitu ni od koga . Samoodbrana je cudo . A noc i san dubok. Mislite Dok vi docekate pomoc policije i sigurne kuce vi ste u .urcu

K

Lipa nasa policijo. Zenu i dicu u hitnu pa u sigurnu kucu . Dajte joj i psihicku pomoc. Proglasite je neuracunljivom sto je policiju uplitala u kucne probleme. A konja ostavite u kuci Bravo.

Šta je bilo u Šapare u Šipovači?zna li se i zašto policija šuti?

A što je bilo u Vitini?

Taj je za psihijatrije a ta žena je trebala davno otići od [ * neprimjereno * ]a, a da ga je i ubila ne bi odgovarala...

Zanima me zašto je policija postupila kako je postupila ?
Kad će bit nastavak priče ?

SNedilje…

U Vitini . Nije bilo nista samo savjet

Prebili čovika misili ga izreketarit u Šapare u Šipovači , nema izvješća otkinili UVO .

Ko su te face?

A omrka bi on meni...a kad bi omrka nebi osvanija sigurno....

Pretučen covjek i otet na jedno vrijeme i provozan u gepeku još osakaćen uho mu odgriženo
A šuti se o svemu što se događa u našem kraju Ljubuškom

Ma hajde ko da u uho nesto veliko . Sto mu nisu odhrizli urac

Dvaput pretučena ! Mlatio smrtimice suprugu, policajac komentirao „Nemoj je pred nama“
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari