Proglašeni dobitnici “Večernjakovog pečata”, Krišto osoba godine

ljubuski.info

Večernjakov pečat je po 23. put dodijelio nagrade onima koji su svojim radom i djelima obilježili proteklu godinu u Bosni i Hercegovini.

Na tradicionalnoj manifestaciji koja je večeras emitirana u programima BHRT-a i HRT-a predstavljeno je 150 nominiranih kandidata iz različitih društvenih djelatnosti.

Uz glavnu nagrada za osobu godine koju je dobila predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, „Večernjakov pečat“ je dodijeljen u više drugih kategorija, a među dobitnicima Pečata je i legendarna maskota Vučko, što je zapravo svojevrsno priznanje svima koji su zaslužni za olimpijske igre koje su prije 40 godina proslavile Sarajevo i BiH.

Ovaj Večernjakov pečat u obliku maslinove grančice mira koji je izradio akademski kipar Stjepan Skoko ide u Olimpijski muzej gdje će dobiti mjesto uz ovu najpoznatiju maskotu svih vremena.

Nagradu Ponos BiH u kategoriji „uspjeh“ dobio je otac Zvonko Martić koji je pokrenuo projekt obnove dragulja kulturne baštine više od 800 godina stare starohrvatske, ranoromaničke crkvice sv. Petra na Kamenu.

Za kategoriju „pothvat“ Večernjakov pečat je nagradu Ponos BiH dodijelio ženama Kraljeve Sutjeske „Katarinkama“ koje čuvaju uspomenu na kraljicu Katarinu Kosača i šest stoljeća od rođenja posljednje bosanske kraljice.

Sabahudin Sinanović je nagradu Ponos BiH dobio u kategoriji „humanost“. Večernjakov pečat je zaslužio između ostalog i zato što je s pravoslavnim svećenikom sagradio kuću obitelji Anđelke Grujičić te pomogao obitelj Stipe Katića i mnogim drugima.

Ponos BiH je i bend Divanhana koji je BiH svrstao na glazbenu kartu svijeta. Najutjecajniji magazin iz Velike Britanije proglasio je Divanhanu za “Best Group” 2023. godine.

U kategoriji „religija“ Večernjakov pečat je dodijeljen predsjedniku Sabora Islamske zajednice BiH Edhemu Bičakčiću koji je zagovornik međureligijskog dijaloga i pomirenja. Dr. Gordana Bukara Radujković dobitnica je Večernjakovog pečata za „znanost i medicinu“, a ovo priznanje je zaslužila jer je kao pedijatrica – endokrinologinja Klinike za dječje bolesti UKC-a RS-a u Banjoj Luci nagrađena prestižnom nagradom za znanstveni rad o povećanju broja djece oboljele od dijabetesa u razdoblju koronavirusa.

Večeras je nagrada Večernjakov pečat za „kulturu i scenu“ uručena Ilji Benkoviću koji je zajedno s pokojnim Ivom Gregurevićem utemeljio Dane hrvatskog filma , festival koji je Orašje i Posavinu uvrstio na kulturnu kartu ovoga dijela Europe.

Ivica Propadalo dobitnik je Pečata za umjetnika godine. On je jedan od najistaknutijih hrvatskih likovnih umjetnika suvremenog izričaja, scenograf. Potpisuje dizajn statua Dore, Porina… Glazbenik koji je karijeru počeo u malom livanjskom bendu Ars Nova, a nastavio u sarajevskom COD-u, potom u Teškoj industriji.

U kategoriji „gospodarstvo“ dobitnik Večernjakovog pečata je biznismen iz Konjica Jasmin Badžak čija je tvrtka Eurosjaj postala partner američkog MacDermida, svjetskog proizvođača broj jedan u metalskoj industriji.

Lana Pudar ponijela je Večernjakov pečat u kategoriji „sport“. Mlada mostarska plivačica donijela je prošle godine brojne nagrade s velikih svjetskih natjecanja u BiH.

Kako je cijela ovogodišnja manifestacija Večernjakov pečat bila u znaku europskog proljeća prvi put kandidati u kategoriji „politika“ nisu bili klasični političari već oni koji su u protekla dva desetljeća pridonijeli tome da BiH dobije zeleno svjetlo za pristupne pregovore s Europskom unijom.

Večernjakov pečat dodijeljen je tako „Potpisnicima EU puta BiH“, a u čije ime je nagradu primio bivši predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić.

Ovaj 23. Večernjakov pečat bit će upamćen i po efektnim uključenjima iz većeg broja gradova odakle su objavljivane nominacije i uručivane nagrade, kao i po nastupima poznatih glazbenika iz BiH i Hrvatske.

FENA

Glas naroda

Ta Borovina se učlanila u HDZ 1995.g. kad je vidila da je vjerojatno propala Juga a naš dobročinitelj je 1996.g. kad je bio sigur da je Juga propala...

Večernji kao i obično pogodio.. Samo ovaj put nije u srijedu već u ništa..

Kako i zasto..nije mi jasno..sta je to uradila osim naslikavanja..trosenja drzavnig novca ..progovorena koja rjec sa nekim strancima i naravno cašcenje po restoranima...katastrofa.

Ovo treba ukinuti ili bar ne objavljivati..ljudima dodajete sol na ranu...postenim radnucima koji i danas rade a je subota..o penzionerima da ne govorim.itd...sramite se..

Što hrvatski narod propada i iseljava, zato što ga vodi Pokret za Jugoslaviju.

O Borjana, vrijeme te pregazilo. Pravo vidljivo. A da pripremiš dokumentaciju za mirovinu? Ajde vrijeme ti je.

Šta je ona to dobro učinila?

Dala kome je trebala

Vašar SKJ.

Ovo je party za odabranu ekipu, nije za narod.
Slažem se da Borovina nije ničim zaslužila ni "internu" nagradu. Oni rade po uhodanim šprancama.
Nikada ona nije imala svoje ja, svoj integritet, samo je gazila po zacrtanom putu Čovića, njegova šahovska figura na ploči.
Samo se pitam kako je to primati bilo što a da zasluženo nije.
To mogu samo osobe bez obraza i karaktera.

Može je dati samo Toniju kraljevicu ,jedino on nije pitao .Sve je svoje uhljebila čim se izgkasaju kamere i otisak odzvonit ce im ,nego da se netko nadje da ove Ševinovce i ovo hdz lopova pohapsi

zalosno

A di su te mlade snage spremne žrtvovat sebe i svoju obitelj za opće dobro

ajde bleso ne dipr
počni i ti volit Rvacku i bice sve ok
vidis li bolan nebio koliko ovde na pecatu ima ljubavi za Rvacku?
crkose svi od ljubavi

štasimese doveza
malo ja tebe nako cimno a ti zagriza ko ćuko

bleso ti si pametan covik
aj pogledaj šta si napisa?
kažeš žrtvovat i obitelj i sebe
svati već jednom da oni od velike ljubavi za Rvacku nemaju vrimena žrtvovati sebe i obitelj
triba li ti crtati?

Vašem ćaći Ivi ste isto ugurali pečat, gdje je on sada, kradezeovci? To vas sve čeka, samo da sudstvo profunkcionira.

Ovo je bal jugoslavenskih vampira. Bivši predsjednik socijalističke omladine Lištice Jozo Pavković proglašava za osobu godine Borjanu Krišto, koja 25 godina obnaša visoke hrvatske političke dužnosti, a ništa nije uradila. Dovoljno je vidjeti onu pustoš u Livnu i Duvnu.

Onome tko je rekao da je iseljavanje trend treba iseliti sve do devetog koljena

Rekao je Dragan Čović Anđelko dobročinitelj vizionar s kamena

Pa to nitko i ne glasa niti čita,sami oni adezovci i onaj pavkovic izaberu kao i svake godine,koga boli k...za ovo.

Jozo Pavković bio neradnik u FEAL-u, pa Predsjednik socijalističke omladine Lištica. Obzirom da nije znao dobro čitati i pisati, nakon završenog mandata, kupili mu fotoaparat i on danas urednik Večernjeg lista, a osobe godine su mu većinom iz Pokreta za Jugoslaviju (Milorad Dodik, Dragan Čović,Jadranka Kosor, Borjana Krišto itd).

Sve ide po planu

Jaca Kosorica je dobila pečat zbog prikazanog najeksplicitnijeg načina voljenja Rvacke…

Faco isfrustrirana potpiši se imenom i prezimenom. Za tebe je Jozo doktor znanosti! Fuka-ro imaš njegove kolumne utorkom, a imaš i tri njegove knjige pa pročitaj nešto.

šta je loše reka?
Jozo voli davat nagrade ljudima jugoslavenke ideologije jer voli Rvacku
To je to

Nisi se ni ti potpisao. Ja sam imao VSS kad je Jozo bio bravar u FEAL u.2464

To i je problem što si imao VSS prije adzeja

Istina većina Hrvata u BiH je malo isfrustrirana od ove beogradske udbasije

Kad je tako pismen reci Draganu da ga stavi za rektora u Mostaru

Može dekan novinarstva.

Nije osoba godine . Krišto je osoba 25 godine !

Ako je pomogla Zdeni Džajiću osoba je stoljeća

Šta je pustih branitelja izginulo, pođemo svi zajedno mladi zdravi, veseli, puni života, a nevratimo se svi zajedno, da bi danas gledali velikosrpsko orgijanje po Z. Hercegovini.

Tko nam je urednik večernjaka-jugosloven, sve nam je jasno.

Među najuspjšnijim Hrvatima u BiH su tokar Zoran Tomić i bravar Jozo Pavković.

Doći će na red i agronomi samo polako

U sto vira za sto lira, dobro je moja pokojna baba govorila svi crvene knjižice imali, šta mislite kolko ih danas na vlasti još čuva crvenu knjižicu i koliko je potomaka takovih????

Poslušaj moj Jozo pridiku provincijala fra Grbeša u Blajburgu i objavi je ako smiš.

Dajte malo više podataka o ovoj B. Krišto, ipak je osoba godine. Nešto napišite od čijih je kuća, ko su joj roditelji, kakvog su bili imovinskog stanja, da nije kojim slučajem vanbračno dite, pa ako i je šta ima veze, taman da joj je ćaća kakav visoki i (ne)ugledni funkcioner, pa obični svit bi volio štogot više znat o toj dami, ovo mi je sve nekako šturo, pa taman da joj je mater bila čistačica pa šta ima veze.

Ako je Pavković bravar kupili li mu fotoaparat pa nepismen postao novinar. Sve je moguće u tamnom kradeze vilajetu.

Aaa znaš ti njoj zanešto
Reci reci da imi znamo.

Di se kopa...

Partijski pečat,čudi me da nije dobio netko iz njihove omiljene republike srpske

U Širokom Brijegu branitelji masovno dobivaju moždani udar, neki umiru, a neki ostaju teški invalidi. Samo u Općini Široki Brijeg dvojica branitelja su dobili teške moždane udare, a jedan se ubio. Neki smatraju da ovo ima veze sa zločinačkom politikom HDZ-a BiH.

Ti moždani udari su im danas nagrada umjesto znački udarnički…

Proglašeni dobitnici “Večernjakovog pečata”, Krišto osoba godine
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari