Komesar Brkić: ŽZH je jedna od najsigurnijih županija u FBiH

ljubuski.info

Sigurnosno stanje u Županiji Zapadnohercegovačkoj je više nego zadovoljavajuće. Vjerujem da smo jedna od najsigurnijih županija u Federaciji, što potvrđuje izvješće Uprave policije, kazao je u razgovoru policijski komesar MUP-a ŽZH Ivan Brkić.

Imovinska kaznena djela poput razbojništva, krađe i teške krađe u ŽZH su svedena na minimum, ali je zato primjetno povećanje drugih kaznenih djela.

Smanjio se broj kaznenih djela protiv imovinskih delikata, ali je povećan broj kaznenih djela iz oblasti uživanja opojnih droga, kao i oblasti cyber kriminaliteta, gdje u budućnosti planiramo dodatne edukacije policijskih službenika za borbu protiv istoga, objasnio je Brkić dodavši kako se na sprječavanju svih kaznenih djela, naročito zlouporaba opojnih droga radi samoinicijativom policijskih službenika MUP-a.

Osim navedenih, u prošloj godini se u odnosu na prethodne dvije, povećao i broj prijava nasilja u obitelji.

Uvijek pozivamo da se prijavi svaki oblik nasilja gdje će policijski službenici promptno reagirati i postupiti u skladu sa zakonom u cilju zaštite žrtava nasilja, naglašava naš sugovornik.

Iz MUP-a također pozivaju da prijave i bilo kakav vid koruptivnih djelovanja, te ističu da ukoliko građani imaju saznanja, ista mogu anonimno prijaviti na više načina.

Korupcija je sigurno prisutna u našem društvu, mi postupamo po prijavama vezano za korupciju, a u budućnosti planiramo ojačati kapacitete i na tom području, ustvrdio je policijski komesar MUP-a ŽZH koji usput naglašava zavidnu suradnju sa svim institucijama, kako na lokalnoj, tako i državnoj razini, iako, kako nam kaže, uvijek ima prostora za poboljšanje.

Što se tiče policijskog kadra, Brkić naglašava kako je dolaskom na mjesto komesara (2022. godine), uočio nedostatak istoga, iz razloga smjene generacije i odlaska u mirovinu većeg broja policijskih službenika. Kaže nam kako se u ovoj i idućoj godini očekuje umirovljenje otprilike 50-ak policijskih službenika. Ipak, raduje dolazak mladih radnih snaga.

U protekle dvije godine smo primili 101 policijskog službenika, a zadnja generacija iz koje su proizišla 63 policijska službenika stupit će u radni odnos početkom šestog mjeseca 2024. godine i postati dio obitelji MUP-a ŽZH, kazao nam je Brkić.

Upravo policijski službenici MUP-a kroz cijelu godinu provode preventivno represivne akcije poput “Sigurno u prometu” koja se provodi početkom školske godine, ali i drugih pojačanih kontrola s ciljem smanjenja broja prometnih prekršaja i povećanja sigurnosti u prometu, a jedna od njih je upravo u tijeku.

Trenutno je u tijeku akcija “Stop korištenju mobitela u prometu” kako bi se sigurnost prometa podigla na višu razinu i smanjio broj prometnih nezgoda, rečeno nam je.

Prioritet MUP-a ŽZH u budućnosti je svakako osim edukacije i digitalizacije, prilagođavanje i usmjeravanje na kaznena djela koja su u porastu, kao i pravovremen odgovor na izazove s kojima se susreću, a koji se stalno mijenjaju.

Kontinuirano radimo u cilju smanjena kriminaliteta i svih negativnih pojava u društvu na području nadležnosti Uprave policije MUP-a ŽZH u cilju sigurnijeg i mirnijeg okruženja za naše pučanstvo, zaključio je u razgovoru za Jabuka.tv policijski komesar MUP-a ŽZH Ivan Brkić.

Jabuka.tv

Glas naroda

Dašta je pola ljubuškog na bjelom pola dilera radi za muriju

Zašto se laže ljudima u oči?!

Policajac sa PTSP-om radi u policiji,Maxo već davno triba da ode u rentu,50% treba otpustit, manje u kafiće u uniformi...,mlađi i školovani ljudi preko natječaja da rade!

Komesare Brkicu i sam znaš da je to laž.
Nikad stanje nije bilo gore.

jadne zupanije sa ovakvim Komesarom

Brkiću namoj mazati oči narodu svašta ima ŽZH.

Laže. Najgora karika društva je policija. Pet puta su me ispitivali da dadnem iskaz. Na kraju krimosi u kriminalnoj odrade da je sve u redu. Samo budalu napraviše od mene. Moraš doći dati iskaz. Krimosi odradiše da zaštite kriminalce.

Čim tebe vidimo taka, odma se osjećamo sigurno

Komesar je najbolji
Nikad bolji od ovog nije bio

Ovo reče Širokobrijski špijun kojeg je Brkic postavio da mu prenosi.

Koliko su me puta slupali naliveni ko deve
Komesaru šta kažeš o tome?

Nemoj tako bacio ga šaht kod džajica izbjegava bjelkana

Komesar ima više od deset godina dosta milicije ne radi ništa dolazi na posa i ispijaju kave čitav dan. Bauštečci i ostali se umaraju dok ovi tvoji kave ispijaju

Ne budali. Najprije rješi međuljudske odnose u policiji. Puno bi ih trebalo izbaciti, jer po kakvim kriterijima i vezom primate u službu to je najveći kriminal.

Mora biti Županija sigurna kada Policija neradi.

Ćaća se vraća...

haha ćaća se prži na mukama

Što je glođao glođao sad u Otoku može proširiti krmetar.

Prolazi policijsko vozilo u suprotnom smjeru i vidim policajac koji upravlja istim drži mobitel na uhu i priča sve u šesnaest, naravno bez sigurnosnog pojasa. Slika i prilika naših policajaca, istih onih koji te zaustave jer mu se učinilo da si uzimao mobitel jer si malo spustio pogled, a o pojasu da ne govorimo.

Najsigurnija a migranti vršljaju danju noću, dila se droga itd.

Brkić je ko mesar

Zašto zaustavljaju vozila kružni kraj Babovca u prometnoj traci.

Malo im 1500KM plate pa još da od sirotinje uzmu para...jadno

Reče vuk ovcama u toru vi ste sigurne postao sam vegetarijanac i nemate se čega bojati, a ovce povjerovaše vuku da govori istinu.

Ako je koMesar vuk, šta si ti onda u ovom toru?

Idalje radi mobing nad neistomišljenicima sve će mu se vratiti.

Jedino u tvom zaseoku Njive u javnom sektoru radiš ti i tvoji koje si zaposlio zar to nije najveća korupcija?

Samo naprid brkicu
Konacno ispravan covik na pravom mjestu

sam sebi piše komentar

Sjedi komesar u uredu,
Na vrata mu pokuca milicajac,
Upita komesar: Ko je?
Milicajac: Ja sam!
Pomisli komesar: Ja?!! Nemoguće!

Sta je pjesnik htio rec

Eto odgovorio si sam sebi na pitanje

Moj Brkiću ti stvarno živiš u teškoj zabludi ako misliš da ti je stanje u tom ministarstvu i policijskim upravama dobro. Ti ili nećeš ili ne želiš vidjeti kakvo ti je stanje, otići ću u mirovinu brzo ali to mi neće biti nikad jasno. Razočarao si me u punom smislu riječi kao komesar i čovjek

Ma vi svi u mupu ste razočarali gradjane ,samo šetate po gradu ,nikad vas na poslu .Od 8 sati 3 radite

Pa kad nemaju posla a previše ih,osim kad treba napunit proračun pa ljudima koji se vražaju s posla pokušavaju uzeti teško zarađenu plaću

Volim piti,volim piti I aute razbijati,takvoga me stranka prati tako cu I nastaviti.

Ovaj kao da nikad nije izašao na cestu ili uopće napustio županiju da vidi šta su sigurne prometnice.

Čitajući ovih dana u Crnoj gori, danas u Sarajevu kako je vrh policije umješan u trgovinu drogom čovjek se s pravom upita koga štite naše glavešine u policiji? Kod nas med i mljeko, a svega kao u priči. Interesantno..

A di su banane?!

Kakva su vrimena došla banane nus proizvod.

Ajme ako je svega u narodu, ajme ako nema.nista . . .ne mo's ugodit nikako. Ako piju kavu "sto stalno piju kavu" ako kontroliraju promet "kupe harač" "reketiraju narod" i slicno

Značii ovo je Komesar.?
Baš policajčina, nema govora
A vjerovatno je i sposoban.?

Da nije sekretar ili komesar SKOJA?

D

Stanje u mupu najgore otkad postoji mup komesar obična nula

Komesar Brkić: ŽZH je jedna od najsigurnijih županija u FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari