Čapljinci izašli na šetnju protiv nasilja, potaknutu slučajem premlaćivanja mladića Matea

ljubuski.info

Prosvjedna šetnja "Svi smo mi Mateo" održana je u nedjelju 14. travnja u Čapljini.

Organizirao ju je neovisni vijećnik Sandro Jurković kao odgovor na teško premlaćivanje 19-godišnjeg Matea Mišića, mladića iz Višića čiji je otac stopostotni invalid.

Čapljinac Mateo Mišić do kraja života će pamtiti 9. travnja, kada je brutalno pretučen od strane lokalca Rade Merdžana, koji je već u gradu poznat po takvim djelima. On čeka operaciju lica u…

Jurković je apelirao na građane da se pridruže šetnji i pošalju snažnu poruku protiv nasilja. Također, pozvao je gradonačelnika i druge lokalne čelnike da predvode kolonu.

Sa prosvjedne šetnje zajednički je poslana poruka sudu, tužiteljstvu i policiji da nasilju i oružju nema mjesta u Čapljini.

Na čelu kolone išla je ekipa djevojaka i mladića koji su nosili transparent s natpisom "Svi smo mi Mateo! Stop nasilju! Stop Oružju!"

Šetnja je završila ispred zgrade PU Capljina, simbolizirajući poziv na akciju protiv nasilja u zajednici.

Gradonačelnik Smiljan Vidić nije se pojavio, kao i nitko od njegovih najbližih suradnika

Hercegovina.info

Glas naroda

Svaka upotreba sile je manjak inteligencije

Rade Merdžan

Niko i nista od covika,malo je rec.

Pa sta bi bilo sa ga je gurnuo s ceste u kanal drugu traku ubio nekoga, ko ova albanka u dubrovniku, sta bi rekao nisam stio htio ili tako nesto pa svi mi imamo take scenarije svaki dan na cesti mlađarija leti udara ubija

Više ih se u autima vozikalo okolo

Rade je policijski dopisnik pa moze radit sta hoce.

Nece mu vjecno trajat nije nikom ko drugom zlo nanese,ima mraka,nisu Gnjilista priko svita.

Rade je mali mis kojeg stoji kapa Capljinski,iste subl pameti obojica.

Mesliđane budi miran,Rade mu je pokazao zube,da je bila nečija žena za volanom sa malim djetetom onda bi svi okrivili tog pubertetliju,šuti pokri se ušima.

Nesmis na tudje dijete spustit ruku i mislit da ces proc nekaznjeno,ti se pokrij da nebi i ti i rade ostali bez zuba,nece radina do zore gorit ,culi rade mu pokaza zube eno ga isti plasilo,ukucani mu imaju ptsp ,skim zive i koga gledaju.

Vidićeš Mateja kad bude opet vozio,sve po propisu,šta znači maza,nema više ludovanja,tko je god dobio mazu taj se više nevraća na isto dijelo.

Tko god dobije degenek kasnije bude miran ko buba,ipak malo tko ga dobije nezasluženo,to neodobrajam.Da je moj sin tako ludovao na cesti i nekoga udario sa autom ja bi ga išamarao nebi mu padalo napamet više ako mi nebi vratio jer danas se ćaće plaše odmazde od sinova.Većina koji su mlatili djecu nisu ih znali odgojiti riječima nego degenekom nije pravi odgoj niti ti vole svoju djecu.To su nepismeni roditelji i nasilnici gdje ga mrzi vlastito djete.Pravi odgoj je riječ,životinja se šibom udara jer nerazumi šta mu se govori.

Taj mali nije naučio voziti od instruktora niti ponio ponašanje iz kuće,svatko tko ima takvog u kući može očekivati da jednog dana ubije nečije dijete na putu kao malu Taru i pobjegne,šta bi onda rekli kad bi ga netko išamarao,bili bilo prosvjeda radi šamaranja.

Čapljinci izašli na šetnju protiv nasilja, potaknutu slučajem premlaćivanja mladića Matea
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari