Poznato koliko se osoba registriralo za izbore u RH

ljubuski.info

Parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj održat će se 17. travnja, dok će birači svoje pravo glasa u XI. Izbornoj jedinici moći iskoristiti dva dana, 16. i 17. travnja od 7 do 19 sati.

Kada su u pitanju aktivno registrirani birači u Bosni i Hercegovini, najviše ih je u Mostaru (57.936), zatim u Orašju (10.253), Livnu (8.879), Vitezu (7.975), Sarajevu (7.160), Banjoj Luci (6.592) te u Tuzli (2.175).

Ukupno je u iseljeništvu aktivno registrirano 222.300 osoba, potvrđeno je Feni iz Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske.

Osim u BiH, glasovat će se još u Albaniji, Bugarskoj, Mađarskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Grčkoj, Nizozemskoj, Irskoj, Italiji, Norveškoj, Portugalu, Španjolskoj, Švicarskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji, Indoneziji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kini, Turskoj, Katru, Australiji, Južnoafričkoj Republici, Egiptu, Kanadi, SAD-u, Argentini, Čileu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji, Srbiji i Kosovu.

Aktivno se ne moraju registrirati birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Hrvatske ili su podnijeli zahtjev za izdavanjem iste. Birači koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, a nisu aktivno registrirani, na dan izbora mogu glasovati u inozemstvu s potvrdom koju izdaje hrvatsko DKP u inozemstvu.

Kada su u pitanju biračka mjesta, u Mostaru će ih biti najviše – 23 na kampusu Sveučilišta u Mostaru.

U Sarajevu će se glasovati na četiri biračka mjesta u Franjevačkom međunarodnom studentskom centru, u Banjoj Luci na jednom biračkom mjestu u Ulici Milana Karanovića 1, zatim u Tuzli u Hrvatskom kulturnom centru na dva biračka mjesta.

Četiri biračka mjesta naći će se u Osnovnoj školi Vitez, kao i u Livnu u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić. Također, četiri biračka mjesta bit će i u Orašju u Sportskom kulturnom centru.

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske sastavilo je i objavilo zbirnu listu pravovaljanih lista za izbor zastupnika u Hrvatski sabor u XI. izbornoj jedinici.

Nositelj liste Autohtona – Hrvatska stranka prava za XI. izbornu jedinicu je Ivica Šimić. Za Fokus Republiku nositelj je Tomislav Stantić, zatim za Odlučnost i pravednost Marko Franović. Patrik Iskrić nositelj je liste Stranke Ivana Pernara.

Nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice je Zvonko Milas, zatim stranke Hrvatsko bilo Ljubo Ćesić, Mosta Slavko Zovko te političke platforme Možemo! Elena Komarić.

FENA

Glas naroda

Sve glasači iz stranke koji su družni glasat

I rokanje u kutije u 19 h glasovima ,treba svatko moci provjeriti za koga je glasao ,

Pa ako je glasa valjda vec zna za koga je,sta ima provjeravat. Sto se tice nekih moguci malverzacija ,cemu sluze posmatraci koje delegira svaka stranka i svak drugi ko oce? Ne rusite kredibilitet jer drugo nista ponudit nemate.

Ti živiš u oblacima

A ti u lazi i licemjerstvu?

Za Mitrovića 8000 Ljubušaka pa vi ste dno dna

U cemu je problem sa Mitrovicem? HDZ ovci po dogovoru glasali za njega. Ko Bosnjaci za Sejdu.

Čuj u čemu je problem pa onda šutite za Komšića

Živimo u digitalnom dobu, ako nista trebali bi uvest skeniranje osobnih, ako ne i online nadgledanje prebrojavanja da je sve transparentno. Ne moramo znati tko je izašao na izbore, ali moramo jeli naš listić poništen ili nije. Izborne malverzacije su kod nas opće poznata stvar i toga se ne stidimo

Pa stvar je da su posmatrači potkupljeni za kradju glasova osvanu u elektru ili mupu

To onda oces da reces da medju vami nema postena covika? A tili bi vlast? Bice da vam triba za necega?

Kako misliš među nama? Stvar je što se pošteni ne guraju u politiku i svjedoci smo kad promatrači i prijave nepravilosti, nikom ništa. Stvar je u tome da se ovi prodaju i za manja mjesta nego rad u mupu ili elektro, običmo za pripravnički od jedne godine i sramote i sebe i cijelo obiteljsko stablo

Sto onda plliticaris? I navedi jedan slucaj di su neke nepravilnosti prijavljene a da se nije reagovalo? Vec vi zugate kad sve prodje?

Samo ti brani truli sustav! Imam pravo pričat o popitici i politicarima a da se ne bavim direktno politikom. Nismo svi za sve, niti je svaka struka za svakog. ali kao obicno građani imamo reagirati na nemoral i nepravdu

Ne branim ja nikakav sustav ,znam ja dobro kakav je, vec napadam licemjerstvo i kukavicluk koji ispoljavaze bilo ko opozicija bilo ko obicni gradjani jer sam sam zrtva vaseg licemjerstva. Ni jedne prijave ni u jednoj instituciji niste podnili a onda nije ni cudo da vas levate ko i kako oce. Znaci il usutite il djelujte.

Nije istina da nikom ništa,nakon prijave posmatrač bude šikaniran i nema šanse da dobije ikakav posao u javnom sektoru

Navedi primjer? Nije
Ljubuski Njuork ,znamo se manje vise svi medjusobno.

Kradezeov zlonamjeran režim bit će kažnjen!

Čuli u Banja Luci 6500 tamo nema ni 50 Hrvata jedino Srbi iz propale krajine.

Ovo su čovićevi Srbi hadezeovci

To vam je istovremeno i broj uhljeba

Poznato koliko se osoba registriralo za izbore u RH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari